Skip to main content

De sărbătoare. Discovery îşi opreşte emisia. Timp de o oră

 

Şi Discovery stinge lumina. Postul de televiziune se alătură mişcării Earth Hour (Ora Pământului), sărbătorită la nivel global în fiecare an în ultima sâmbătă din martie. Concret, pe 25 martie, postul îşi va întrerupe programul în intervalul 20.30 - 21.30. „Discovery Channel: Am stins lumina pentru a sărbători Ora Pământului”, va afişa pe postul în ora de pauză.

Publicitate

În plus, înainte şi după eveniment, vor fi difuzate două documentare care dezbat problema resurselor planetei Pământ şi a impactului omului asupra biodiversităţii, anunţă reprezentanţii postului.

Ada Roseti, Director de Programe Discovery Networks Europa Centrală şi de Est: „Pentru că se încadrează foarte bine în campania #ÎncepeCuCeva, pe care am pornit-o anul trecut, am ales să susţinem iniţiativa WWF încurajându-ne telespectatorii să stingă lumina şi, deci, televizorul, de Ora Pământului. Ca să fie cât se poate de clar mesajul nostru, în ora respectivă, nu vom difuza niciun program pe Discovery Channel în România. Mai mult decât atât, ca să şi explicăm contextul în care transmitem acest mesaj, înainte de Ora Pământului, am programat documentarul Seceta ucigaşă, iar după Ora Pământului - Racing Extinction.”

Despre cele două documentare de pe Discovery Channel, înainte şi după Earth Hour:

Seceta ucigaşă – difuzare pe Discovery Channel, între 18:30 – 20:30

Realizatorii de documentare premiaţi cu Oscar, Rob Epstein, Jeffrey Friedman, Barbara Kopple, Alan şi Susan Raymond, alături de regizorul premiat la Sundance Jesse Moss semnează acest program care dezvăluie o realitate sumbră: în curând, e posibil ca 40 de milioane de americani să rămână fără apă suficientă.

Programul propune însă şi soluţii inovatoare pentru ca această resursă atât de preţioasă pentru generaţiile viitoare să fie conservată. Astfel, Seceta ucigaşă aduce laolaltă cercetători cu experienţă, experţi în domeniul apelor, reprezentanţi ai Guvernului Federal al SUA, fermieri, dar şi oficiali aflaţi în prima linie a frontului în criza apei.

Racing Extinction – difuzare pe Discovery Channel, între 21.30 – 23.30 Regizorul Louie Psihoyos, alături de echipa care a realizat filmul premiat cu Oscar "The Cove” (Golful), adună un grup de artişti şi activişti pentru protecţia mediului într-o operaţiune derulată sub acoperire, având ca obiectiv să prezinte lumea speciilor în pericol de dispariţie şi lupta pentru protejarea lor.

Mesajul afişat pe post la Ora Planetei:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristinel cristinel
    va face audienta!
  • Oprea Maria Oprea Maria
    Titlu care bate gramatica...

Trimite un comentariu

sus