Skip to main content

(P) Carrefour lansează Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăşti şi scurtează drumul de la producătorii români la clienţi

 
(P) Carrefour lansează Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăşti  şi scurtează drumul de la producătorii români la clienţi

(P) Prima cooperativă agricolă fondată alături de un retailer: 80 de familii, 5.000 de tone de legume, pe 60 de hectare

Publicitate

Carrefour România lansează în premieră în România Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăşti, prima de acest gen fondată alături de un retailer. Proiectul aduce mai aproape de clienţi, producătorii agricoli români cu produse super calitative şi le oferă acestora oportunitatea de a accesa o piaţă de desfacere sustenabilă. Astfel, Carrefour România contribuie pe termen mediu şi lung la dezvoltarea agricultorilor români şi a comunităţilor din care aceştia fac parte.

Cooperativa lansată de Carrefour se află la mai puţin de 30 de km de Bucureşti, în comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, şi însumează 60 de hectare de teren (din care 15 hectare de solarii), cu o producţie anuală de 5.000 de tone de legume: roşii, salată, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varză, ţelină, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, leuştean, spanac, lobodă, leurdă, urzici, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ştevie.

Cooperativa Agricola Carrefour Văraşti are 5 membri fondatori: Carrefour şi 4 producători locali. Cooperativa adună legumele de la 80 de familii de agricultori din zona Vărăşti. Clienţii vor putea găsi produsele cooperativei în întreaga reţea de magazine a Grupului Carrefour în România.

„Am dezvoltat acest proiect din dorinţa de a fi un partener sustenabil pentru producătorii agricoli locali şi un furnizor de produse de calitate pentru clienţii noştri. Am ales Vărăşti datorită bazinului legumicol recunoscut în zonă pentru calitatea produselor sale, dar şi pentru experienţa de generaţii pe care o au producătorii de acolo. Vrem ca micile afaceri de familie să continue să se dezvolte şi să păstreze tradiţia şi preocuparea pentru culturile agricole”, spune Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO Carrefour România.

Pentru ca legumele şi verdeţurile produse în Cooperativă să ajungă la consumatori în cel mai scurt timp, Carrefour a construit în Vărăşti un depozit de 300 mp, unde producătorii locali le pot depozita. De aici, legumele sunt transportate la depozitul central şi apoi distribuite către magazinele Carrefour din toată ţara.

Mai mult, Carrefour pune la dispoziţia producătorilor lădiţe din plastic, pliabile şi returnabile, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să achiziţioneze de fiecare dată navete de carton sau lemn. De asemenea, etichetele de preţ de la raft vor fi inscripţionate cu zona de provenienţă, astfel încât clienţii să devină parte activă a lanţului comercial, susţinând direct, prin cumpărare, Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăşti.

„Una dintre cele mai mari provocări pentru agricultorii români în acest moment este lipsa logisticii, a organizării şi a unei pieţe de desfacere care să preia producţia în proporţie de 100%. Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăşti este răspunsul la această problemă pentru că ne permite să ne concentrăm pe recoltă, productivitate şi pe calitatea produselor, adică pe ce ştim noi să facem mai bine. De restul se ocupă Carrefour.

Îmi doresc ca exemplul nostru să fie urmat şi de alţi producători din alte zone ale ţării”, spune Costel Buturuga, membru fondator al Cooperativei Agricole Carrefour Vărăşti.

12 luni pe an vor exista în magazinele Carrefour legumele de la Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăşti, bineînţeles diferite în funcţie de sezon: roşii, salată, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varză, ţelină, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, leuştean, spanac, lobodă, leurdă, urzici, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ştevie.

viewscnt

Trimite un comentariu

sus