Skip to main content

RECLAME PE ŞLEAU. S-a dus vremea „zilelor delicate”. Totul, cât mai direct: fungi, bacterii şi uscăciuni intime

 
RECLAME PE ŞLEAU. S-a dus vremea „zilelor delicate”. Totul, cât mai direct: fungi, bacterii şi uscăciuni intime

CREATIVITATE ÎN PANĂ. Din bube, fungi, bacterii şi puroi, iscat-am spoturi şi reclame noi.

Publicitate

Totul cât mai explicit, fără eufemisme. Calupurile publicitare de pe TV, doldora de reclame pentru tot felul de medicamente, au făcut loc unor spoturi în care sunt detaliate afecţiuni din cele mai intime.

Bacterii, ciuperci, unghii scorojite, negi, “monştri” microscopici recreaţi grafic, infecţii peste infecţii.

Abrupt, fără metafore, descriptiv şi fără niciun fel de “licenţe creative”. “Durerile din zilele delicate” de pe vremuri sunt acum definite direct: “Mamă, ai ceva pentru durerile menstruale” (NoSpa Forte).

În timpul zilei, aflăm tratamentul “pentru uscăciunea zonei intime”, cu un medicament al cărui nume nu are nevoie de alte precizări: Vagisan. Aflăm şi răspunsul la întrebarea “tu ştii ce se întâmplă cu vaginul tău?” (Idelyn, un spot care a rulat în urmă cu mai multe săptămâni).

Tot în miezul zilei, calupuri de teleshopping prezintă explicit vizual problemele şi tratamentele unghiilor pline de ciuperci, dar şi efectele unui produs asupra negilor.

Ieri, CNA a oprit un spot pentru Zenella Med, un medicament pentru “infecţia intimă”, care “elimină simptomele precum mâncărime, usturime şi leucoree” (definiţia e detaliată în DEX).

A fost oprit pentru probleme de “informare corectă”, dar un membru CNA a ridicat şi problema intervalului nepotrivit pentru difuzarea unui spot pentru afecţiuni intime.

Vagisan

Idelyn

Zenella Med

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Munteanu Mariana Munteanu Mariana
    Nu înțeleg cum e posibil așa ceva. Să fie date reclame la tv legate de infecții vaginala, sau uscăciune vaginala, la ore de varf ,când se uită și copiii la tv? Asta e educația care o primesc?
    Mai era o reclama tare scârboasă, cu pasta de dinții și cu scuipatul de sânge!
  • TDM TDM
    pagina de media : cenzurati cuvantul p a r f u m ? De ce ?
  • TeDoareMintea TeDoareMintea
    Cand te uiti pe un canal romanesc ai impresia ca pe toate femeiledin Romania le mananca p**** si toata lumea are hemoroizi , colon infundat si alte asemenea .

    V-ati uitat vreodata la reclamele TV din Germania , Franta , Olanda , Danemarca ? Reclame la *** , la masini , la vacante , etc ......

Trimite un comentariu

sus