Skip to main content

HotNews: Mai multi castigatori ai jocului difuzat de Antena 1 se declară „țepuiți”. Ce spun organizatorii și televiziunea

 
HotNews: Mai multi castigatori ai jocului difuzat de Antena 1 se declară „țepuiți”. Ce spun organizatorii și televiziunea

Mai mulți câștigători ai jocului de tip bingo Uniplay, difuzat de Antena 1 și care se promovează în prezent cu promisiunea unor premii majore la ediția de Paște, se declară "țepuiți": spun că, deși au trecut luni de zile, organizatorii nu le-au decontat premiile sau le-au decontat doar parțial, scrie HotNews.

Compania care produce jocul - condusă de aceiași oameni aflați și în spatele vechilor jocuri bingo de la Antena 1, confruntate în mod repetat cu probleme - susține că ar fi onorat majoritatea plăților și că întârzierile la plată, acolo unde există, au ca motiv "echipa în curs de consolidare".

Publicitate

Antena 1 spune că nu are nicio responsabilitate, în timp ce CNA, for care eșuează de ani de zile să lămurească problemele legate de acest tip de emisiuni-joc de noroc, privește de pe margine până la un moment dat, dupa Paște.

Doris Moldovan, marketing manager Uniplay, compania organizatoare, susține că a decontat marea majoritate a premiilor, existând întârzieri pentru unele premii "speciale" (n.red.: castigatorii cu care a discutat HotNews.ro au premii mari, de multe zeci de mii de lei). Compania vorbește, în cazul acestora din urmă, de un "plan de eșalonare agreat", deși în mai multe cazuri eșalonarea fie nu a fost agreată de câștigător, fie nu ar fi fost respectată, conform celor spuse de persoanele contactate de HotNews.ro.

Totodată, Antena Group - care declara ca nu are cunostinta si nici nu a primit sesizari despre castigatori ai jocului bingo difuzat in cadrul emisiunii Uniplay Show care nu si-au incasat premiile - spune ca nu are nicio obligatie si nicio responsabilitate in privinta platii/acordarii premiilor.
 

Ce este Uniplay Show? Sub noul nume, programul este practic urmașul lui Superbingo Metropolis, emisiune care în primăvara lui 2016 a intrat într-o pauză pentru a fi relansată. 
Emisiunea este produsă de Monte Calm Group. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Monte Calm Group este o companie lansata în 2014, în Bistrița, care anul trecut a avut pierderi de 4,5 milioane de lei. 
Compania îi are acționari pe Chifa Radu (95%) și pe Plaian Cozma (5%).
Același Chifa Radu este acționar și în Metropolis Bets SRL, firma care până în primăvara acestui an a organizat Superbingo Metropolis. În urmă cu patru ani, Superbingo era organizat pe o altă firmă, deținută tot de Chifa, dar care a pierdut la vremea respectivă licența din cauza unor probleme cu finanțele.
Bingo la TV, o istorie zbuciumată
Emisiunea Superbingo Metropolis a ieșit din grila Antenei 1 în luna aprilie 2016. Atunci, conducerea a decis să ia o pauză până în toamnă pentru a face schimbări la format și la platou, după cum declara pentru paginademedia.ro șeful Bingo Metropolis.
Emisiunea de bingo a intrat în grila Antenei 1 în anul 2009, fiind produsă atunci de Phoenix Games (deținută de același Radu Chifa). În 2012, emisiunea a fost suspendată de Antena 1, din cauza unor probleme ale companiei cu Ministerul Finanțelor (detalii, AICI). Mai exact, compania a pierdut licența de organizare a unor jocuri de noroc din cauza unor datorii.
Superbingo Metropolis a revenit după doi ani de pauză la Antena 1, cu o nouă companie în calitate de producător: Metropolis Bets. Emisiunea-concurs a fost difuzată de atunci săptămână de săptămână, în fiecare duminică, în intervalul 16.15 - 19.00. În 2015, în luna noiembrie, emisiunea s-a scurtat, ajungând la doar o oră jumate (16.00 - 17.30).
Un alt joc de Bingo de pe TV a avut o istorie la fel de tumultoasă
În primăvara lui 2013, Bingo România intra în grila Acasă TV. Câteva luni mai târziu, în toamnă, emisiunea care fusese inițial pe Acasă TV se muta la Kanal D. Prezentatori: Cove și Niculina Stoican. În primăvara anului următor, programul ieșea subit din grila Kanal D.
Firma care organiza jocul - Net Bet SRL și-a cerut apoi insolvența, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.
În atenția CNA. Bingo, la un pas să fie interzis acum trei ani
În urmă cu trei ani Consiliul Național al Audiovizualului a propus un amendament referitor la jocurile de noroc, care interzicea jocurilor de tip bingo în intervalul 6.00 - 23.00.
Amendamentul care interzicea jocurile de tip bingo a fost votat de CNA și a fost votat în unanimitate. După publicarea Codului în Monitorul Oficial, s-a constatat  însă că din document lipsește referirea legată la jocurile de bingo.
Președintele CNA, Laura Georgescu, scosese înainte de trimiterea la Monitorul Oficial două dintre amendamente, printre care și cel referitor la jocurile bingo, motivând prin faptul că nu au fost supuse și dezbaterii publice.
Ulterior, trei membri CNA au acuzat-o pe Laura Georgescu că a comis o ilegalitate și au decis să sesizeze președinții celor două camere ale Parlamentului, precum și oficiali ai Comisiei Europene (detalii AICI). Totodată, Valentin Jucan, membru CNA, a înaintat o plângere penală împotriva Laurei Georgescu. Detalii, aici.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • @mad79 Gospodar fără pereche va fi slabă. Formatul a mai fost și pe Prima, ”Fermier caut nevastă”. N-a mers acolo, mă îndoiesc că o să meargă la Pro. Mai ales în condițiile în care Pro nu prea se înghesuie să facă formate care au fost deja încercate de alte posturi (excepție Ce spun românii, care e un real succes).
  • A cam trecut vremea jocurilor de acest fel - tin minte ca odata aveam vreo 3 jocuri diferite pe 3 televiziuni diferite. Nu cred ca nici incasarile nu mai sunt alea de alta data si, ca urmare, se ajunge la fel de fel de compromisuri de genul "esalonari la plata".
  • Mai bine comenteaza stirea asta #mile,decat sa spui ca emisiunea Gospodar fara pereche e slaba,desi nu s-a filmat nici un episod!
    As comenta stirea,dar mi-e ca ma modereaza pagina de media :)

Trimite un comentariu