Skip to main content

Pătraru: Ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata

 
Pătraru: Ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata

Postul nu e post destul, daca nu e si fudul! Burtiera a fost pusă de Dragoş Pătraru în emisiunea Starea Naţiei, în care i-a răspuns acid lui Cosmin Prelipceanu, şeful staţiei de ştiri şi cel care i-a cerut dovezi despre acoperiţii din Digi 24, altfel în dă în judecată.

Publicitate

Dragoş Pătraru, în emisiunea Starea Naţiei:

"Chiar, ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Pentru ca mie mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata. Noi am facut un demers pozitiv pentru companie, iar dumneavoastra veniti si ii dati companiei in cap. Vreti sa ingropati aceasta companie? Vreti cumva sa afectati bursa?

Domnule Prelipceanu, rezervati-va orice drept, la orice masa, dar nu am zis de acoperitii de la Digi 24. Ati sarit asa, foarte ciudat. Ma rod, daca aveti niste nume, dati-ni-le, noi le difuzam aici pentru ca la noi, cum ziceam, este libertate.

Dar e foarte interesant ce am derajat din ce am spus. Noi, domnule Prelipceanu, prin vocea maimutei, am zis ca Digi 24 nu a vorbit despre acest subiect. V-am spus si de ce e un subiect de interes public, si de ce ar trebui abordat. Mai ales cand faci gargară cu adevarul toata ziua. Serios, compania le-a spus actionarilor ce se intampla, cu punerea sub acuzare a administratorului Serghei Bulgac si le-a dat ragaz sa se retraga (eu am primit mail in acest sens) iar Digi 24 nu a dat nicio stire cu asta.

E simplu: am sanctionat un derapaj. Si stiti de ce am facut-o? Ca ne sta destul de bine cu contractul pe care il aveam aici, din care a trebut abia un an, din cei trei. Deci mai avem doi ani de stat aici. Facem cea mai mare audienta de la aceasta statie. Pentru asta am fost angajati si este un contract excelent pentru noi, incheiat cu o televiziune care niciodata, niciodata nu ne-a interzis vreun subiect.

Am dat materialul pentru telespectatorii nostri, aia multi care muta pe Digi 24 dupa ce iesiti dumneavoastra de pe post, domnule Prelipceanu.

N-am vrut sa fim partasi la prostia asta pe care ati facut-o! Atata tot!"

VIDEO. Starea Naţiei, momentul dedidcat lui Cosmin Prelipceanu

Momentul dedicat lui Cosmin Prelipceanu a fost la finalul emisiunii "pentru că nu am vrut să afectăm calitatea cu prostii", dar Dragoş Pătraru l-a ironizat pe Prelipceanu pe tot parcursul emisiunii ("trebuie să scot lista, că mă dau în judecată ăştia din Belgravistan", "Prelipceanu, fii pe fază, ia notiţe"). A prezentat inclusiv o caricatură cu Cosmin Prelipceanu, in chip de Elmer Fudd (vanatorul care incerca sa-l prinda pe Bugs Bunny).

Dragoş Pătraru şi momentul de final din emisiunea Starea Naţiei:

- Pentru ca suntem pe final si nu am vrut sa afectam calitatea emisiunii cu asemenea prostii, haidem sa lamurim cateva chestiuni. Ma rog, eu vorbesc cu voi, ca sa priceapa domnul Prelipceanu

- Emisiunea asta nu e o instanta, nu dam sentinte aici. Ridicam probleme si ne intrebam, avand convingerea ca in fata noastra, mai aproape sau mai departe, se afla si adevarul.

- Presa nu este o stiinta exacta. Spre exemplu, cand unii zic despre acest post ca e UM Digi 24 - si e plin netul de aceasta gluma - ce vor ei sa spuna? Ca ...servicii. Au ei vreo proba? Nu, dar au altceva: simt un miros, un damf, leaga juatati de probe, franturi de emisiuni, liste de invitati.

- Probabil ca va intrebati, domnule Prelipceanu, de ce zic astia UM Digi 24 postului pe care eu il conduc? Cum s-a ajuns aici? OK, sunt rai astia de la alte posturi. Dar nu e poate si de la faptul ca de fiecare data, de fiecare data, acest post se pozitioneaza editorial de partea institutiilor de forta? Nu o fi si de la faptul ca la acest post se discuta mai mult despre plagiatele unora, decat altora? Mai mult despre dosarele unora, decata ale altora? Sau poate, mai recent, o fi din cauza matematicii cu care numara manifestantii din Piata Victoriei?

- Stiti despre ce e vorba, de fapt? De suspiciuni rezonabile. Ca aici ar fi ceva, ca ar fi un subiect. Avem destule sferturi de probe ca sa ne punem intrebari serioase. Ca sa luam in calcul chestiunea si sa vorbim despre ea. In mod public. Despre asta este vorba in cazul Bendei - DNA - Antena 3. Nu despre prostiile pe care le debiteaza domnul Prelipceanu.

- Ce legatura are neutralitatea aici? Tocmai, ca Digi 24 a ales sa fie partizan, nu neutru. Cand auzi niste inregistrari cu Bendei discutand despre pus telefoane la ofiteri judiciari, cand vezi ca acele inregistrari nu erau bagate la dosar de catre procurori, cand auzi cum vorbeste la telefon seful DGA cu Bendei, iti pui niste intrebari. Ce intrebari? Intrebari simple, de oameni: bai, dar daca?

- Domnule Prelipceanu, e imposibil sa-ti iasa cu gasitul adevarului, daca nu ai libertatea de a te intreba. Orice. Noi, la Starea Natiei, avem aceasta libertate. Ne-o luam. Ne intrebam legat de tot si de toate.

- Stiu, aia cu datul in judecata e ridicola si spune totul despre cum vedeti lumea, domnule Prelipceanu. Serios? Ma amenintati cu tribunalul daca nu produc o lista cu acoperitii de la Digi 24? Cat de jenant puteti fi? In primul rand, nu am spus asta, aici e marea manipulare pe care o incearca acest tip! Eu am spus asa: Mai exista si varianta in care legitimatia de jurnalist e doar o acoperire si atunci, da, nu mai raspunzi in fata publicului, ci in fata... (face un semn cu degetele pe umar, spre "trese")

- Da este si o varianta pe care, in lumea de azi, nu o putem ignora in nicio redactie: aceea a acoperitilor in presa. Dar chiar asa? Mergem cu asta la tribunal? Am spus ca sunt acoperiti la Digi 24.

- Chiar, ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Pentru ca mie mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata. Noi am facut un demers pozitiv pentru companie, iar dumneavoastra veniti si ii dati companiei in cap. Vreti sa ingropati aceasta companie? Vreti cumva sa afectati bursa? Ce mai intrebam aseara, domnule Prelipceanu?

- Si acum, pentru ca ne luam prea in serios, aveti oameni care pot face aceste liste mult mai bine decat. Noi. Ma, am glumit, scrieti pe ecran. Nu exista acoperiti, acestea sunt doar zvonuri.

- Domnule Prelipceanu, rezervati-va orice drept, la orice masa, dar nu am zis de acoperitii de la Digi 24. Ati sarit asa, foarte ciudat. Ma rod, daca aveti niste nume, dati-ni-le, noi le difuzam aici pentru ca la noi, cum ziceam, este libertate. A, daca as fi spus ca la aceasta emisiune suna nu stiu cine pentru alte subiecte, sau impune alte subiecte atunci da, ar fi trebuit sa vin cu probe. E, la ce emisiuni? Sa zicem ca as fi spus despre ...Romania furata. Am zis asa, sa dau un exemplu. Nu zic ca as avea probe. Nu, n-am. Nu radeti, ca nu am!

- Dar e foarte interesant ce am derajat din ce am spus. Noi, domnule Prelipceanu, prin vocea maimutei, am zis ca Digi 24 nu a vorbit despre acest subiect. V-am spus si de ce e un subiect de interes public, si de ce ar trebui abordat. Mai ales cand faci gargară cu adevarul toata ziua. Serios, compania le-a spus actionarilor ce se intampla, cu punerea sub acuzare a administratorului Serghei Bulgac si le-a dat ragaz sa se retraga (eu am primit mail in acest sens) iar Digi 24 nu a dat nicio stire cu asta.

- E simplu: am sanctionat un derapaj. Si stiti de ce am facut-o? Ca ne sta destul de bine cu contractul pe care il aveam aici, din care a trebut abia un an, din cei trei. Deci mai avem doi ani de stat aici. Facem cea mai mare audienta de la aceasta statie. Pentru asta am fost angajati si este un contract excelent pentru noi, incheiat cu o televiziune care niciodata, niciodata nu ne-a interzis vreun subiect.

- Am dat materialul pentru telespectatorii nostri, aia multi care muta pe Digi 24 dupa ce iesiti dumneavoastra de pe post, domnule Prelipceanu.

- N-am vrut sa fim partasi la prostia asta pe care ati facut-o! Atata tot!

VIDEO. Starea Naţiei, momentul dedidcat lui Cosmin Prelipceanu

Poziţia citită de Cosmin Prelipceanu, la care a răspun Pătraru, AICI

De unde a pornit totul: Dragoş Pătraru, criticile la Digi 24 şi înregistrarea VIDEO, aici

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • johhny bravo johhny bravo
    Erau mai demult aici audientele talk-showurilor, nu le mai dati?
  • zil zil
    *** *** intr-o singura directie, Patraru da in toti cu toate puterile.
    E cu dus si intors asta cu audianta mai mare.
    Daca fura din audentele latrinei si Rtv-ului, si continua sa puna in acelasi fel problema in emisiune, nu va creste banii din publicitate.
    Mai vorbim de asta.
  • Petrut Petrut
    Ne.am saturat pana peste cap de deontologii din televiziuni! Bine ar fi sa scape unele televiziuni de deontologi precum Prelipceanu cu umilintele pe care le promoveaza in randul angajatilor. Arogantele lui nu.si mai au locul, ca si prostia. Bine ca am scapat de femeile proaste si frustrate ca Madalina Radulescu, Carmen Ungureanu de la Digi sau Anca Nastasi de la Pro tv. Rautatea unor astfel de oameni distruge tineri talentati.
  • ion ion
    Unul dintre ei sigur nu va apuca Craciunul la UMdigi24.
  • radu radu
    Bravo , bine ar fi daca ar exista mai multi jurnalisti ca Patraru
  • Mihaela Mihaela
    Ceva nu se leaga aici! Eu nu mai inteleg nimic! Cine e sef la televiziune si cine e angajat?
  • duccio duccio
    Adică, șeful unei televiziuni de știri (in acte, ca nu e nimeni prost sa creada ca prelipipiceanu e sef..) e călcat în picioare pe post de un clovn angajat și lucrurile merg înainte ca și cum nimic nu s-a întâmplat? Și teszari bendei și compania încă mai cred ca au o televiziune de știri? Oamenii care au renunțat la zeci de angajați de valoare pentru cele mai stupide motive? Ați ajuns de ras, ''milionarilor'!
  • Slick Slick
    Unii care comenteaza aici nu au inteles nimic din ce a facut/zis Patraru, gen Traian si johnny bravo! Omul a criticat doar lipsa de reactie a celor de la Digi referitor la un subiect mai mult decat fierbinte pentru ei. Daca nu o facea, Digi ramanea in continuare cu renumele de televiziune corecta, desi au mai avut derapaje din astea insa nefiind sanctionate de nimeni au fost uitate. Iar daca dintr-o prostie editoriala postul iese sifonat, atunci asta e: inseamna ca nu e atat de profesionist pe cat s-a crezut. Eu ma asteptam la un moment dat sa "cada" si Digi, doar suntem in Romania.
  • sgiu sgiu
    Prelipceanule,esti deja enervant!
    Pătraru are mare dreptate și știe ce zice.Nu zic să fie în scandal circul *** de la antena3,dar nici 0 informatii proaste ca la digi.Hai mă.
    Mă bucur de declarațiile lui Pătraru din ultimele zile,să se știe într-o manieră ok
  • ionut ionut
    Cred ca cei care au plecat din Digi24 din cauza lui Prelipceanu sunt lati de ras in momentele astea:)) iar cei de acolo bat "cuba" pe la baie si rad seara acasa. Domnul Cosmin a picat in plasa lui Patraru, din motive evidente de orgoliu nemasurat. Sunt chiar curios ce strategie de PR au cei de la RCS, mai ales ca din cate stiu prelipceanu a avut ceva functie de PR printr-o banca. hai sa va vedem si in situatie de criza cum va descurcati:)...In rest, despre Digi24 numai de bine....Sau nu???
  • Iuli Iuli
    Prelipceanu asta apare si in spotul de campanie Digi24: "Dreptul la Digi24", de fiecare data cand il vad, imi vine sa vomit.

    https://www.facebook.com/Digi24HD/videos/1372086952810518/

    Succes Patraru, toti avem DREPTUL la ADEVAR! Digi a devenit RTV2
  • F F
    Prelipceanu este de vina. Poziția lui a fost de copil de grădiniță.
  • Pulitzer Pulitzer
    Patraru a lucrat direct cu ghita la tv prahova. Era ceva director pe acolo. Nu zic ca e rau,dar nu e cel mai curat dintre jurnalisti asa cum vrea acum sa para. Evident cu echipa de la Catavencii in spate( aia care au lucrat cu Vantu si traiesc acum de pe urma banilor de la el, tranzactie comerciala corecta,dar bani murdari). Nu zic ca e rau neaparat,doar contextualuzez.Prelipceanu a gafat rau,nici nu putea altfel pentru ca nu se pricepe deloc. Mereu a fost norocos in a avea functii fara sa aiba si scoala sau pricepere. Genul calificat la locul de munca ca sa vada sefii . Nu tin minte sa aiba vreo ancheta jurnalistica la activ. Amandoi pierd, unul pe termen scurt si Patraru pe termen lung. Digi pierde oricum credibilitate. E pe un trend descendent si scandalul asta ne arata ca regele e gol. Cred ca aici e bataia. Patraru a facut asa si la tvr,tot emisiune cu scandal etc. as fi vrut sa il vad pe Patraru ca face ancheta lui in emisiune si pune faptele pe masa,nu doar sa ceara altora sa o faca. Nu e sufiecient sa ai gura mare, e nevoie simde caracter. Si de masura de cele mai multe ori. Masura bunului simt
  • johhny bravo johhny bravo
    Si unde mai pui ca inainte Prelipceanu a fost manager de PR la Raiffeisen. In PR un subiect de baza este crisis management. Ce sa mai zici.
  • zic si eu zic si eu
    Patraru si-a atins scopul, acela de a-si creste audienta, indiferent de consecinte, astfel incat rezilierea contractului sa-i aduca bani buni.
    A profitat de uriasul ego a lui Prelipceanu, i-a intins o capcana si acesta s-a repezit in ea ca un soarec hamesit la bucata de branza. Daca avea un pic de minte, marele sef tacea. Nu l-a invatat nimeni ca din inflamarea unei asemenea situatii singurul care castiga este cel care a lansat-o.
    Sunt foarte curios cum o sa se termine. Scenariul meu este acesta: Patraru o sa ia un vagon de bani ca sa rezilieze contractul amiabil iar Prelipceanu o sa mai ramana maxim 1 an in functie.

Trimite un comentariu

sus