Skip to main content

HotNews: DNA a pus compania RCS&RDS sub urmărire penală

 
HotNews: DNA a pus compania RCS&RDS sub urmărire penală

Digi Communications, compania mama a RCS&RDS, aflata in plin proces de listare, a depus un amendament la prospectul de listare in care anunta ca si firma RCS&RDS a primit in data de 8 mai o notificare oficiala din partea DNA in care i se aduce la cunostinta ca are calitate de suspect, anunţă HotNews.

Publicitate

Este vorba de investigatia in care alte doua persoane din managementul companiei, respectiv Ioan Bendei si Mihai Dinei, precum si Alexandru Oprea, fostul CEO al RCS&RDS, sunt cercetati pentru luare de mita si spalare de bani. RCS&RDS este suspectata pentru aceleasi infractiuni. Si in celelalte cazuri care au implicat institutii media (Antena Group, Mediafax, Realitatea), pe langa persoanele fizice puse sub invinuire, cercetarile s-au extins si asupra companiilor ca persoane juridice.

Informatia privind calitatea de suspect a firmei RCS&RDS in aceasta investigatie a fost comunicata chiar de Digi Communications, compania mama a operatorului de comunicatii electronice, si nu de catre procurori.

Ce a anuntat DNA in data de 5 mai

Procurorii DNA au anuntat in data de 5 mai ca au inceput urmarirea penala fata de Dumitru Dragomir, acuzat de luare de mita si complicitate la spalare de bani, Ioan Bendei, administrator RCS-RDS (dare de mita si spalare de bani) si Alexandru Oprea, la data faptelor directorul general RCS-RDS, in dosarul privind acordarea a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. Anuntul oficial privind urmarirea penala a lui Ioan bendei, unuia dintre cei mai influenti oameni din RCS, survine pe fondul pregatirii companiei pentru listarea la bursa.

Mitica Dragomir a fost pus si sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cine sunt persoanele urmarite penal:

 • DUMITRU DRAGOMIR, la data faptelor presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), acuzat de luare de mita si complicitate la spalare de bani.
 • BENDEI IOAN, la data faptelor administrator al RCS-RDS, acuzat de dare de mita si spalare de bani.
 • OPREA ALEXANDRU, la data faptei, directorul general si presedintele consiliului de administratie al aceleiasi companii de televiziune prin cablu, acuzat de complicitate la dare de mita (el a plecat intre timp de la RCS)
 • DINEI MIHAI, la data faptelor, coordonatorul activitatii juridice a RCS-RDS, acuzat de complicitate la dare de mita si complicitate la spalare de bani.
 • BADITA FLORIN-BOGDAN, la data faptelor administrator al unei societati comerciale, acuzat de complicitate la luare de mita si spalare de bani,
 • BOGDAN-DUMITRU DRAGOMIR, la data faptelor, asociat unic al aceleiasi societati comerciale, acuzat de complicitate la luare de mita si complicitate la spalare de bani.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • dugic dugic
  ***
 • Mihai Mihai
  Moise Guran ce va face? Va fi din nou "integru" ca atunci cand a plecat de la *** si TVR si va pleca de la Digi24, sau va recunoaste in sfarsit ca de fapt doar banii conteaza si va ramane la Digi 24 la fel ca Dragos Patraru, CTP si restul? Rezolvarea: o noua alerta de un cutremur de 10 grade.
 • geo geo
  Și eu am rupt-o cu Telekom-ul. După ce am plătit în avans m-am trezit că mai trebuie să îmi dea ei suma de 6 (șase) lei ...dar ca să o recuprez trebuia să depun o cerere în care mi se cereau destul de multe date...și urmau să îmi trimită banii în cont ori prin mandat poștal.
 • Vladut Vladut
  d-na Iulia Bunea, dvs cine va modereaza articolele?
  in prima parte spuneti ca cei 3 de la RCS&RDS(Ioan Bendei, Mihai Dinei si Alexandru Oprea) sunt cercetati pentru LUARE de mita iar pe parcursul articolului mentionati ca DNA ii cerceteaza pentru DARE de mita.
  ... adica putina continuitate daca nu e greu.
  in rest, fiecare sa plateasca pentru infractiunile comise.
  o zi placuta!
 • johhny bravo johhny bravo
  Bravo scobeala, daca partidul de guvernamant al Romaniei are un presedinte penal, inseamna ca toata Romania e penala, nu-i asa? Daca Ponta a plagiat, inseamna ca tot poporul e un escroc si plagiator, da? ***
 • Dr. Dan Patru Dr. Dan Patru
  @Scobeala,
  Pentru ce sa renunt, ma postacule, la RCS, daca-mi ofera cele mai bune servicii si cele mai bune preturi? Am avut si Dolce, am incercat si UPC. Rds sunt peste ei. Cu Dolce am terminat-o dupa ce am intentat actiune in instanta. Sa fie prea tarziu pentru ce? Nu platesc ceva anticipat.

  Moderatori, treziti-va, daca tot filtrati comentariile!
 • scobeala scobeala
  Daca niste sefi fac asta in rds rcs , va dati seama ce fac anagajatii. Un exemplu clar cum rds digi communication etc, nu sunt demni de incredere. Clientii ar trebui sa se gandeasca de acum mai bine si sa renunte la serviciile lor sau sa i ocoleasca, pana nu va fi prea tarziu.
 • tbancu tbancu
  Acum sper ca firmele de publicitate sa ramana verticale si consecvente in principii si sa nu mai vanda publicitate catre televiziunile "spagarilor" de la RDS (in viziunea DNA) sau a trompetelor rusesti (in viziunea hotnews).

Trimite un comentariu

sus