Skip to main content

Echipa Guerrilla, declarație la notar - Dacă vreunul dintre noi a colaborat cu servicii secrete, plătește 100.000 de euro și e dat afară

 
Echipa Guerrilla, declarație la notar - Dacă vreunul dintre noi a colaborat cu servicii secrete, plătește 100.000 de euro și e dat afară

DECLARAȚII LA NOTAR. Demers Radio Guerrilla. Toți angajații postului de radio au semnat declarații prin care își asumă faptul că nu au și nu au avut vreo colaborare cu un serviciu secret. În caz contrar, sunt dați afară din echipă și plătesc 100.000 de euro daune.

Este un demers pentru o presă liberă de acoperiți, a explicat Mihai Dobrovolschi, la emisiunea de la Radio Guerrilla, la ora 8.30.

Sperăm să se propage în valuri mici, nu în tsunami. Sperăm ca și alte instituții să preia ideea noastră, a continuat Dobrovolschi. Ne-am gîndit să ne asumăm și un demers pe termen lung, nu doar să facem divertisment, a mai spus Dobro.

Noi înțelegem menirea serviciile secrete, dar credem că un astfel de organ nu trebuie să împiedice funcționarea altor instituții, a precizat Dobrovolschi pe post.

Mesajul citit de Radio Guerrilla pe post și publicat pe Facebook

Presa romana, ai legatura!

Un demers Radio Guerrilla pentru o presa libera de acoperiti.

1. Noi, Radio Guerrilla, am hotarat ca nimeni nu poate face parte din echipa noastra daca are, daca a avut sau daca intentioneaza sa aiba, pe durata colaborarii cu postul nostru de radio, orice fel de relatie sau colaborare secreta cu o instituție, o autoritate sau un serviciu de informații sau alte organizatii si societati afiliate, din România sau din strainatate, in caz contrar urmand sa plateasca daune de 100.000 (unasutamii) EURO, sa-si piarda calitatea de asociat si sa i se desfaca contractul de munca.

2. Noi, Radio Guerrilla, am crezut si credem cu tarie ca unica ratiune profesionala de a fi a Jurnalistului este aflarea adevarului si punerea lui in slujba cetateanului, prin filtrul propriei constiinte.

3. Noi, Radio Guerrilla, facem primul pas intr-un demers care sa conduca la recuperarea autoritatii morale a celei de-a patra puteri in stat, Presa, aflata intr-o profunda criza de credibilitate.

4. Noi, Radio Guerrilla, credem ca jurnalistul trebuie sa-si recapete demnitatea si curajul de a se afla numai in slujba opiniei publice.

5. Noi, Radio Guerrilla, intelegem menirea importanta a serviciilor secrete in apararea securitatii nationale, iar initiativa noastra urmareste doar o clarificare, cu titlu de exemplu, a rolurilor specifice, diferite, ale presei si institutiilor de intelligence.

6. Noi, Radio Guerrilla, credem cu tarie ca fara o presa independenta de orice influenta externa constiintei profesionale a jurnalistului, nu sintem cu adevarat liberi, iar Romania nu este o democratie puternica.

7. Noi, cei 29 de membri ai echipei Radio Guerrilla, am semnat fiecare cate o astfel de declaratie, cu incheiere notariala.

Cine urmeaza? Presa romana, ai legatura!

Un demers Radio Guerrilla pentru o presa libera de acoperiti.

Declarația semnată de Mihai Dobrovolschi:

Publicitate

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu