Skip to main content

Site-ul Port.ro s-a închis oficial

 
Site-ul Port.ro s-a închis oficial

Shut down din 11 ianuarie. „Dragi vizitatori, Va informam ca acest site a fost inchis incepand cu data de 11 Ianuarie 2017. Va multumim pentru ca ati fost alaturi de noi si ne-ati fost loiali!”, este mesajul de final al port.ro.

Ghidul online, aflat de 20 de ani pe piața din România, s-a închis oficial începând din 11 ianuarie.

Publicitate

Compania care deține port.ro - Port Data – a decis să renunțe la toate site-urile de pe piețele unde au birouri, mai puțin cel din Hungaria. România, Serbia, Croația și Cehia își închid, de asemenea, site-urile de recomandări. Se închid port.ro, port.rs, port.sk, port.cz, port.hr, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.

Site-ul Port.ro s-a închis, însă compania rămâne furnizor de conținut pe zona de programe TV și cinema, adică business-ul de Date și EPG – Electronic Programming Guide, unde marile companii de cablu sunt clienți.

Mesajul care apare pe pagina Port.ro:

 

Ce înseamnă EPG?

Port furnizează pogramul TV și descrierea emisiunilor/filmelor pentru operatorii de cablu: pe serviciile digitale, descrierea programelor TV este afișată pe ecran.

Marii operatori de cablu sunt clienți: RCS (în România și în Ungaria), Liberty Global - UPC (pe piețele din regiune), Telekom.

Compania oferă informații despre program TV complet și prgrame cinema și pentru alte business-uri, site-uri sau publicații (LG și Samsung au aplicații pentru Smart TV pentru care folosesc datele Port Network).

De altfel, business-ul principal al companiei este cel de furnizare de date. Pe această linie, Port Network acoperă România, Cehia, Ungaria, Slovacia, România, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Croația, Slovenia, Bosnia, Bulgaria, Albania, Estonia, Letonia și Lituania.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu