Skip to main content

Idee inedită: The Fakers. 1 aprilie, Ziua Internaţională a Ştirilor False

 
foto: The Drum Fake News Day
foto: The Drum Fake News Day

Ziua Internaţională a Ştirilor False, de Ziua păcălelilor. Propunerea este făcută de publicaţia de marketing britanică The Drum.

Publicitate

“Cu atât de multe ştiri false în jur, poate fi greu să ştii ce să mai crezi în aceste timpuri. Dar dacă eşti îngrijorat de modul de a distinge ştirile adevărate de cele false, atunci nu te mai teme. The Drum crede că este timpul ca Ziua Internaţională a Ştirilor False să strălucească peste poveştile scornite de pe internet”, scrie The Drum.

Publicaţia scrie că va crea şi un premiu pentru "cei mai eficienţi promotori ai ştirilor false", premiul The Fakers (prefăcuţii). De asemenea, pentru popularizarea ideii, The drum a creat şhaştagul - #FakeNewsDay.

Gordon Young, redactor-şef The Drum şi fondatorul premiului The Fakers:

„Ştirile false au devenit unul dintre cele mai mari subiecte de discuţie în mass-media, în politică şi chiar rândul publicului larg. În prezent, este atât de extins încât a devenit o problemă reală pentru cititori, care se luptă să facă distincţia între realitate şi ficţiune, iar publicaţiile generaliste se luptă cu erodarea credibilităţii, de către factori de decizie ticăloşi.

Cea mai bună apărare împotriva ştirilor false este de a face cititorii să pună sub semnul întrebării ceea ce citesc, şi asta este exact ceea ce vom face în Ziua Internaţională a Ştirilor False, care se întâmplă să coincidă cu Ziua păcălelii.”

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus