Skip to main content

AUDIENȚE. Chefii de pe Antena 1, record pe comercial: cifre de peste două ori mai mari decât Pro TV. Cele mai mari audiențe de la lansare

 
AUDIENȚE. Chefii de pe Antena 1, record pe comercial: cifre de peste două ori mai mari decât Pro TV. Cele mai mari audiențe de la lansare

AUDIENȚE. Chefi la cuțite, de pe Antena 1, ia avans în fața MasterChefilor de pe Pro TV.

Publicitate

Luni seară, la a treia confruntare direct, foștii MasterChefi Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea i-au lăsat în urmă pe noii MasterChefi de pe Pro TV (Chef Samuel Le Torriellec, Chef Răzvan Exarhu și Liviu Popescu).

Diferențele dintre cele două show-uri culinare au fost considerabile.

Pe segmentul comercial, a fost record de audiență pentru Chefi la cuțite: 615.000 de telespectatori între 18 și 49 de ani pe intervalul de intersecție, adică aproape 14 rating, cel mai mare pe acest target de lansarea emisiunii de pe Antena 1.

La nivel național, au fost 1,6 milioane de români pe minut la Chefi la cuțite, față de puțin peste 900.000 la Pro TV (care a fost pe locul al treilea).

La orașe, show-ul de pe Antena 1 a avut aproape un milion de telespectatori, în timp de la MasterChef, pe Pro TV, se uitau 450.000 de oameni la orașe (tot locul trei, după Kanal D). 

Audienta posturilor TV luni, 20 februarie, pe intervalul de intersecție Chefi la cuțite - MasterChef (20.30 - 22.30), la nivel NATIONAL:

  NATIONAL   Persoane   Rtg%   Share%  
1 Antena 1 1.599.000 8.9 17.4
2 Kanal D 1.517.000 8.4 16.5
3 Pro TV 919.000 5.1 10
4 Romania TV 626.000 3.5 6.8
5 Antena 3 454.000 2.5 4.9

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deținătorilor de televizoare din România.

**Share/Cotă de piață: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienta posturilor TV luni, 20 februarie, pe intervalul de intersecție Chefi la cuțite - MasterChef (20.30 - 22.30), în mediul URBAN:

  URBAN   Persoane   Rtg%   Share%  
1 Antena 1 994.000 10.2 19.4
2 Kanal D 736.000 7.6 14.3
3 Pro TV 452.000 4.6 8.8
4 Romania TV 416.000 4.3 8.1
5 DigiSport 1 320.000 3.3 6.2

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deținătorilor de televizoare de la oraș.

**Share/Cotă de piață: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienta posturilor TV luni, 20 februarie, pe intervalul de intersecție Chefi la cuțite - MasterChef (20.30 - 22.30), pe publicul COMERCIAL:

  COMERCIAL   Persoane   Rtg%   Share%  
1 Antena 1 615.000 13.7 29.8
2 Pro TV 274.000 6.1 13.3
3 Kanal D 226.000 5 11
4 DigiSport 1 136.000 3 6.6
5 Romania TV 85.000 1.9 4.1

VEZI audiența primei confruntări directe dintre Chefi la cuțite și noii Masterchefi, AICI.

