Skip to main content

Alertă falsă de cutremur de 10 grade pe aplicaţia Biziday. Guran: serverul a fost spart. UPDATE: Alerta nu a plecat din interfaţa noastă

 
Alertă falsă de cutremur de 10 grade pe aplicaţia Biziday. Guran: serverul a fost spart. UPDATE: Alerta nu a plecat din interfaţa noastă

O alertă falsă a produs agitaţie între abonaţii aplicaţiei Biziday: "Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la o adâncime de 10 km."

Publicitate

Alerta trimisă abonaţilor nu trimitea însă pe aplicaţia Biziday, ci pe un alt link:

"Aplicatia Biziday a luat-o razna. Investigam ce se intampla. E posibila o eroare, dar nu exclud si alte posibilitati", a scris Moise Guran imediat ce alerta a fost trimisă abonaţilor. Moise Guran a explicat apoi, pe Facebook, că alerta sugerează "că serverul nostru a fost spart".

Moise Guran a trimis apoi mesajul şi către abonaţi:

Ceea ce ati primit nu este o alerta de cutremur ci o Alerta Rosie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Asta sugereaza ca serverul nostru a fost spart. Momentan l-am deconectat si investigam. Ne cerem scuze si vom reveni de indata ce voi avea mai multe informatii.

UPDATE 21.20: Alerta nu a fost transmisă de operatorii Biziday scrie Moise Guran.

Alerta nu a fost transmisă de operatorii Biziday. De altfel ea nici nu a plecat din interfaţa noastră de operare. În loguri NU EXISTĂ!

Asta pentru că nici de pe serverul nostru nu a plecat. Aparent serverul pe care noi îl folosim NU a fost spart. Asta ne comunică în acest moment firma de la care închiriem serverul

Ca să ajungă în telefoanele dumneavoastră o Notificare sau o Alertă trece prin Google Cloud. Altfel spus, de pe serverul nostru, instrucţiunea pleacă pe un server al Google şi de acolo la dumneavoastră. Cum de la noi nu a plecat nicio alertă, acum investigăm să vedem de unde a plecat şi, mai ales, cum a intrat în Aplicaţia Biziday.

VEZI interviul video cu Moise Guran, în care explică totul despre aplicaţia Biziday, atunci când a fost lansată

Abonaţi ai aplicaţiei Biziday au comentat pe Facebook că au luat în serios aplicaţia.

VEZI interviul video cu Moise Guran, în care explică totul despre aplicaţia Biziday, atunci când a fost lansată

VEZI toate părţile interviului cu Moise Guran:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Earthquake Earthquake
    Când a mai fost cutremur de 10 grade Richter ? Mai cu seamă în România ?
  • Fane Fane
    Mai exista o aplicație de cutremur in Vrancea care costa o grămada bani și băieții au început sa ia măsuri ........ Se poate????
  • qwerty qwerty
    bine ca l-ati facut mare si pe guran asta, l-ati promovat de dimineata pana seara, deontologilor !
  • Adi Adi
    Eu nu am primit nicio alerta. Si oricum, daca cineva a spart aplicatia, cum sa fii atat de ordinar sa te folosesti de o alerta de cutrenur falsa??? Pe 3 martie?? Eu as pedepsi cu puscaria asa ceva.
  • Eu Eu
    Ma mir ca nu ți e rușine. Le ai cerut scuze oamenilor care au făcut infarct azi? Sau celor care au avut palpitații la inima la gândul ca își trăiesc sfârșitul? Ușor sa zici ca a fost o greșeală dar cine mai crede în aplicația ta noi sigur nu.
  • Cornel Cornel
    pfff, uite cine vorbea despre "fake news",,,
  • johhny bravo johhny bravo
    Un fel de "cum sa mai facem putina valva, poate ne baga cineva-n seama". Zice rautatea din mine, evident, fara nicio legatura cu realitatea.
  • sgiu sgiu
    Pai ce sa faci acuma....se poate intampla...dar mai multa grija pe viitor...eu sincer nu m-am panicat dar daca era adevarat... :o
    Mare grija pe viitor,domnu'Guran!
  • gigi gigi
    Asta se intampla cand instalezi aplicatii facute pe genunchi de tot felul de amatori.
  • George George
    Hahahahahahahaha. Atât am avut de zis.
  • Marian Marian
    Pai... cum sa n-o iei in serios? Pana la urma nu am inteles ce am primit, alerta rosie, cutremur, alerta alertei cutremurului?

Trimite un comentariu

sus