Skip to main content

Eurovision 2017. Portugalia, câştigătoare la Eurovision

 
Eurovision 2017. Portugalia, câştigătoare la Eurovision

Eurovision 2017. S-a decis câştigătorul Eurovision 2017, competiţie în care au concurat 26 de ţări europene. Portugalia a câştigat competiţia desfăşurată în acest an la Kiev, cu 758 de puncte primite. Reprezentantul Portugaliei a fost Salvador Sobral cu piesa Amar Pelos Dois.

Publicitate

Moldova, reprezentată de Sunstroke Project cu piesa Hey Mamma, a ieşit pe locul al treilea, cu 374 de puncte.

România a ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final, cu 282 de puncte.

Primele şi singurele 12 puncte pentru România au venit din partea vecinilor din Republica Moldova

Competiţia, care în România s-a văzut la TVR, a fost transmisă şi pe YouTube, fiind urmărită de peste 600.000 de persoane.

Ce note a primit România de la fiecare ţară la Eurovision 2017:
  • Azerbaidjan - 3 puncte pentru România
  • Letonia - 3 puncte
  • Muntenegru - 10 puncte
  • Albania 3 puncte
  • Malta - 5 puncte
  • Macedonia - 4 puncte
  • Grecia - 6 puncte
  • Moldova - 12 puncte
  • Bulgaria - 3 puncte
  • Olanda - 1 punct
  • Irlanda - 8 puncte

Pe lângă acestea, alte 224 de puncte au venit din partea votului telespectatorilor.

Clasamentul în finala Eurovision 2017:

Eurovision 2017. Ilinca şi Alex Florea, cu piesa Yodel it:

Piesa Portugaliei la Eurovision 2017

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Israelul a închis o companie care avea un post de televiziune și opt radiouri (IBA), și a deschis o companie nouă care are un post de televiziune și doar câțiva angajați (IBC). Practic au închis un aparat cu mulți angajați și cu datorii, și au deschis o televiziune mai mică.
    Noua companie IBC va fi membru EBU. Israelul probabil va primi aceleași sancțiuni ca România dacă datoriile vechii societăți către EBU nu vor fi plătite.
  • anonim anonim
    eurovision e acum mai nou dansez pentru tine sau uite cine danseaza se voteaza acum *** ce naiba asta mai este eurovision eu nu prea cred e o gluma ieftina un circ o batjocura de concurs rusine rusine rusine daca asa a ajuns concursul asta sa se voteze ***
  • eme eme
    piesa Romaniei e o rusine.
  • mile mile
    antena lider la orase in seara eurovision si a meciului
  • F F
    @ brutus : trebuie sa te uiți ori la acces direct ori la Eurovision, ca este clar ca nu știi despre ce vorbești. :))
  • adi m adi m
    @an, legat de Israel, inchizanduse televiziunea publica nu inseamna ca sunt eliminati, doar ca nu mai au cum sa se inscrie la eurovision - deci nu vor mai participa - poate doar daca EBU accepta ca o alta televiziune sa participe din partea lor (lucru putin probabil, avand in vedere ca Pro Tv nu a putut prelua eurovisionul anul trecut)
  • alex2 alex2
    Israel a fost o exceptie de la inceput, nefiind tocmai in Europa. Sunt sigur ca si fara televiziunea publica ei vor participa.
  • Cristi Cristi
    Piesa Portugaliei a transmis o emoție aparte, în ciuda faptului c-a fost lipsită total de orice fel de negativ complex/catchy (se folosesc doar câteva atingeri de pian și-un ușor sunet de vioară), punere spectaculoasă în scenă, elemente surprinzătoare de decor, dansatori (nu s-a folosit deloc scena mare, iar momentul a fost unul 100% static) și-așa mai departe. Analizând în detaliu, momentul Portugaliei a fost cu mult mai simplu până și decât cel al câștigătoarei de anul trecut, Jamala, care a obținut trofeul într-un mod asemănător, pe baza faptului că piesa era încărcată c-un puternic mesaj politic.

    Concluzii:

    1. Portugalia merita un loc în primele 5, însă câștigătoare cred că e prea mult. În plus, a fost cam deplasat discursul de final, atunci când a declarat că piesa lui a fost cea mai bună din concurs, iar ceea ce s-a văzut în seara respectivă este doar un gen "fast-food", de consum.
    2. Rămân la părerea că Bulgaria ar fi trebuit să fie câștigătoarea acestui an și că, atât Italia, cât și Moldova au primit un punctaj mult prea mare pentru piesele cu care s-au prezentat. La capătul celălalt, se află Azerbaijan și Danemarca, ambele cu un punctaj mult prea mic.
    3. Spania și Germania au terminat concursul pe ultimele poziții, cu 0 puncte din partea juriilor de specialitate din 42 DE ȚĂRI și 5, respectiv 6 puncte, în urma televotingului. Probabil cel mai bun lucru pentru o piesă de 2 lei (Spania) și-un furt pe față (Germania) - ambele trimise direct în finală.
    4. Amuzant că, în acest an, România a luat puțină atitudine și n-a mai oferit Moldovei 12 puncte, ci doar 8 (10 puncte mergând spre Bulgaria, iar cele 12 spre Olanda).
    5. În opinia mea, un TOP 5 ar fi fost următorul: 1. Bulgaria, 2. Belgia, 3. Azerbaijan, 4. Danemarca și 5. Portugalia.
  • Brutus Brutus
    Eurovision s-a transformat într-un Acces Direct penibil
  • mile mile
    probabil a fost si el un caz social , de aceea nu m-am uitat
  • an an
    Locul 7 din 42 e mai mult decat ok... moldova a avut un adevarat brand de imagine -Epic Sax Guy asa ca au obtinut un loc si mai bun ... Portugalia era aproape sigur castigatoare, noi nu eram oricum in carti.... Romania pe 7 puteam sa pariez!...cat despre Italia, e o surpiza ca au cazut pe 6, si nu imi explic de ce...am urmarit si Sanremo, si acolo mi-a placut piesa, si aici mi-a placut la fel...era in top 3 la pariuri, mult timp pe 1... Cat despre Israel e adevarat ca daca inchid televiziunea publica, sunt eliminati automat de la concursul de anul viitor?

Trimite un comentariu

sus