
România TV, amendă pentru burtiera semnalată de Paginademedia.ro. Forul audiovizual a decis să sancționeze cu 40.000 de lei postul România TV pentru mai multe mesaje afișate pe burtieră pe 18 ianuarie, inclusiv pentru mesajul „Iohannis cere de le Guvern lege pentru amnistie și grațiere”.
Gabriel Tufean a propus o amendă de 100.000 de lei, el menționând că România TV are o reală problemă cu mesajele afișate pe ecran. Valentin Jucan a propus 50.000 de lei amendă, iar Radu Herjeu, 30.000 de lei.
Sancțiunea intermediară, de 40.000 de lei, a fost votată de opt dintre cei nouă membri prezenți: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu.
Monica Gubernat, membru CNA, a votat împotriva tuturor celor patru propuneri, fără a-și motiva decizia și fără a veni cu o altă contrapropunere.
Câteva dintre burtierele aduse în discuție:
- „Cum se răzbună Iohannis în ziua în care „guvernul meu” e audiat”
- „Iohannis cere de la guvern lege pentru amnistie și grațiere”
- „Iohannis bate cu pumnul în masă la guvern pentru legea grațierii”
- „Iohannis, anunț oficial după ordinul dat la guvern despre grațiere”
- „Apărătorii dosarelor măsluite protestează acum”
LEGISLAȚIE.
Articolul 3 din Legea Audiovizualului
(2) Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.
Articolul 40 Codul Audiovizual
(1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate au dreptul să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere; dacă acuzaţiile sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; în situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie să se precizeze acest fapt.
(2) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile
Articolul 64 din Codul Audiovizual
(1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:
b) informarea cu privire la un fapt sau un eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi bună-credinţă.
Citește și:
Știre în curs de actualizare
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Meritocrația dimpotrivă, împiedică progresul acestei plăgi sociale NOM, pe lângă faptul că garantează creșterea bunăstării poporului.
https://www.youtube.com/watch?v=H3A-SfmBdiE