Skip to main content

VIDEO. Cătălin Măruţă, interviu la Digi FM. Cum i-a înapoiat lui Vîntu salariul primit de la Realitatea

 
VIDEO. Cătălin Măruţă, interviu la Digi FM. Cum i-a înapoiat lui Vîntu salariul primit de la Realitatea

Cătălin Măruţă, realizatorul emisiunii La Măruţă de la Pro TV, a povestit, într-un interviu live pe pagina de Facebook Digi FM, despre începuturile sale în divertisment.

Publicitate

Cum a intrat în televziune, dar şi despre experienţa emisiunii matinale de la Realitatea TV (din octombrie 2005). După câteva luni în care a simţit că nu mai este fericit cu ceea ce face, realizatorul TV a decis să-i restituie patronului Sorin Ovidiu Vîntu salariile pe şase luni, cât lucrase la televiziunea de ştiri.

Câteva dintre declaraţiile realizatorului, în continuare:

Cătălin Măruţă, despre intrarea în televiziune:

„Am fost la TVR 2 şi am dat concurs, trebuia să prezint ştiri. Eram 20 de oameni care erau antrenaţi pentru ştiri. Eu eram mereu ultimul la proba asta pentru că nu puteam să citesc drept, întotdeauna cântam cuvintele şi am spus că nu mă simt bine. Şi m-au trimis cei de la TVR 2 la zilele unui oraş, de unde am transmis. Şi-atunci mi-au spus, tu nu trebuie să citeşti ştiri, tu trebuie să faci divertisment.”

Despre experienţa Realitatea TV

Acolo nu mi-a fost cum m-am gândit eu. Eu m am dus întotdeauna în locuri unde m-am simţit bine şi unde sunt oamnei pe care îi admir sau care îmi plac.
Povestea la Realitatea cam aşa a fost. Am plecat de la TVR 2 unde făceam Plaja lui Măruţă şi m-am dus la Realitatea.
Erau oameni care plecaseră din Pro TV şi se duseseră la Realitatea. Aşa am acceptat oferta.

Despre întâlnirea cu Vîntu, pe atunci patron la Realitatea:

„Pot să-ţi spun despre ultima întâlnire cu Vîntu, cred că este mai interesantă. După şase luni de Realitatea, dintre care trei am făcut emisiune şi alte trei în care nu mai începea emisiunea, dar eu îmi luam un salariu lună de lună, m-am dus la el şi i-am spus că nu mai sunt fericit şi că nu-mi place ce fac.

Eu credeam că facem la Realitatea o emisiune de divertisment într-o lume de ştiri unde chemăm politicieni şi putem să aflăm de la ei şi alte lucruri, să-i vadă lumea altfel.

Ca o paranteză, îmi aduc aminte că l-am avut invitat pe Mircea Geoană, într-o dimineaţă, şi îl întreb: Domnu Geoană, aveţi telefonul la dumneavoatsră? Şi-mi spune: Da, de ce? Haideţi să-i dăm bip lu` Domnu` Iliescu să vedem dacă sună înapoi. ”

Mi-am dat seama că nu sunt fericit acolo. Şi ştii când mi-am dat seama că sunt nefericit? Acolo câştigam foarte mulţi bani şi mi-am dat seama că după ce termin emisiunea la Realitatea TV nu mă sună nimeni să mă întrebe cum a fost sau să-mi spună: băi, ce tare ai fost. Şi am zis că nu e locul meu acolo. Şi m-am dus la Vîntu şi i-am spus că nu sunt fericit, că vreau să mă întorc la TVR, unde luam mult mai puţin în perioada aceea.
Şi el mi-a zis: Nu eşti mulţumit de bani?

I-am zis: Nu, nu mă simt bine, nu-mi place. Şi nu m-a crezut.

Şi ce crezi că am făcut? Banii pe care i-am primit de la Realitatea au fost nişte bani de care nu am vrut să mă ating. Simţeam că nu e locul meu, că poate fac ceva greşit. Nu aveam o siguranţă sau o deschidere. M-am dus la bancă şi am trimis toţi banii înapoi. M-am dus la Vîntu şi i-am zis: şase luni de zile mi-aţi dat un salariu pe care nu l-am meritat pentru că eu nu am făcut absolut nimic. Patru luni am stat degeaba şi două luni jumate am stat numai în breaking news-uri. Aşa am plecat de-acolo şi am revenit la Tonomatul de pe doi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iñaki Iñaki
    Maruta ramane cel mai bun in meseria lui!!!! Nu stiu cati altii in locul lui ar inapoia banii!!!
  • Sandro Sandro
    Daca Digi FM a ajuns sa ii invite pe Maruta si Basescu...multumesc, raman la Europa FM! Adios, Digi FM! ;)
  • F F
    @antirds: nu sunt fanul nimănui. Dacă digi 24 sau digi fm ar greși, as reacționa. Dar pana acum nu au făcut o. Iar postul tv în sine sau jurnaliștii de acolo nu au vreo legătură cu acest caz.

    Oricum, sa știi ca lumea nu se uita la posturile din grupul cu care ții datorita conținutului, nu faptului ca au fost implicate într un scandal de șantaj.
  • AntiRDS AntiRDS
    Pt."F".Te cred pe cuvânt ca ești fan al ungurului,dar,Digi FM,face parte din RDS,și, după cum îmi suna mie,întreg grupul este acuzat de dare de mita,deci,mi se pare normal ca o parașuta ca acest *** al televiziunii,sa dea interviu la niște radiouri,și tv uri, exact pe măsură talentului și inteligentei renumite,a lui,și, ***
  • F F
    @ Mihai : postul digi nu e urmărit penal. Mai informează te. Știu ca vrei sa pui egal intre digi și o alta televiziune, dar la digi nu a existat promouri cu dezvăluiri ce nu au mai apărut.

    Cat despre Marută, este frumos ce zice, dar de la un moment ceea ce a făcut la Protv a fost mai naspa decât ceea ce a n a făcut la Realitatea.
  • liviu liviu
    Cand pupai in in fund PDL erai fericit sau nu?
  • Mihai Mihai
    Cum de da interviu la penalul Digi FM? Ar trebui sa nu se mai afiseze cu posturi urmarite penal. Si cei care fac publicitate la postul penal DIGI (la tot trustul penal Digi) ar trebui sa isi retraga publicitatea!
  • Alexandra Alexandra
    Da' oare exista cineva la Pagina de media care verifica articolele sa fie scrise corect inainte sa le publicati? Just saying...e deranjant sa vezi atatea greseli...
  • andrei-constantin andrei-constantin
    emotionant, mi au dat lacrimile.... :))))) de la pro tv cand pleci ,sa ne bucuram si noi !

Trimite un comentariu

sus