Skip to main content

RECLAME PE ȘLEAU. S-a dus vremea „zilelor delicate”. Totul, cât mai direct: fungi, bacterii și uscăciuni intime

 
RECLAME PE ȘLEAU. S-a dus vremea „zilelor delicate”. Totul, cât mai direct: fungi, bacterii și uscăciuni intime

CREATIVITATE ÎN PANĂ. Din bube, fungi, bacterii și puroi, iscat-am spoturi și reclame noi.

Publicitate

Totul cât mai explicit, fără eufemisme. Calupurile publicitare de pe TV, doldora de reclame pentru tot felul de medicamente, au făcut loc unor spoturi în care sunt detaliate afecțiuni din cele mai intime.

Bacterii, ciuperci, unghii scorojite, negi, “monștri” microscopici recreați grafic, infecții peste infecții.

Abrupt, fără metafore, descriptiv și fără niciun fel de “licențe creative”. “Durerile din zilele delicate” de pe vremuri sunt acum definite direct: “Mamă, ai ceva pentru durerile menstruale” (NoSpa Forte).

În timpul zilei, aflăm tratamentul “pentru uscăciunea zonei intime”, cu un medicament al cărui nume nu are nevoie de alte precizări: Vagisan. Aflăm și răspunsul la întrebarea “tu știi ce se întâmplă cu vaginul tău?” (Idelyn, un spot care a rulat în urmă cu mai multe săptămâni).

Tot în miezul zilei, calupuri de teleshopping prezintă explicit vizual problemele și tratamentele unghiilor pline de ciuperci, dar și efectele unui produs asupra negilor.

Ieri, CNA a oprit un spot pentru Zenella Med, un medicament pentru “infecția intimă”, care “elimină simptomele precum mâncărime, usturime și leucoree” (definiția e detaliată în DEX).

A fost oprit pentru probleme de “informare corectă”, dar un membru CNA a ridicat și problema intervalului nepotrivit pentru difuzarea unui spot pentru afecțiuni intime.

Vagisan

Idelyn

Zenella Med

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu înțeleg cum e posibil așa ceva. Să fie date reclame la tv legate de infecții vaginala, sau uscăciune vaginala, la ore de varf ,când se uită și copiii la tv? Asta e educația care o primesc?
    Mai era o reclama tare scârboasă, cu pasta de dinții și cu scuipatul de sânge!
  • Cand te uiti pe un canal romanesc ai impresia ca pe toate femeiledin Romania le mananca p**** si toata lumea are hemoroizi , colon infundat si alte asemenea .

    V-ati uitat vreodata la reclamele TV din Germania , Franta , Olanda , Danemarca ? Reclame la *** , la masini , la vacante , etc ......

Trimite un comentariu