Skip to main content

La revedere, Fake Live. Facebook va sancţiona paginile care fac transmisiuni video false

 
B1.ro face şi câte patru fake live-uri în acelaşi timp
B1.ro face şi câte patru fake live-uri în acelaşi timp

Clipurile live false lansate de unele publicatii de presa romanesti pe Facebook, pentru a-si cresterea vizibilitatea, vor disparea.

Publicitate

Facebook a adaugat o noua clauza la termenii care reglementeaza utilizarea transmisiunilor video live, care interzice folosirea imaginilor statice, animate sau repetitive sub forma de transmisiuni in direct, scrie News.ro.

Paginile care nu respectă noua clauza vor fi sanctionate în primă fază cu reducerea vizibilităţii, adică exact opusul scopului pentru care se recurge la aceasta practica. Încălcările repetate vor duce la dezactivarea funcţiei Facebook Live.

Decizia gigantului digital vine in contextul in care s-a observat o crestere rapida a clipurilor video live false, in toate tarile unde este prezent Facebook, utilizate mai ales de catre paginile care activeaza pe Facebook si monetizeaza cu ajutorul retelei, potrivit sursei citate.

Paginademedia.ro a scris la inceputul lunii mai despre practica folosita de unele publicatii de presa romanesti, precum Antena 3, B1 TV sau Observator, care s-au folosit de serviciul live video de pe Facebook pentru a lansa pe feed-ul retelei clipuri video false, cu scopul de a-si creste vizibilitatea.

In locul transmisiunii live propriu-zise, in video rulau in bucla fotografii. Detalii despre subiect, pe Paginademedia.ro.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus