Skip to main content

VIDEO. Dragoș Pătraru, critici dure după ce Digi24 a ocolit subiectul RCS-Intact: „Urât e să fii slugă, mă”

 
VIDEO. Dragoș Pătraru, critici dure după ce Digi24 a ocolit subiectul RCS-Intact: „Urât e să fii slugă, mă”
Dragoș Pătraru

Dragoș Pătraru critică dur Digi că nu vorbește despre cazul RCS - Intact, chiar la emisiunea Starea Nației. „Nu fugi, mă, de subiect, ci îl ataci, îl pui pe masă, îl întorci pe toate părțile. Pentru că asta ar trebui să faci tu, ca instituție de presă, că nu ești în slujba lui Bendei sau a RCS&RDS. Și nu primești salariu ca să taci, primești un salariu pentru că muncești”, a spus Dragoș Pătraru în emisiunea sa de luni seara.  

Pătraru a făcut într-un material de șase minute ce n-a făcut Digi24 într-o săptămână: a adus și pe Digi24 cazul Bendei - DNA, subiect pornit de Antena 3 în urmă cu o săptămână. 

Publicitate

„Apar unii cu niște acuzații grave și tu te faci că plouă, deși între minciunile și manipulările pe care le lansează acei oameni - oho, sunt destule - se află și chestiuni grave, de interes public, care trebuie dezbătute serios în societate. Dar, nu, tu te uiți în altă parte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Urât e să fii slugă, mă”, a mai adăugat Pătraru.

Citește și: N-au considerat că e News Alert: Nimic (încă) pe Digi 24 despre punerea sub urmărire a șefilor din RCS. Antena 3 jubilează

Din emisiunea Starea Nației: 

„Un subiect ocolit aici la Digi 24, în ultimele zile. Da, un subiect tabu. Cum domnule, există așa ceva, la instituția care stă toată ziua cu dreptatea și cu adevărul în gură? Ce chestie, n-aș fi crezut una ca asta!”

Vedeți, fraților, de ce este foarte important să existe cât mai multă presă, cât mai multe instituții media? De ce e greșit să ieșiți în stradă și să cereți închiderea unor posturi TV?

Indiferent de orientare, presa trebuie să existe și să fie de mai multe feluri. Pentru că, iată: un subiect pe care îl abordează unii, de dimineața până seara, la alții nu există. 

Avem de-a face cu un soi de imbecilitate din partea multor jurnaliști, mai ales când vine vorba despre deontologii de serviciu.

Așadar, despre subiectul pe care oamenii de la Digi24 nu-l abordează, pentru că frică, pentru că prostie, nu contează. Oricum, este incredibilă asta. Apar unii cu niște acuzații grave și tu te faci că plouă, deși între minciunile și manipulările pe care le lansează acei oameni - oho, sunt destule - se află și chestiuni grave, de interes public, care trebuie dezbătute serios în societate. Dar, nu, tu te uiți în altă parte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Urât e să fii slugă, mă.

Ioan Bendei a fost administratorul RCS&RDS. Nu mai este acum, dar ceva tot este, pentru că umbra lui se întinde și acum asupra postului. O umbră care face pe mulți să tremure, dar așa e la umbră, nu e ca la soare: mai stânge la sfârcuri, bă băieți. 

(...) Dintr-un punct, amănuntele sunt jenante. Bendei umblă după el cu un telefon ca să-l ducă la DNA, să i-l dea ofițerului cu pricina, care nu fusese găsit acasă de lucrătorii de la RCS&RDS. Serios? Bă, sunteți nebuni?! Eu am cumpărat zilele trecut acțiuni la firma asta. Cum e posibil așa ceva?

Citește și: INTERVIU Dragoș Pătraru, după emisiune: A-ți pune întrebarea ce va spune șeful te pune în afara interesului public

Dincolo de toate minciunile care au fost aruncate în spațiul public, niște chestiuni sunt clare: omul asta, Bendei, a sunat din sediul DNA-ului ca să-i pună cuiva niște telefoane acasă, iar procurorii DNA nu au băgat în dosar multe, multe astfel de interceptări, care, iată, prezintă cazul cu totul altfel. Păi să nu-ți pui întrebări?

Și, dacă tot suntem noi cu adevărul aici la Digi, dacă tot ne vorbesc scriitori, actori și cântăreți despre adevăr, poate că ar trebui să ne povestească despre asta și foștii administratori RCS&RDS. Că nu așa se procedează în anumite situații. Nu fugi, mă, de subiect, ci îl ataci, îl pui pe masă, îl întorci pe toate părțile, cu specialiști, cu jurnaliști, cu toată lumea. Pentru că asta ar trebui să faci tu, ca instituție de presă, că nu ești în slujba lui Bendei sau a RCS&RDS. Și nu primești salariu ca să taci, primești un salariu pentru că muncești. Ești în slujba publicului, pentru el cauți adevărul, nu pentru o corporație, nu pentru instituții de presă, doar pentru public. 

Mă rog, mai e și varianta în care legitimația de presă este o acoperire și atunci, da, nu răspunzi în fața publicului ci în fața...

VIDEO. Dragoș Pătraru, luni seara la Digi24 

 

Citește și: 

INTERVIU Dragoș Pătraru, după emisiune: A-ți pune întrebarea ce va spune șeful te pune în afara interesului public

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Tot o ***... Manipulare si mai nu stiu ce? Pai stai putin ***, oamenii aia i-au aratat tot timpul pe *** care au ruinat tara si acum umbla cu catuse... "Statul de drept" le-a dat dreptate cand gluma s-a ingrosat prea tare. Din partea mea posturi ca digi24, romaniatv, realitateatv, nasul, b1... nu isi au locul in piata. Astia enumerati mai sus au lins si au pupat sistemul si in timp s-a vazut. Astia de la antene si-au platit taxele si impozitele si nu au primit plase de bani in ochii lumii. Manipulatori? Imi vine sa rad de toti *** cu principii.
  • Vanzatorul de banane in piata tine lectii despre adevar si moala??? Voi credeti ca mascariciul face emisiune de dragul adevarului? Pai cat a mintit cu ratingul emisiunii doar ca sa nu isi piarda sponsorii!!! Pentru el emisiunea asta e doar o afacere si face totul pentru a avea rating. Fraieri sunt cei care il asculta. In viata de zi cu zi e un om de toata jena.

Trimite un comentariu