Skip to main content

Gabriela Firea, „populară” pe bloguri. Motivul: benzile dedicate autobuzelor

 
foto: Romanialibera.ro
foto: Romanialibera.ro

Gabriela Firea este personajul central din primele două opinii cele mai share-uite din blogosferă. De ce? Din cauza experimentului cu benzile dedicate autobuzelor, lansat luni şi abandonat după câteva ore. Subiectul a stârnit valuri de reacţii în spaţiul public.

Publicitate

Cele mai apreciate şi distribuite opinii despre subiectul benzilor de autobuz propuse de Primăria Capitalei, publicate ieri pe bloguri, au adunat, cumulat, aproape 1.500 de aprecieri şi distribuiri.

"Firea pariază pe viaţa bucureştenilor", titrează opinia cu cele mai multe like-uri şi share-uri din topul blogosferei. Materialul, publicat pe Blogurile Adevărul, a adunat peste 700 de aprecieri şi distribuiri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

"Să începem cu vestea proastă: deja a avut loc primul accident provocat de incompetenţa celor care au avizat şi realizat bucăţile de benzi RATB în acest mod.

Îmi doresc ca persoana accidentată să îşi revină şi acesta să fie cel mai grav accident provocat de acest experiment nereuşit. Iar lucrările făcute până acum trebuie desfiinţate urgent. Pentru că dacă vor insista în prostie, cu siguranţă vor muri oameni."

Pe locul doi, o opinie de pe Contributors.ro pe aceeaşi temă, care a adunat aproape 700 de like-uri şi share-uri.

Cătălin Tolontan este şi el în top cu opinia despre despre gestul lui Dragoş Pătraru, care a criticat postul Digi24 pentru că a ocolit subiectul Bendei - RCS - Intact.

Materialul publicat pe blogul Tolo.ro a adunat aproape 300 de like-uri şi share-uri. Detalii despre poziţia critică a lui Dragoş Pătraru faţă de postul Digi24, pe Paginademedia.ro.

În topul opiniilor viralizate ieri pe Facebook au intrat articole de pe Blogurile Adevărul, Contributors.ro, Sutu.ro, Tolo.ro şi Cetin.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite opinii publicate ieri în blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Blogurile Adevărul, “Firea pariază pe viaţa bucureştenilor. Azi, prima victima”, de Marian Ivan

- 719 like-uri & share-uri;

"Să ne reamintim că doamna primar a fost în Viena pentru a învăţa de la administraţia capitalei Austriei. Ei bine, în Viena n-o să vedeţi nicăieri benzi dedicate transportului public care să arate la fel ca astea din Bucureşti. Acesta este şi motivul pentru care ale lor sunt funcţionale."

2. Contributors.ro, “Geniul primăriţei Firea: benzile de autobuz nici nu contează, important e să dansaţi pe muzica mea (de manele)”

- 698 like-uri & share-uri;

"Marea bulibăşeală de ieri cu banda dedicată de autobuz în Băneasa e un perfect semnalizator politico-identitar, dând lumii ocazia să se pronunţe pro/contra faţă pe temele de oraş verde, transport în comun, pietonalizare, stil de viaţă şamd.

Adică să-şi reafirme tribalismele latente ale societăţii post-moderne româneşti, lucru absolut firesc şi de înţeles: centrişti vs suburbanişti, boema verde vs corporatişti, biciclişti vs burghezia auto de banlieue."

3. Sutu.ro, “Dragă Carmen,”

- 287 like-uri & share-uri;

"Dragă Carmen, am o rugăminte mare la tine: vorbeşte cu prietenul tău Liviu să-ţi dea voie să faci şi tu ceva concret pentru ţara asta. E cumva nedrept să te trezeşti peste noapte dintr-o provincială de care nu auzise nimeni (cu excepţia lui Liviu, desigur) în ditamai funcţia de ministru al Afacerilor Interne fără a lăsa în urma ta o cît de mică dîră a extraordinarei tale anverguri cognitive."

4. Tolo.ro, “Să ne trăiţi, Dragoş Pătrari şi echipa!"

- 295 like-uri & share-uri;

"Când apar momente dificile, ”campionii obiectivităţii” sunt mult sub Realitatea TV din ziua primei încătuşări a lui Sorin Ovidiu Vântu. Pentru cine nu-şi aduce aminte, atunci Realitatea a tratat pe larg condamnarea propriului patron.

Sau un alt exemplu.

Nu am nicio simpatie pentru Antena 3. În multe situaţii, Antena 3 nu face propagandă, este propaganda! Dar faptele dezvăluite de ei sunt, în destule cazuri, importante. Există, în aceste discuţii din sediul DNA, câteva momente fabuloase, pe care publicul Digi merita să le cunoască."

5. Cetin.ro, “Coaliţia pentru familie începe să îşi arate colţii”

- 363 like-uri & share-uri.

"Simpaticii ortodocşi ce vor să îi scoată pe homosexuali în afara legii şi-au găsit şi ocupaţii secundare. Azi se simt lezaţi de fotografia Adrianei Lima. Pentru că nu e obligat ortodoxul să dea explicaţii copilului de ce e doamna acolo descoperită, fără basma şi cearceaf."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • soferu soferu
    Da, normal, daca implementa benzile Nicusor Dan era bine. Asa aratam cat de ipocriti suntem. Vorbim de fluidizarea traficului, de cum e in vest, dar cand incearca cineva sa faca ceva, sar toti *** care au permis.

Trimite un comentariu

sus