Skip to main content

CNA a amanat ridicarea licentei Radio Stil. Postul local, cercetat de politie pentru ca ar fi transmis fara licenta

 
CNA a amanat ridicarea licentei Radio Stil. Postul local, cercetat de politie pentru ca ar fi transmis fara licenta

CNA a amanat azi decizia de ridicare a licentei pentru postul local Stil FM din Calarasi si Oltenita. Cazul a intrat în atentia CNA după ce postul nu a notificat Consiliul ca si-a intrerupt emisia pentru mai mult de 96 de ore.

Publicitate

Consiliul a amanat o decizie in acest sens din cauza motivului invocat de proprietarul postului, care a spus ca a fost impiedicat de politie sa vorbeasca cu cineva, pe parcursul cercetarilor penale care au vizat in ianuarie postul de radio.

În data de 20 ianuarie, Politia Calarasi a deschis un dosar de cercetare pentru postul de radio Stil FM din Calarasi. Acuzatiile? În perioada 2013-2016, ar fi emis fără licenţe şi au retransmis programele postului Radio Zu. Detalii, pe Paginademedia.ro.

Ulterior, dosarul de cercetare a fost clasat, politia constatand ca acuzatiile sunt nefondate, a susţinut proprietarul postului în faţa membrilor CNA.

In acest context, Dumitru Driga, proprietarul postului, a declarat azi la CNA ca i s-a spus de catre Politia Calarasi sa nu vorbeasca cu nimeni pe parcursul cercetarilor, astfel fiindu-i imposibil sa ia legatura cu Consiliul.

„Ni s-a pus in vedere ca nu avem voie sa comunicam cu absolut nimeni, personal am fost ca intr-un arest la domiciliu pentru ca nu am iesit deloc din casa trei saptamani, nevrand sa intru in conflict cu cercetarile”, a declarat Dumitru Driga, proprietarul Stil FM Calarasi.

Declaratiile facute de acesta in sedinta CNA de azi au fost primite cu indoiala insa de membrii CNA, astfel ca s-a luat hotararea de a solicita un punct de vedere al Politiei Calarasi in acest sens.

„Eu propun sa cerem de la la politie cand i s-a luat si cand i s-a dat aparatura, si daca si cand i s-a interzis sa ia legatura oricine, inclusiv cu CNA, si inspectorul din teritoriu sa trimita o adresa cu datele cand s-a reluat emisia, si sa le comparam cu data cand i s-a luat si i s-a dat inapoi aparatul”, a spus Rasvan Popescu.

Propunerea a fost facuta de Rasvan Popescu si a fost votata in unanimitate de cei noua membri prezenti azi la sedinta CNA: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Rasvan Popescu. Din şedinţa de astăzi au lipsit Radu Călin Cristea şi Monica Gubernat. Ulterior, Monica Gubernat s-a alăturat şedinţei după ora 13.00.

De ce si-a intrerupt postul emisia?

Dumitru Driga a declarat la CNA ca postul nu a mai putut emite din data de 23 ianuarie, deoarece organele de cercetare au dispus confiscarea aparaturii postului de radio Stil FM.

Emisia a fost reluata pe 7 martie, dupa ce acesta si-a primit inapoi echipamentul confiscat, concluzia organelor de cercetare fiind ca suspiciunile ca postul ar emite fara licenta audiovizuala sunt nefondate.

Dumitru Driga:

„In data de 6 martie, dupa ce am asteptat, pentru ca toate obiectele au fost sigilate, inclusiv statiile radio, de catre reprezentantii MAI, am primit echipamentele de la Calarasi, iar in data de 7 martie, la ora 08.00 eu personal am dat drumul la statia de emisie de la Calarasi. In ceea ce priveste statia de la Oltenita, chiar astazi, dupa interventii foarte mari, am primit un telefon ca pana vineri vom primi echipamentele.”

„Suntem in legalitate”, a spus Dumitru Driga. Acesta a declarat azi, in fata membrilor CNA, ca dosarul de cercetare in acest caz a fost clasat, deoarece nu a fost gasit vinovat pentru acuzatiile care i s-au adus.

Potrivit oficialilor de la Departamentul Licente Autorizari din cadrul CNA, postul de radio detine licenta de transmisie pentru cele doua statii ale postului de radio Stil FM, dar si licenta de retransmisie a postului Radio ZU.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Driga Florin Driga
    Influența este legalitatea. După toate cercetările și soluțiile date de procurori (5 în această speță) rezultatul este negativ. Data viitoare când postați vă rog să vă asumați identitatea. Stil FM a fost și este în legalitate.
  • Funsmote FM Funsmote FM
    Deci inteleg doar atat : Influenta maxima , probabil PSD ista si cu trustul Intact care le-a tinut spatele. Clar acolo cineva din spate a "reparat" tot. Cum ..wtf...la naiba,sa spui ca nu s-a gasit vinovat si ca defapt erau in legalitate cu ZU. Adica chiar asa nesimtire si prostire pe fata,dar fara limita. Cuym adica esti ilegal apoi stai ca defapt ni s-a parut, luati aparatura.Pe bune??? Adica legea se aplica doar daca esti prost, muritor de foame, sau emiti pirat si nu ai spate. Pai zice-ti ma asa de la inceput , sa stim cum jucam toti de acum incolo,ne prefacem ca suntem "legali" si voi va preface-ti ca o "aplicati"...din cand in cand... !!!!

Trimite un comentariu

sus