Skip to main content

ATAC CIBERNETIC. Măsuri preventive: O agenție de media din România a lucrat azi doar de pe mobil și mac-uri. Alte trei și-au oprit sistemele marți seară

 
ATAC CIBERNETIC. Măsuri preventive: O agenție de media din România a lucrat azi doar de pe mobil și mac-uri. Alte trei și-au oprit sistemele marți seară
Sursa foto: DailyExcelsior.com

Atacul cibernetic global are efecte și în piața de media. Ca măsură preventivă, o agenție de publicitate din România a lucrat azi doar de pe mobile și de pe computere Apple – Mac.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, agenția de media Initiative și-a anunțat colaboratorii că își desfășoară activitatea de pe telefoanele mobile, ca o măsură preventivă după atacul cibernetic global de ieri. Este doar o măsură preventivă să nu folosim computerele, au justificat cei de la Initiative, potrivit acelorași surse.

Publicitate

Compania de media a precizat, în mesajele către colaboratori, că nu există sisteme afectate de atac, că nu sunt pierderi de date și că măsura urmărește doar întărirea protecției sistemelor informatice.

Totodată, colaboratorilor li s-a propus să folosească azi, tot pentru protecție, telefoanele mobile și computerele Apple – Mac în colaborarea cu agenția de media.

Măsura de siguranță li s-a aplicat tuturor agențiilor din grupul Lowe.

Oficialii grupului Lowe, din care face parte și agenția de media Initiative, au explicat situația pentru Paginademedia.ro.

Valentin Breja, IT Manager Lowe Group:

"Lowe Group are pregătit un plan de urgență (B) în caz de amenințări cibernetice, care presupune organizarea operațiunilor pe terminale alternative, mobile și desktop, în offline.

Marți, 27.06.2017, la ora 16:00, în contextul informațiilor privind un atac cibernetic desfășurat la nivel global, pentru a evita orice risc, agențiile grupului au decis să activeze planul B, continuând acest mod de lucru pe parcursul zilei de miercuri.

Ca urmare a analizei de risc, Lowe Group își va relua joi dimineață fluxul de lucru normal, online și offline. Trecerea la planul B a fost facută cu succes, operațiunile curente fiind afectate în foarte mică masură."

MEC, Mindshare și Mediacom și-au închis sistemele IT o noapte

Activitatile din Romania ale unor agentii de media si publicitate ce fac parte din grupul global de comunicare WPP, una din țintele atacului cibernetic de marti, au fost la randul lor afectate de acest atac, a scris HotNews.ro

La agentiile de media - MediaCom, Mindshare si MEC - unele sisteme IT au fost inchise marti spre seara pentru a preveni eventuale complicatii, iar miercuri dimineata se lucra la rezolvarea problemelor, notează site-ul.

În România, potrivit informațiilor Paginademedia.ro, sistemul agențiilor de media din grup a fost funcțional de dimineață. Totodată, în timpul zilei, specialiștii IT locali ai agențiilor au ținut legătura cu cei internaționali pentru a cerceta situația.

Printre companiile vizate de ultimul atac cibernetic de tip ransomware, care s-a raspandit extrem de rapid marti dupa-amiaza din Ucraina si Rusia spre Europa Vestica, se numara si multinationale precum Rosneft PJSC, A.P Moller-Maersk si Grupul de comunicare WPP.
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Pai daca se poate de pe mobil fara nicio problema, eu zic sa nu mai revina la calculatoare. Si asa e munca grea de tot la agentiile astea...

Trimite un comentariu