VEZI cifrele de marțea trecută, la a doua confruntare, AICI

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Adela Harnagea este , dupa prerea mea, unul din cei mai talentati si dedicati producatori din Ro! Am avut ocazia sa o vad pe vremea cand lucra pt Megastar(PrimaTv).
 • @Mihail, Da, ai dreptate juratii trebuiau mentinuti, cu exceptia Patriziei. Sorin Alexandrescu a spus in 2014, ca in cel mult 2 ani, vor depasi ProTV, dar declaratia ramane doar un vis. Bake Off si Survivor, in 2016, si Masterchef in primavara 2017, sunt mari esecuri, darProTV e la distanta mare de a1 in Prime Time. In anul 2016, in Prime Time, pe targetul commercial, ProTV a obtinut 25% share, in timp ce antena 1 a obtinut 15.9% share. Aici gasesti aberatiile spuse de Sorin Alexandrescu in 2014, http://www.paginademedia.ro/2014/06/sorin-alexandrescu-interviu-in-presa-straina-in-cel-mult-doi-ani-antena-1-va-depasi-pro-tv-grupul-ar-putea-lansa-un-canal-pentru-copii
 • Eu nu inteleg, de ce au schimbat juriul. Ceva ce merge nu strici. Mai ales cand stii ca iti sufla in ceafa A1. Eu nu l-am crezut pe Oancea cand a zis ca in doi-trei ani vor fi lider. Asa se pare ca va fi.
 • @Cineva din PRO: "Sunt oameni cu carte (si cu carte de bucate, dar si cu scoala)". Cine??? Exarhu? Care facea o emisiune slaba la radio cand eram eu mic? Care scria in revista literara "7 Seri"? O da... mare "chef de chef" e el.
 • Hm si sa nu regreti ca nu au insistat mai mult cu supravietuitorul, pana si ala a avut audiente medii mai mari decat masterchef si daca era facut corect adica s-ar fi copiat mai multe de la americani fara drama specific romaneasca si durata incredibil de mare ar fi avut succes si mai mare. Dupa aproape 30 de ani de indobitocire a telespectatorilor trebuie mai multe eforturi daca vrei rezultate notabile nu doar cati lei intra si cati scoti dintr-o serie de emisiuni.
 • @Gomez, Adela Harnagea este Head of In-house Productions si se ocupa de Romanii au talent, Vocea Romaniei, Vocea Junior, iar in aceasta primavara si de Uite cine danseaza. Sebastien Wimmer se ocupa de productiile externe, asa cum e cazul Masterchef.
 • Cu exceptia eliminarii slelectiei farfurilor, nu se poate spune ca Media Factory a distrus formatul. Problema este la masa juratilor. Degeaba au scoala in bucatarie, daca nu au carisma si priza la public, sa fim seriosi. Echipa in house a ProTv este o echipa talentata, dedicata si care lucreaza cu mult profesionalism! Crede-ma, stiu ce zic. Cat despre externalizarea anumitor productii, ca exemeplu Masterchef(Media Factory), a fost sugestia Monei Segall inaintea plecarii din trust.
 • Noul format de MasterChef ii exact ca si cel din SUA cum se castiga sorturile acuma iar jurati ca si cei de la Chefi la Cutite nu gasesti, ca sa faca si putina paranghelie sa mai inveseleasca lumea de aceea prinde Chefi la Cutite.
 • Producatorii sunt diferiti de cei de la Survivor @Ionut.
  Pacat ca se scufunda taraba. Pacat ca nu investesc deloc si in oamenii din spate. Ma rog, se investeste in manageri "performanti", dar in cei care trag cel mai mult... deloc. E mare pacat, asta este poate cea mai importanta lectie: umanitatea, solidaritatea. Daca toti ar trage in acelasi ritm, ar fi altceva. :)
  Cei 3 Chefi de pe PRO sunt diferiti complet de tot ce s-a vazut pana acum pe piata din RO. Sunt oameni cu carte (si cu carte de bucate, dar si cu scoala) putin mai sofisticati pentru gospodinele consumatoare de Chefi la cutite (cu tot dragul pentru munca oamenilor de acolo).
  Imi pare rau de formatul MasterChef. La nivel mondial este un fenomen.
  PS: Se aude ca din sezonul urmator o sa-l aduca pe Horia Varlan al patrulea jurat!
 • nu au fost mihai pe intervalul emisiunii audiente , dar tot e bine, sunt peste media postului , dar nu avem nimic de castigat daca se duc in jos , aici doar radem de protevisti si atat , nu ma intereseaza ce audiente scad la antene pt csa nu am nimic de castigat ci vrea doar programe bune
 • @Allex, Expertul: multumesc de info, nu stiam detaliile legate de producatori. Oricum, mi se pare ca eșecul ambelor emisiuni are aceeasi cauza: incapacitatea de a anticipa ceea ce il "misca" pe telespectator. Si PRO-ul nu prea facea greseli de-astea..

Trimite un comentariu