Skip to main content

SHARED NEWS. Emil Boc dă cea mai virală ştire. Ideile primarului din Cluj, mii de share-uri

 
foto: Adevărul
foto: Adevărul

SHARED NEWS. Cea mai virală ştire a zilei vine de la Emil Boc. Ideile primarului din Cluj, postate pe Facebook şi preluate de Adevărul, au avut mii de like-uri şi share-uri.

Publicitate

Cu ce s-a viralizat Boc?

„Vom aloca o sumă de bani, între 1 milion şi 4 milioane de euro, pentru proiecte pe care cetăţenii să le propună în vederea dezvoltării şi modernizării oraşului", a spus Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca, într-o postare pe Facebook preluată ieri de Adevărul.

Oraşul Cluj-Napoca ar fi primul din România care va implementa modelul bugetării participative. Acest model presupune că fiecare Clujean va putea să propună proiecte de dezvoltare şi modernizare a oraşului, care vor fi realizate din banii adunaţi prin taxe şi impozite.

Ştirea a fost distribuită intens pe reţelele sociale, adunând peste 3.700 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

"'Fiecare proiect propus de cetăţeni, potrivit domeniilor menţionate, va trebui să se încadreze într-o limită pe care o vom stabili, între 50.000 şi 80.000 de euro.

Clujenii pot să îşi facă o campanie pentru promovarea unui anumit proiect, în diverse zone ale oraşului, se votează pe domenii, iar primele 5 proiecte din fiecare domeniu vor fi ierarhizate şi supuse din nou unei campanii publice de mediatizare şi informare, pentru al doilea vot.

În această etapă finală, toţi cetăţenii înscrişi pe platformă vor putea vota un singur proiect dintre toate cele existente iar, în ordinea numărului de voturi, proiectele vor fi incluse în planificările de buget ale anului următor, pentru a fi finanţate de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca'", notează Emil Boc pe Facebook."

În topul celor mai apreciate şi distribuite articole publicate ieri pe site-urile de ştiri au intrat platformele Adevărul.ro, Digi24.ro, Mediafax.ro şi Stiri.tvr.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole publicate ieri pe site-urile de ştiri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Adevarul.ro, “Primul oraş din România cu buget participativ. Boc: „Clujenii vor decide cum vor fi cheltuiţi o parte din banii pe care i-au achitat prin impozite şi taxe”, de Florina Pop

- 3.743 like-uri & share-uri;

2. Digi24.ro, “Panică la Techirghiol. Localnicii se tem că nemţii le iau nămolul”

- 1.517 like-uri & share-uri;

3. Mediafax.ro, “Ioan Bendei, unul dintre directorii RCS-RDS, INTERCEPTAT în DNA când cerea telefoane pentru a le oferi unui ofiţer de poliţie judiciară. Dialog cu şeful DG Anticorupţie în care s-ar fi discutat despre sponsorizarea instituţiei de stat”

- 1.360 like-uri & share-uri;

4. Digi24.ro, “Elev bătut de mamă pentru că nu era olimpic la mai multe materii”

- 1.351 like-uri & share-uri;

5. Stiri.tvr.ro, “Două păduri de fag din judeţul Vâlcea ar putea fi incluse în Patrimoniul UNESCO în această vară”

- 1.235 like-uri & share-uri.

Facebrands logo

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus