Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Moise Guran: „Donald Trump NU este NATO”

 
Moise Guran
Moise Guran

"Nu cred că domnul Trump înţelege conceptul de soft power", spune Moise Guran în cea mai distribuită opinie din weekend.

Publicitate

Jurnalistul a publicat vineri pe blogul personal un articol în care a vorbit despre gestul făcut de preşedintele SUA Donald Trump la reuniunea NATO, când l-a împins vizibil pe premierul statului Muntenegru pentru a-şi face loc în faţă la o sesiune de fotografii.

Moise Guran:

"Diferenţa de viziune dintre Trump şi NATO este esenţială pentru ţările din Europa de Est şi, deci, şi pentru România. Nu cred că domnul Donald Trump înţelege conceptul de soft power, iar dacă îl înţelege, el greu poate fi compatibil cu aroganţa cu care tot mai des îşi face ţara de râs.

Diferenţa dintre soft power şi hard power este exact modul prietenos sau abuziv în care o mare putere îşi urmăreşte interesele într-o zonă."

Articolul de opinie publicat pe blogul Biziday.ro, cu titlul “Donald Trump NU este NATO. Eu înţeleg puţin altfel ultimele evenimente…”, a adunat aproape 1.500 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

În topul celor mai apreciate şi distribuite opinii din weekend au intrat bloguri precum Biziday.ro, Oanabotezatu.ro, Bazavan.ro şi Blogurile Adevărul.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite opinii de pe bloguri, potrivit monitorizării Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Biziday.ro, “Donald Trump NU este NATO. Eu înţeleg puţin altfel ultimele evenimente…”, de Moise Guran

- 1.464 likes & shares;

"Bineînţeles că lui Donald Trump îi vine mănuşă un adversar cu notorietate, împotriva căruia să pozeze pe cal alb (cu care să-l ia eventual în copite pe premierul din Muntenegru, dacă intră cumva în poză)."

2. Oanabotezatu.ro, “În spital, ca în gară. Povestea unui taburet”

- 724 likes & shares;

"Un taburet rotund, cu picioare din fier, mi-a fost pat timp de trei nopţi într-un spital de stat din Bucureşti, România lui 2017. Nu mă plâng, sunt vie şi mă bucur că sunt vie, ca să pot să povestesc asta.

Dacă aţi dormit vreodată în gară, în sala de aşteptare, sau în tren, pe un scaun cu spătar, buretat, sau în tramvai, între staţii, e posibil să bănuiţi cam cât de comod mi-a fost."

3. Bazavan.ro, “Povestea Awake – sau cum entuziasmul unor tineri a facut sa existe un festival unic langa orasul lor”

- 643 likes & shares

"Anul acesta a aparut un nou festival pe harta distractiilor cool in aer liber, Awake, un festival creat de Emagic, compania care a fost si mama pentru B’ESTFEST. Cei mai multi il stiu insa drept festivalul pentru care vine in Romania Rag’n’Bone Man, revelatia muzicala a anului."

4. Blogurile Adevarul, “Elefantul din magazinul de porţelanuri”, de Bernd Riegert

- 526 likes & shares;

"La summitul NATO de la Bruxelles, prestaţia diplomatică a preşedintelui Donald Trump a fost sub orice critică. Mai întâi, a venit prea târziu. Apoi l-a împins din calea sa pe premierul muntenegrean pentru a sta el în primul rând. S-a folosit de o ceremonie scurtă cu caracter festiv pentru a lansa un atac verbal lung la adresa aliaţilor.

Trump a cerut de la aceştia bani imaginari, la care oricum nu este îndreptăţit de nimic. A provocat, a criticat. Numeroşi din şefii de stat şi de guverne prezenţi au fost şocaţi de prestaţia liderului american. Nici măcar delegaţia americană la NATO nu s-a aşteptat că va fi un nou moment în care Trump o va lua singur pe arătură. America first? Trump first!"

5. Blogurile Adevarul, “Hai să vindem tot, să mai avem de unde mări pensii şi salarii la bugetari! Şi-apoi, să-i trimitem o scrisoare lui Juncker”, de Vlad Epurescu

- 487 likes & shares;

"Când dezbaterea publică din România nu se va mai rezuma la discuţii de genul „Arhiva SIPA-PIPA-MIPA”, iar politica nu va mai însemna doar „hai-să-le-mai-dăm-nişte-mălai-la-milogi” poate că autostrăzile din România nu se vor mai surpa la prima ploaie şi nici tavanele şcolilor nu se vor mai prăbuşi la prima adiere de vânt."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Florin
    Un cititor de paginademedia.ro (efectiv, ricine cu doineuroni): "Moise Guran nu e jurnalist". Baiatul ala scrie pentru un numar de oameni mai mic decat numarul lui de prieteni cu care iese la bere. Daca asta e e jurnalist BZI sau GdS sunt titani ai netului.
  • Mihai Mihai
    Iar despre Moise Guran? Parca a devenit un "paginademoiseguran". Si inca nu a raspuns daca se dezice de postul urmarit penal Digi (a plecat in decembrie dar nu s-a dezis de el)
  • Emil Șercan Emil Șercan
    Titlul mi se pare plagiat după "casa de copii NU e acasă".

Trimite un comentariu

sus