Skip to main content

Gazeta Sporturilor, campanie împotriva abuzurilor asupra copiilor din sportul românesc

 
Gazeta Sporturilor, campanie împotriva abuzurilor asupra copiilor din sportul românesc

Gazeta Sporturilor a lansat miercuri campania "Nu Abuz", prin care îşi propune să semnaleze cazurile de abuzuri asupra tinerilor din sportul românesc.

Publicitate

Cine a venit cu ideea campaniei?

"Ideea aparţine lui Costin Ştucan, el a relatat recent despre câteva cazuri de abuz asupra copiilor. Iniţial a pornit ca o discuţie pe care am avut-o într-o emisiune la gsp live, de acolo s-a nascuit ideea campaniei şi a secţiunii", a spus pentru Paginademedia.ro Cătălin Ţepelin, şeful digitalului de la gsp.

Ideea campaniei a plecat de la cazul antrenorului care îşi înjura elevii de doar 10 ani, prezentat de Costin Ştucan la începutul lunii

Cei care vor să-şi facă publice poveştile au la dispoziţie platforma NU Abuz, creată special pentru campanie.

Proiectul ţinteşte spre patru direcţii:

  • Spune NU Abuz! - Împotriva abuzurilor faţă de tinerii sportivi
  • pune NU agresiunii! - "Zilnic, mii de copii şi juniori din sportul românesc sunt abuzaţi verbal şi fizic de antrenorii lor", scrie gsp.
  • Spune NU pasivităţii părinţilor! - Împotriva pasivităţii părinţilor faţă de cazurile de agresiune asupra propriilor copii
  • Spune NU selecţiei interesate! - Împotriva promovârii tinerilor sportivi pe considerente materiale.

Primul articol al campaniei a fost publicat azi, odată cu startul campaniei. Materialul este un interviu cu mama unei tinere bachetbaliste din Arad, care îşi exprimă remuşcările pentru lipsa de reacţie faţă de agresiunile suportate de fiica sa, de numai 15 ani, din partea antrenorului. Materialul integral, pe gsp.ro.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus