Skip to main content

Intact lansează Jobzz.ro. Bogdan Naumovici, autorul conceptului ...ZZ, explică ideea

 

Antena Group anunță un nou site din seria ...zz. Este vorba de portalul jobzz.ro, după homezz.ro și carzz.ro. Cum a pornit ideea cu ZZ? Cum o explică publicitarul care a realizat-o?

Publicitate

Publicitarul din spatele campaniei jobzz este Bogdan Naumovici și agenția pe care o deține, 23 Ideas Communication.

De altfel, Naumovici este autorul conceptului grupului de site-uri care se termină în zz: Homezz, carzz.ro și, acum, jobzz.ro. Colaborarea cu Antena Group a început cu site-ul lajumate.ro, nume care îi aparține tot lui Naumovici.

Bogdan Naumovici a explicat ideea pentru Paginademedia.ro:

"Colaborarea noastră cu Intact a început pe celălalt site de anunțuri, lajumate.ro. Noi am făcut numele, dar și conceptul de comunicare: publicarea anunțurilor clienților de pe site pe TV la fiecare "și jumate", în concordanță cu numele site-ului.

În condițiile în care lajumate.ro a mers bine, s-a ajuns la ideea creării unor produse "pe verticală", derivate specializate din geleralistul lajumate.ro."

Cum s-a ajuns la "ZZ"?

Bogdan Naumovici, pentru Paginademedia.ro:

"Brieful către noi a fost să creăm entități separat de lajumate.ro, dar care să sugereze o rădăcină comună. Totodată, trebuia să se potrivească fiecare cu domeniul pentru care era lansat: imobiliare, auto, joburi.

Am venit cu ideea denumirii lor în engleză, carzz, homezz, jobzz, dar într-o grafie specifică, atât pentru posibilitatea de a cumpăra domeniile, dar și din dorința de a le da o identitate interesantă. Așa am venit cu această terminație ZZ pe care o scoatem în evidență"

Sunt ușor de identificat și arată clar că provin din aceeași rădăcină."

Există cuvinte în argotica americană care se termină cu Z. Noi am făcut cu dublu z. Dar nu cred că a fost o idee folosită pentru un site de anunțuri.

Despre numele Lajumate.ro: 

"Ne-am gândit că sugerează, în același timp, mai multe lucruri: e jumătatea drumului dintr-o negociere, anunțurile erau date și pe TV la fiecare și jumătate și induce ideea unui preț mai mic", explică Naumovici.

"Din partea clientului, am avut toată libertatea - ba chiar ne-au stimulat - de a veni cu idei ieșite din comunul calupului publicitar", a precizat el.

Spotul Jobzz.ro:

Site-urile Antena Group:

Lajumate.ro. Lansat la sfarsitul anului 2015, pe site-ul Lajumate.ro se gasesc peste 1 milion de anunțuri active din toate categoriile. În total, pana in prezent, peste 1 milion de utilizatori romani au adaugat spre vanzare cel putin un produs sau serviciu. Traficul majoritar al proiectului Lajumate.ro vine din zona mobila, cu peste 1 milion de aplicatii instalate (atat Android, cat si iOS).

HomeZZ.ro a fost lansat in Iulie 2016. Are peste 200.000 de anunturi cu proprietati de vanzare sau de inchiriat.

CarZZ.ro, cel de-al doilea site de verticala, a fost lansat la sfarsitul anului 2016, si are in prezent peste 130.000 de anunturi din domeniul auto.

JobZZ.ro este asftel ultimul site de anunturi lansat de Antena Group, fiind dedicat pietei de locuri de munca. Este activ începând de astăzi. Are peste 20.000 de anunturi cu oferte de munca, atat din Romania, cat si din strainatate.

Spoturi realizate de 23 Ideas pentru site-urile Lajumate.ro, HomeZZ.ro, CarZZ.ro, JobZZ.ro: 

 
 
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • asta cu "zz" este o fază veche, de acum câțiva ani buni, a fost o "modă" sa spunem, acum e ceva expirat, nu mai e "cool"; asa cum noi nu mai folosim anumite cuvinte care erau "cool" in anii '90.
  "jobzz", "carzz"... pare ceva din anii '90, sunt curios dacă tinerii de azi văd formularea ca pe ceva "marfă". :)
 • Ce prostie, ăștia de la 23 ideas au doar 23 de idei și alea penibile...Cum să vrei sa scoți în evidență cei doi de z, pe un domeniu care mai are și terminatia de .Ro .
 • Dragilor, va incurcati in minciuni. In acelasi paragraf spuneti ca sunt peste 1 million de anunturi active, iar in fraza urmatoare spuneti ca de la lansare pana acum peste un million si-au postat anunturi. Sau poate ca cei ce si-au postat anuntul din 2015, de la lansare, sunt inca activi:))
  Oricum, avand in vedere ca OLX are 3 milioane de anunturi active, cam greu sa spui ca lajumate este "un mare success".
  Daca lajumate mai merge ca nume (prima data gandul te duce ca iei "la jumate" de pret, nu ca posteaza anunturi la fiecare si jumate, dar probabil ca ei nu s-au gandit la acest aspect:)) ), astea cu multi de z la sfarsit sunt de noapte mintii! Probabil ca facusera multe degustari pentru reclame la BR cand au ales numele acestea:))
 • Cand numesti un produs si trebuie sa explici in cadrul reclamei cum se scrie, "cu doi de z", e clar ca e timpul sa iesi la pensie. Suna si foarte amatoricesc sa ai un site numit "giobzz" sau "carzz". E pentru jucarii? E pentru ***?
  Cineva a tras prea mult fum in piept...
 • *** fi cârcotaș/invidios, dar acum cu "boicotarea" trustului Intact si de către Naumovici, personajul mi se pare si mai expirat.

Trimite un comentariu