Skip to main content

O televiziune doar cu filme româneşti va fi lansată în această lună: Cinemaraton

 
O televiziune doar cu filme româneşti va fi lansată în această lună: Cinemaraton

Compania de cablu Akta lansează, începând din 30 martie 2017, canalul Cinemaraton, dedicat în excusivitate cinematografiei româneşti. Emisia postului va începe în jurul orei 16.00, iar de la 20.00 va fi difuzat primul film: Declaraţie de dragoste.

Publicitate

Postul va mai transmite, pe lângă filme, emisiuni şi producţii proprii precum: interviuri- medalion cu regizori, actori, critici de film şi de teatru; scurte prezentări şi contextualizarea programului/filmului care va urma.

Potrivit reprezentanţilor postului, Cinemaraton va difuza în jur de 1.000 de producţii româneşti - filme, documentare, lungmetraje, scurtmetraje etc.

Canalul va fi disponibil doar în reţeaua Akta, însă reprezentanţii Akta au declarat pentru Paginademedia.ro că va fi oferit contra cost şi celorlalţi cablişti.

Dinu Malacopol, directorul general Digital Cable Systems: „Lansarea canalului Cinemaraton face parte din strategia noastră de dezvoltare pornind de la analiza atentă a pieţei pe care operăm, oferind servicii pe care clienţii noştri le consideră importante pentru ei şi le apreciază. Această abordare este valabilă atât în cazul canalului Cinemaraton, cât şi în cazul serviciilor de telefonie mobile, pe care o să le lansăm în curând.”

Dan Voicu, directorul canalului Cinemaraton: „Am ales să spunem povestea filmului românesc, aşa cum a fost ea scrisă în peste 100 de ani de existenţă şi aşa cum este scrisă ea acum, de către noul val al cinematografiei româneşti, care a uimit lumea în ultimul deceniu şi jumătate. Cred cu tărie că un difuzor de televiziune are menirea de a informa şi, în acelaşi timp, a educa publicul căruia i se adresează. A spune povestea filmului românesc este un fel de a aprecia munca miilor de actori, regizori, scenografi, muzicieni, tehnicieni care au fost implicaţi în producerea filmelor şi, implicit, un mod de a reflecta la momentele istorice în care ele au fost create.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Victor Victor
    Nu va sfatiesc in ruptul capului sa va faceti abonament de internet la Akta. Nu imi merge internetul de aproximativ o luna. Potrivit "departamentului de relatii cu clientii" problema nu este de la ei - ci este "o bucla pe retea" - vezi doamne cineva "nu are routerul configurat corespunzator". Deci, de vina este tot un alt sufet sarman care plateste bani pentru un serviciu inexistent si nu *** lor de serviciu.

    Dupa reclamatii la ANPC, sesizari scrise si telefoane zi de zi la "departamanetul de relatii cu clientii, o tampita de la ei ma suna si imi spune ca ba ea, ba cloegul cu care este pe tura "fac tot posibilul sa descopere si sa remedieze problema" - zici ca faceau ancheta sa prinda vreun infractor.

    O companie mincioasa cu servicii mizerabile - de evitat.
  • sgiu sgiu
    digi nu e pt.sărăntoci
    De ce?
    -telefonie bună
    -internet bun
    -cablu bun(peste 150 canale pe digital-unde plătesc 28 lei)
    -oferte bune
    Chiar dacă au și ei defectele lor,nu sunt ca la alți cabliști,să fim serioși.
    Și nu are rost să ne comparăm cu akta,focus sat,nextgen,etc.
  • Cristi Cristi
    AKTA pe scurt:

    1. Niciun program de sport care să conteze (au fost eliminate Dolce Sport 1+2 și Eurosport 1+2).
    2. Niciun program din familia Discovery (au fost eliminate toate).
    3. Cu toate că au eliminat posturile pe care aceștia le considerau mult prea scumpe, tariful pentru grila de bază (care printre altele conține și 30 de posturi GRATUITE în regim must-carry) a rămas 40 de lei, cu 10/12 lei mai scump decât acum 5 ani, atunci când acele posturi SCUMPE erau încă prezente.
    4. Tarif suplimentar de 11 lei pentru 6 posturi extra, printre care unele foarte slabe: C&I, Outdoor Channel & CBS Reality.
    5. Tarif de 15 lei pentru doar 10 posturi HD, printre care banalități precum TVR HD, ProTV HD, Acasă HD, Antena 1 HD, Look HD.
    6. Niciun program internațional în grilă (cu excepția TV5 Monde, post obligatoriu).
    7. Niciun program muzical din familia MTV Networks (cu excepția VH1 introdus de 1 an) - MTV România a ieșit și din rețeaua AKTA.
    8. Tarif de 20 de lei pentru pachetul MaxPack care vine însoțit de doar două dintre cele 5 HD-uri (HBO HD + HBO 3 HD).
    9. Tarif suplimentar de 10 lei pentru doar 3 posturi de slabă calitate din familia FilmBox.
    10. Internet de calitate inferioară, care rămâne picat cu zilele după o ploaie ușoară/cădere de curent (o spune un fost abonat timp de 5 ani). În plus, viteza maximă atinsă este de 100mbps (care în realitate este cuprinsă între 65-80 mbps - testat și confirmat de tehnicienii AKTA), comparativ cu ofertele venite din partea Telekom/NextGen + RCS-RDS - 1.000 mbps. Pentru internet separat la viteze de 70mbps, AKTA cere un preț de 70 DE LEI!!!

    După toate bilele negre de mai sus, AKTA preferă să investească într-un canal care difuzează în mod repetitiv filme românești prăfuite, de-acum jumătate de secol. Anul trecut, cam în aceeași perioadă, se anunța lansarea postului Cinethronix - primul canal axat pe documentare 100% românești. După un an, Cinethronix emite doar online, prin SeeNow, și prin intermediul NextGen. La fel o să se întâmple și cu Cinemaraton care o să se scufunde odată cu rețeaua AKTA.
  • StefanS StefanS
    cum s-a ajuns la concluzia ca RCS-RDS e pentru sarantoci si anormali?
    by the way, la ce firma trebuie sa ma abonez ca sa demonstrez ca sunt normal sau ca sa ma laud ca am bani?
    mile... sa nu ne lasi!!!
  • geo geo
    Mile, ”norocul” posturilor Intact este că se află în lista ”must-carry”. Altfel zburau, de multă vreme, din grila RCS@RDS. Fără să le plângă multă lume de milă - cu alte cuvinte fără pierderi semnificative de abonați. Intactul a sondat piața - cu micii cabliști - să vadă ce se întâmplă dacă ies din ”must-carry” dar s-au repliat repede. Și degrabă. Așa că să le ziceți săru mâna celor de la RCS@RDS.
  • ana ana
    Sunteti naivi. Nu e vorba de filme. E vorba de Dacin Sara de unde scenaristii si regizorii isi iau ban pe drepturile de autor. Zeci de miiiii de euro. Astea sunt televiziunile lor si nu conteaza ca nu au audienta. Ei isi dau filmele de N ori si apoi baga in buzunar miile de euro prin Dacin Sara. Tartorii sunt: FICEAC, MARINESCU, MITULESCU RUSIUNEA NATIUNII, MARGINEANU.
  • Catalin Rasca Catalin Rasca
    Deja anticipez inchiderea aceatui post, 6 luni max de viata!!!
  • mile mile
    mareane , rcs e pt sarantoci , oamenii normali nu sunt la ei
  • geo geo
    Brutus, filme bune românești găsești pe net ori sunt difuzate de celelalte posturi de televiziune...ia ghidul TV si ai sa vezi ce de filme românești sunt și pe TVH, NTV, etc ca să nu mai pomenim de Antena Stars...ori poate dorești să revezi pe alde Păcală și pe Haiducii pe noul post TV care, te asigur, nu va fi preluat de ceilalți cabliști, nici măcar gratis, pentru că nu îi interesează.
  • Brutus Brutus
    @Mihai: Decât să urmăresc filmele praf din ultimii ani cu povești de incest și alte porcării, mai bine revăd seria BD.
  • Mihai Mihai
    Cam de cate ori pe zi va fi data iar si iar seria BD?
  • marian marian
    Daca tot vreti sa bagati ceva , EUROSPORT .este interesant , deoarece au tabarat cei de la RCS RDS cu preturi mici fata de voi .si in curand ramaneti cu cinemaraton
  • Brutus Brutus
    Ce mișto, eu sunt la Telekom și chiar sunt interesat să-mi fac abonament
  • Gabriel Gabriel
    Cred că filmul se numește Declarație de dragoste. La cum ii știu eu pe ăștia de la Akta, n-ar fi exclus să ceară pentru retransmisie, un preț prohibitiv.

Trimite un comentariu

sus