Skip to main content

Alina Mungiu Pippidi: De ce România TV ar trebui închisă. Şi de cine

 
Alina-Mungiu-Pippidi
Alina-Mungiu-Pippidi

„Consiliul Naţional al Audiovizualului ar trebui să închidă România TV, aşa cum a închis OTV”, scrie Alina Mungiu Pippidi într-un articol publicat pe platforma România Curată, care vine şi cu cinci motive.

Publicitate

„1. România TV nu a fost niciodată în legalitate, ea a emis mai întîi şi a făcut rost pe şest de licenţă după aceea. Existenţa ei s-a bazat pe tipicul furt de identitate din statul român, unde proprietatea nu e niciodată protejată de autorităţi, combinaţie a faptului că firma furată (Realitatea TV) aparţinea atunci lui S.O. Vântu/E. Scwartzenberg, contra cărora Traian Băsescu lupta pe faţă, iar Ghiţă era favorizat că îi făcea servicii (pretextul închiderii lui Vântu au fost ameninţările la adresa lui Ghiţă, care a făcut o plîngere- dosarele pe bune au venit mai tîrziu).”

„2. CNA are dreptul, conferit de art 95 (1) de a decide retragerea licenţei audiovizuale sau a dreptului de furnizare a serviciului media audiovizual la cerere, în cazul săvârşirii repetate de către furnizorul de servicii media a uneia dintre următoarele fapte: a) incitarea publicului la ură naţională, rasială sau religioasă; b) incitarea explicită la violenţă publică; c) incitarea la acţiuni care au drept scop disoluţia autorităţii de stat; etc- Deciziile emise în condiţiile art. 95 şi 95 (1) pot fi atacate la secţia de contencios administrativ a curţii de apel; soluţionarea cauzei se face în cel mult 15 zile de la sesizare.”

Textul integral al Aline Mungiu Pippidi, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nana Nana
    Dna Pila,trebuie sa ia cineva atitudine,d.Pipidi este în măsură,dv.faceti comentarii și fiți atentă cum vă exprimați apropo de,, ponderală,,
    Sunt de acord cu interzicerea acestui post
  • stefan stefan
    Nu ne mai facem bine. Avem comunismul si dictatura in sange.

    Sa interzicem tot, zic.
  • Unu Unu
    Livia, hai la munca!
  • andreea andreea
    Zic si eu....S a votat....nu e o surpriza ca cu psd s a votat- cacofonia este intentionata. Ma astept sa nu mai vad astfel de comentarii cand perspectiva este mai mult decat clara- parlament psd, ccr psd, tvr psd, rra psd, cna psd, csm psd, iav psd si asa mai departe...am "decat" o impresie...cred ca multi dintre cei care comenteaza aici nu si au miscat fizicul la vot,si, asa cum demonstreaza istoria,au tupeu sa opineze. Va stau la dispozitie pentru interpretarea acronimelor si vetustelor sinonime folosite in text...va doresc sa va bucurati de patru ani de "dam drumul la conducta de bine" - si aici il citez pe liviu dragnea, si sa cereti in continuare audiente la "survaivor" , "la munte si la mare cu nea marin" , "vocia" , " icsfactor", "seriale turcesti, mama"... s.a.m.d
  • Alinca777 Alinca777
    Cum puii mei sa lasi televiziunea asta sub semnul unei televiziuni de stiri cand ei au can-canuri .Macar sa se zica CNA ce televiziune e.De stiri,generalist sau tabloid. .
  • mile mile
    livia , esti obsedata de tvr , aici vorbim de alte lucruri , are perfecta dreptate , mai lasa-ne cu tvr , cine e la putere ala conduce tvr , nu ne intereseaza tvr sau tu esti o rivala a celor de acolo , comenteaza si la alte articole si obisnuiestete ca tvr este sub dictatura
  • livia pila livia pila
    Doamna aceasta supraponderala are atitudini diktatoriale. Acum da indicatii pretioase legate de viitorul România. In urma cu citeva zile,ea cu Alexandru Lăzescu i-a dat sfaturi in privinta sefilor din TVR. Oare nu sare calul, nu se supraevalueaza doamna Pippidi?

Trimite un comentariu

sus