Skip to main content

Tolo: Prelipceanu comite un gen de alunecare din profesie, apucându-se să prezinte interese ale RCS drept ştiri

 
Tolo: Prelipceanu comite un gen de alunecare din profesie, apucându-se să prezinte interese ale RCS drept ştiri

"Cosmin Prelipceanu comite un gen de alunecare din profesie, apucându-se să prezinte nu ştiri, ci interese comerciale sau legale ale RCS-RDS drept ştiri", scrie Cătălin Tolontan.

Publicitate

Aseară, Cosmin Prelipceanu a citit, pe Digi 24, o reacţie la criticile lui Dragoş Pătraru. Pe scurt, Prelipceanu a spus că ”jurnaliştii sunt provocaţi” ca să relateze despre cazul procesului de şantaj dintre şefi ai Antenelor şi şeful RCS ”înainte ca autorităţile judiciare să dispună măsurile legale, pentru a se stabili adevărul judiciar”. "Am încălca obligaţia fixată de instanţă", a spus Prelipceanu.

Tolontan:

Dacă alege să nu relateze, Prelipceanu face asta pentru că:

  • Aşa vrea.
  • Ca să apere interesul companiei.
  • Să protejeze persoane din conducere.
  • În nici un caz pentru că i-ar fi cerut-o vreo instanţă, fără drept de a-i impune aşa ceva!

"Două vorbe pentru conducerea RCS-RDS", de la Cătălin Tolontan:

"1. Pentru jurnaliştii Digi, meseriaşi oneşti puşi într-o situaţie limită: instanţa nu are niciun drept să vă impună vouă ce să relataţi sau să nu relataţi.

Puteţi povesti orice consideraţi relevant pentru publicul vostru! Voi nu sunteţi parte în proces. Şi, chiar dacă aţi fi, sunteţi protejaţi de Legea Audiovizualului!

Potrivit legii care guvernează televiziunile şi radiourile şi care-şi extrage esenţa din Constituţie, nimeni nu se poate amesteca în alegerile editoriale ale unei redacţii.

2. Pentru copiii şi tinerii care visează să se facă ziarişti: ştim că vreţi să deveniţi reporteri sau vedete TV pentru că vi se pare cool.

Nimeni nu se face jurnalist ca să citească în 2017 la televizor comunicate ale conducerii, cu aerul sumbru al lui George Marinescu din 1989.

Priviţi imaginile acestea, cu deschiderea buletinului ”de ştiri” al Digi 24!

Ele vor rămâne în istoria ciclică a costumelor închise la culoare."

Articolul lui Cătălin Tolontan, pe blog.

Poziţia citită de Cosmin Prelipceanu, AICI

Ce a spus Dragoş Pătraru, dar şi înregistrarea VIDEO, aici

Citeşte şi:

Citeşte şi: INTERVIU Dragoş Pătraru, după emisiune: A-ţi pune întrebarea ce va spune şeful te pune în afara interesului public

Prelipceanu, la Digi 24: Îl somăm public pe Dragoş Pătraru să vină cu dovezi despre acoperiţi! Altfel îl dăm în judecată

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • john nicorici john nicorici
    Domnule Prelipceanu, jos pălăria pentru cultura pe care ne-o inspiră CTP!
    Dar păzea, că-i pericol - pentru alunecările sale colaterale cu sexul și problemele actuale ale societății, în această materie! Adică, chiar nu ne dăm seama, că răul este sădit adânc în ființa umană și că vrând să facem cultură, îndemnând elevii de 16 ani să vizioneze filme degradante, există riscul ca ei să rămână, doar cu părțile nocive? Încă nu s-a auzit de vre-o școală medicală, care vrând să cultive ginecologi, i-ar îndemna la viață sexuală ca o practică, în scop de documentare! Repet: dl. CTP, stă foarte bine la cultură, dar nu tot atât de bine, la „teologie” ! Regret, că trebuie să vă scriu aceste rânduri! Ori temeinicia unei vieți sociale sănătoase, este apanajul credinței, domnilor!
  • adrian adrian
    Cătălin, dar tu când ai sancționat tăcerea, complicitatea, lipsa de acțiune sau dezinformării de la trusturile Mediapro și intact, unde ai lucrat? De ce nu ai ieșit pe post sa ii dai vreo doua lui sergiutoader pe când punea el cu sârbu președinți? Și cam cata meserie știi încât sa cânți în struna unui saltinbanc după ce a făcut circ pe post, împotriva oricărei norme de conduita corporate? Este pătraru pastratorul deontologiei jurnalistice în România? Nu îți este niciun pic rușine de ceea ce susții?
  • cosmin cosmin
    prelipceanu a ajuns sef la digi dupa ce l-a prostit pe oprea ca ii reduce cheltuielile la jumatate si ii dubleaza ratingul. cand s-a dovedit ca este mult mai incompetent decat pare, oprea s-a prins ca nu il mai poate da afara. intre timp, absolventul de scoala militara de la sibiu (sectia intendenta) facuse praf televiziunea si o virusase cu tot ce era mai periculos pe piata (lembrau, madalinaradulescu, turturica etc.)
  • alex alex
    scandalul dintre digi si antena a inceput in 2003, in vara. daca verificati, veti vedea ca digi a difuzat toate comunicatele antenei si toate reactiile intact referitoare la acest caz. a, sigur, pe atunci digi avea un sef, George Orbean. Intre timp, crainicul de casa al lui alex oprea a ramas adjunct si conducerea a fost servita fara sa o ceara. dar intre timp, toti cei care au lucrat la proiectul digi au fost eliminati de prelipceanu, in dorinta de a fi remarcat pe ecranul televiziunii. Nu a reusit, dar cel putin a tranformat televiziunea in ceea ce spun oamenii astazi ca este: UM Digi24. Felicitari, Zoltan!
  • Ioan Ioan
    Adica digi a ajuns sa fie spalata de patraru??? intr-o balacareala cu prelipceanu? Cine nu rade suficient de tare, trebuie sa stie cine l-a adus pe patraru la digi: "domnu" bendei, un parvenit extrem de modest mobilat la cap, care se radea la glumele lui patraru si devenise fan. cine se aseamana, cade singur in ea.
  • umdigi24 umdigi24
    geo e mai tan ta lau ,tolo e angajatul unui trust unde are libertate totala sa scrie si sa isi faca praf patronul in mod constant. la digi, post botezat UM digi24 din cauza relatiilor slugarnice cu servciile si dna, nu ai voie sa fii....liber in gandire si opinii. dar e ok, frumosilor liberi le place asa.
  • mile mile
    geo , si ce , ei sunt acuzati de coruptie , la fel ca intact
  • geo geo
    Tolo ar putea să se abțină de la comentarii cu tentă ”deonotologiă”...pentru că este un angajat al trustului ”Intact”, până la urmă...

Trimite un comentariu

sus