Skip to main content

Coregraful Gigi Căciuleanu, în juriul emisiunii de dans de la Pro TV. Când începe show-ul

 
Coregraful Gigi Căciuleanu, în juriul emisiunii de dans de la Pro TV. Când începe show-ul
Sursa foto: Ziarul Metropolis

Viitoarea emisiune de dans de pe Pro TV îl va avea în juriu pe coregraful Gigi Căciuleanu, un nume cu o carte de vizită impresionantă în domeniu: a condus insituții de dans din Franța și Chile, a luat premii internaționale încă din anii 70, a avut spectacole în toată lumea, a colaborat cu mari nume ale muzicii și dansului, este decorat de statul Francez, dar și de statul Român.

Publicitate

Coregrafiile lui Gigi Căciuleanu au fost în repertoriul Operelor din Paris, Lyon, Avignon, Hamburg, Roma, Cardiff, Montevideo sau la Teatrul din Sao Paolo.

Gigi Căciuleanu completează un juriu din care mai face parte și Andreea Marin, după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate, aici. Show-ul de dans este prezentat de Mihaela Rădulescu și de Cabral. Concurenți: Marius Manole, Oana Zăvoranu, Rona Hartner, Joseph Hadad, Sandu Lungu (luptător de MMA) și Dana Budeanu.

Când începe emisiunea de dans?

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, programul urmează să înceapă în câteva săptămâni.

Mai exact, premiera show-ului realizat după formatul Dancing with the stars este programată, conform informațiilor Paginademedia.ro, pentru luni, 6 martie.

În prezent, Pro TV difuzează lunea MasterChef, până la startul emisiunii de dans.

Contactați de Paginademedia.ro, oficialii Pro TV nu au comentat informațiile.

Gigi Căciuleanu, Carte de vizită, via TNB.ro:

Gigi Căciuleanu are, în prezent, două spectacole pe scena Teatrului Național din București: D'ale noastre ("Am vrut să rescriu pe limba mea, cea a teatrului coregrafic, ceea ce îmi inspiră tumultoasa lume a lui Caragiale al nostru", spune coregraful) și Folia, Shakespeare & co.

Cariera lui începe la 14 ani. După Școala națională de coregrafie, studiază la Teatrul Bolshoi din Moscova. La începutul anilor 70, câștigă primele premii internaționale.

În 1972, la 25 de ani, este angajat la compania Folkwang Ballet din Essen - Germania, iar în 1973 creează, în Franța, Studioul de Dans Contemporan la Grand Theatre Nancy. În anii următori, conduce Baletul la Teatrul de la Nancy.

Între 1978 și 1993 colaborează cu celebrități ale dansului și muzicii, printre care: Astor Piazzola, Marius Constant, Pina Bausch, Maïa Plissetskaïa, Jeanine Richer, Jean-Michel Jarre, Guy Tudy, François Rabbath, Claude Lefevre, Santiago Sempere, Jean Le Poulain, Henri Ronse.

Coregrafiile sale intră în repertoriul Operelor din Paris, Lyon şi Avignon, al companiei lui Pina Bausch: Wuppertaler Tanztheater, al Operei din Hamburg, Roma, al Teatrului La Fenice din Veneţia, Welsh National Opera din Cardiff, la SODRE din Montevideo, la Teatrul Municipal din Sao Paolo unde colaborează cu compania braziliană de dans Cisne Negro, în Israel compania Bat-Dor. Organizează turnee cu spectacolele sale de la Paris la New York, la Berlin la Buenos Aires, Tokyo, Bruxelles.

Este decorat Franţa cu titlul de Chevalier în Ordinului de Arte şi Litere.

În 1994, se instalează la Paris, unde fondează Compania Gigi Căciuleanu. Dansează la Paris, dar și la Santiago, la Buenos Aires, Sao Paolo și Torino.

La începutul anilor 2000, conduce Direcția Artisitică a Baletului Național din Chile.

Gigi Căciuleanu predă dans contemporan, în ateliere și master class la instituții precum Conservatoriul Naţional Superior La Villette, l' Ecole de l' Opéra de Paris, Conservatoarele Naţionale franceze: Boulogne -Billancourt, Annecy, Chambéry, Rennes.

Cariera lui Gigi Căciuleanu, detaliat, pe TNB.ro.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Expert, in functie de audientele primelor editii cred ca s-ar putea schimba ziua de difuzare, pana atunci nu cred ce e nici o sansa. Dar , asa cum zice George, e un show de anvergura care ar fi trebuit promgramat in weekend. Sincer, personal as fi mers pe Dancing vinerea, duminica cu Romanii au Talent, si lunea cu Vocea Junior. Romanii au talent este singura emisiune care isi poate permite o mutare, si care cu siguranta nu si-ar pierde telespectatorii.
  • Gigi Caciuleanu e prima mutare foarte buna pentruDancing With The Stars, dar sper ca managementul sa se razgandeasca in privinta zilei de difuzare. Show-ul are o mica sansa sa fie lider doar daca va fi difuzat sambata, la concurenta cu te cunosc de undeva, lunea, la bataie cu chefi la cutite va fi spulberat. Doar Romanii au talent sau poate Las Fierbinti ar putea sa bata chefi la cutite.

Trimite un comentariu