Skip to main content

Tolo: Prelipceanu comite un gen de alunecare din profesie, apucându-se să prezinte interese ale RCS drept știri

 
Tolo: Prelipceanu comite un gen de alunecare din profesie, apucându-se să prezinte interese ale RCS drept știri

"Cosmin Prelipceanu comite un gen de alunecare din profesie, apucându-se să prezinte nu știri, ci interese comerciale sau legale ale RCS-RDS drept știri", scrie Cătălin Tolontan.

Aseară, Cosmin Prelipceanu a citit, pe Digi 24, o reacție la criticile lui Dragoș Pătraru. Pe scurt, Prelipceanu a spus că  ”jurnaliștii sunt provocați” ca să relateze despre cazul procesului de șantaj dintre șefi ai Antenelor și șeful RCS ”înainte ca autorităţile judiciare să dispună măsurile legale, pentru a se stabili adevărul judiciar”. "Am încălca obligația fixată de instanță", a spus Prelipceanu.

Publicitate

Tolontan:

Dacă alege să nu relateze, Prelipceanu face asta pentru că:

 • Așa vrea.
 • Ca să apere interesul companiei.
 • Să protejeze persoane din conducere.
 • În nici un caz pentru că i-ar fi cerut-o vreo instanță, fără drept de a-i impune așa ceva!

"Două vorbe pentru conducerea RCS-RDS", de la Cătălin Tolontan:

"1. Pentru jurnaliștii Digi, meseriași onești puși într-o situație limită: instanța nu are niciun drept să vă impună vouă ce să relatați sau să nu relatați.

Puteți povesti orice considerați relevant pentru publicul vostru! Voi nu sunteți parte în proces. Și, chiar dacă ați fi, sunteți protejați de Legea Audiovizualului!

Potrivit legii care guvernează televiziunile și radiourile și care-și extrage esența din Constituție, nimeni nu se poate amesteca în alegerile editoriale ale unei redacții.

2. Pentru copiii și tinerii care visează să se facă ziariști: știm că vreți să deveniți reporteri sau vedete TV pentru că vi se pare cool.

Nimeni nu se face jurnalist ca să citească în 2017 la televizor comunicate ale conducerii, cu aerul sumbru al lui George Marinescu din 1989.

Priviți imaginile acestea, cu deschiderea buletinului ”de știri” al Digi 24!

Ele vor rămâne în istoria ciclică a costumelor închise la culoare."

Articolul lui Cătălin Tolontan, pe blog.

Poziția citită de Cosmin Prelipceanu, AICI

Ce a spus Dragoș Pătraru, dar și înregistrarea VIDEO, aici

Citește și:

Citește și:  INTERVIU Dragoș Pătraru, după emisiune: A-ți pune întrebarea ce va spune șeful te pune în afara interesului public

Prelipceanu, la Digi 24: Îl somăm public pe Dragoș Pătraru să vină cu dovezi despre acoperiți! Altfel îl dăm în judecată

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Domnule Prelipceanu, jos pălăria pentru cultura pe care ne-o inspiră CTP!
  Dar păzea, că-i pericol - pentru alunecările sale colaterale cu sexul și problemele actuale ale societății, în această materie! Adică, chiar nu ne dăm seama, că răul este sădit adânc în ființa umană și că vrând să facem cultură, îndemnând elevii de 16 ani să vizioneze filme degradante, există riscul ca ei să rămână, doar cu părțile nocive? Încă nu s-a auzit de vre-o școală medicală, care vrând să cultive ginecologi, i-ar îndemna la viață sexuală ca o practică, în scop de documentare! Repet: dl. CTP, stă foarte bine la cultură, dar nu tot atât de bine, la „teologie” ! Regret, că trebuie să vă scriu aceste rânduri! Ori temeinicia unei vieți sociale sănătoase, este apanajul credinței, domnilor!
 • Cătălin, dar tu când ai sancționat tăcerea, complicitatea, lipsa de acțiune sau dezinformării de la trusturile Mediapro și intact, unde ai lucrat? De ce nu ai ieșit pe post sa ii dai vreo doua lui sergiutoader pe când punea el cu sârbu președinți? Și cam cata meserie știi încât sa cânți în struna unui saltinbanc după ce a făcut circ pe post, împotriva oricărei norme de conduita corporate? Este pătraru pastratorul deontologiei jurnalistice în România? Nu îți este niciun pic rușine de ceea ce susții?
 • prelipceanu a ajuns sef la digi dupa ce l-a prostit pe oprea ca ii reduce cheltuielile la jumatate si ii dubleaza ratingul. cand s-a dovedit ca este mult mai incompetent decat pare, oprea s-a prins ca nu il mai poate da afara. intre timp, absolventul de scoala militara de la sibiu (sectia intendenta) facuse praf televiziunea si o virusase cu tot ce era mai periculos pe piata (lembrau, madalinaradulescu, turturica etc.)
 • scandalul dintre digi si antena a inceput in 2003, in vara. daca verificati, veti vedea ca digi a difuzat toate comunicatele antenei si toate reactiile intact referitoare la acest caz. a, sigur, pe atunci digi avea un sef, George Orbean. Intre timp, crainicul de casa al lui alex oprea a ramas adjunct si conducerea a fost servita fara sa o ceara. dar intre timp, toti cei care au lucrat la proiectul digi au fost eliminati de prelipceanu, in dorinta de a fi remarcat pe ecranul televiziunii. Nu a reusit, dar cel putin a tranformat televiziunea in ceea ce spun oamenii astazi ca este: UM Digi24. Felicitari, Zoltan!
 • Adica digi a ajuns sa fie spalata de patraru??? intr-o balacareala cu prelipceanu? Cine nu rade suficient de tare, trebuie sa stie cine l-a adus pe patraru la digi: "domnu" bendei, un parvenit extrem de modest mobilat la cap, care se radea la glumele lui patraru si devenise fan. cine se aseamana, cade singur in ea.
 • geo e mai tan ta lau ,tolo e angajatul unui trust unde are libertate totala sa scrie si sa isi faca praf patronul in mod constant. la digi, post botezat UM digi24 din cauza relatiilor slugarnice cu servciile si dna, nu ai voie sa fii....liber in gandire si opinii. dar e ok, frumosilor liberi le place asa.
 • Tolo ar putea să se abțină de la comentarii cu tentă ”deonotologiă”...pentru că este un angajat al trustului ”Intact”, până la urmă...

Trimite un comentariu