Skip to main content

RAPORT. Câți abonați la cablu sunt în România

 
RAPORT. Câți abonați la cablu sunt în România

La sfârșitul anului 2016, în România, erau aproape 7,3 milioane de abonați la cablu, DTH și IPTV, în creștere cu 3% față de anul precedent, conform datelor raportate de furnizori către ANCOM.

Dintre aceștia, peste 4,7 milioane sunt abonați prin reţele de cablu, 2,4 milioane sunt abonaţi prin reţele satelit (DTH) și 95.000 sunt abonaţi prin tehnologie IP (IPTV).

Numărul de abonați care recepționează servicii de retransmisie a programelor audiovizuale prin cablu în format digital a crescut cu mai mult de 10% la sfârșitul anului 2016 față de 2015. 

Publicitate

Odată cu creșterea numărului de abonați, a crescut și rata de penetrare la nivel de gospodării a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost, care a depășit nivelul de 97%. . 

 

Raportul de date statistice

Raportul de date statistice privind piața de comunicații electronice din România pentru anul 2016 este realizat de ANCOM, pe baza datelor statistice raportate semestrial de furnizori. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ca sa prinda mult trebuie sa se implice RCS-RDS! Si sa vezi in maxim un an cum se dubleaza cifra. :)
  • Pacat ca tehnologia IPTV nu a prins in Romania ca in Europa de Vest unde sunt sute de canale . IPTV suporta un numar nelimitat de canale fata de DVB-C .

    Si ar fi cazul sa se elimine toate canalele analogice pentru a elibera din banda si a adauga inca cateva zeci de canale . Suntem in 2017 , gata cu purecii .
    Bineinteles nu canale de nivelul IneditTV , Hora , RomaniaTV , TVH , NasulTV sau alte canale de categoria C .... Sunt multe canale straine libere la retransmisie , poate asa romanul isi mai destupa mintea infundata de calitatea scazuta a emisiunilor TV de la noi .

Trimite un comentariu