Skip to main content

CNA. Cine a câştigat frecvenţele radio: Smart FM şi Radio ZU, printre marii câştigători

 
Sursa foto: Hepta
Sursa foto: Hepta

UPDATE. 5 septembrie 2017. CNA a decis să acorde doar una dinc ele patru frecvenţe rămase restante la concursul din iunie 2017. Frecvenţa de Hunedoara a fost acordată unui proiect local, Big FM. Cat priveşte celelalte trei frecvenţe, din Alba Iulia, Orşova şi Sighetul Marmaţiei, niciuna dintre propunerile restante nu au întrunit votul a cel puţin şase dintre membrii prezenţi.

Publicitate

UPDATE. 13.20. Concursul s-a încheiat. Patru frecvenţe au rămas neacordate: Alba Iulia, Hunedoara, Orşova si Sighetul Marmaţiei. Unii membri propun ca o nouă şedinţă să fie convocată tot astăzi, pentru a se putea relua votul pe cele patru frecvenţe neacordate. Consilul a luat pauză de o oră, până la 14.30, urmând să fie redeschis apoi subiectul.

„Vă propun să mergem cu ordinea de zi până la avizele de retransmisie, să închidem şedinţa după acel punct şi să redeschidem una ca să terminăm votul pe frecvenţe. E aceeaşi ordine de zi, facem o convocare. Motivul este un simplu: nu ştim când ne mai strângem măcar cei de acum. Avem toate şansele să ne mai vedem în august cu frecvenţele acestea”, a spus Valentin Jucan, membru CNA.

Membrii au decis prin vot că nu vor mai relua astăzi votul pentru frecvenţele radio neacordate.

UPDATE 12.20. Membrii au luat cinci minute de pauză. Parte din ei au părăsit sala.

UPDATE, 12.37. Votul a fost reluat

UPDATE, 10.30. Votul întârzie să înceapă după ce au apărut discuţii între membri în legătură cu modul de vot. Unii propun ca în primul tur de vot membrii au putut vota pentru mai multe proiecte în cazul unei licenţe. Alţii propun ca în primul tur să se dea votul pentru un singur proiect. În noiembrie 2015, la ultimul concurs sistemul a fost pe modelul cu mai multe voturi pe proiecte, în prima tură de vot.

Radu Herjeu, membru CNA: „În noiembrie 2015, nimeni n-a avut o problemă cu acest sistem de vot şi acum brusc constat că jumătate din membri au avut revelaţia că sistemul de vor nu e bun. Nu putem să decidem să schimbăm un sistem de vor aşa. Dacă s-a modificat, doresc să se voteze modificarea.” (rezultatele şi votul de la concursul de frecvenţe 2015 AICI).

UPDATE 10.47. „Să luăm o pauză, că şi aşa suntem deliciul presei de jumătate de oră”, a spus Monica Gubernat, membru CNA. Membrii au luat o pauză pentru a discuta cu uşile închise, departe de ochii presei, sistemul în care vor vota.

UPDATE. 11.03. Membrii au revenit în sală şi au decis ca, în primul vot, să se poată vota pe mai multe proiecte. A început concursul.

CONCURSUL DE FRECVENŢE. Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului decid astăzi prin vot la cine merg cele 30 de frecvenţe radio scoase la concurs. Un număr de 48 de societăţi din Bucureşti şi din ţară au depus dosare şi au fost audiate de CNA în ultima săptămână.

Paginademedia.ro va prezenta, în timp real, câştigătorii frecvenţelor radio pe măsură ce consiliul le va vota. Pentru ca o frecvenţă radio să fie câştigată de o societate, trebuie să primească cel puţin şase voturi de la membrii CNA.

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului ar trebui să se întrunească în şedinţă publică, astăzi, după ora 10.00

Printre posturile care intră în concurs se numără Kiss FM, Magic FM, Virgin Radio, Rock FM, Radio Guerrilla, Smart FM, postul lui Marius Tucă, Europa FM, RFI, Radio Trinitas, Romantic FM sau National FM.

Membrii prezenţi: Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Eva Orsolya Borsos, Valentin Jucan, Florin Gabrea.

Sistemul de vot: Pentru fiecare frecvenţă vor fi până la trei tururi de vot. Dacă nici în turul trei nu se strâng cel puţin şase voturi pentru o frecvenţă, aceasta va fi reportată pentru şedinţa următoare. Dacă nici atunci frecvenţa nu va fi acordată, aceasta va fi scoasă din nou la concurs.

Citeşte şi: Cele mai importante proiecte prezentate la concursul radio

Lista frecvenţelor FM scoase la concurs:

  1. Alba Iulia: 102,3 FM - 17 societati au depus dosare pentru această frecvenţă. Frecvenţă reportată în următoarea şedinţă. Membrii nu s-au putut decide între Radio Zu şi Jazz Radio, care au avut cinci, respectiv, patru voturi. E nevoie de şase voturi pentru ca frecvenţa să fie acordată.
  2. Baia Mare: 104,2 - 15 dosare Câştigător: City Radio, pentru societatea Voice Media din Satu Mare.
  3. Borşa: 101,4 - 8 dosare - Câştigător: Maramureş FM - votat în unanimitate
  4. Braşov: 91,9 - 23 de dosare - Câştigător: Jazz Media - votat în unanimitate (detalii despre proiect, AICI)
  5. Comăneşti: 93,5 - 10 dosare - Câştigător: Radio Trinitas
  6. Craiova: 92 - 16 dosare - Câştigător: Impuls FM, societatea AdWay Direction
  7. Călăraşi: 94,3 - 10 dosare - Câştigător: Radio Zu
  8. Câmpulung: 89,8 - 7 dosare - Câştigător: Europa FM
  9. Câmpulung: 91,9 - 6 dosare - Câştigător: Smart FM (detalii despre proiect, AICI)
  10. Huedin: 97,3 - 10 dosare - Câştigător: Paprika Radio
  11. Hunedoara: 88,9 - 12 dosare - Nu s-a acordat. Votul va fi reluat în următoarea şedinţă. Radio Trinitas şi Big FM au intrat pe lista scurtă.
  12. Iaşi: 98,6 - 26 de dosare - Câştigător: Romantic FM
  13. Iaşi: 100,4 - 24 de dosare - Câştigător: Itsy Bitsy
  14. Lupeni: 94,6 - 8 dosare - Câştigător: Radio Galaxy, post în care acţionat este deputatul Eugen Nicolicea (detalii, AICI)
  15. Orşova: 107,3 - 10 dosare - Nu s-a acordat. Votul va fi reluat în următoarea şedinţă. Galaxy, Smart FM şi Digi Fm pe lista scurtă
  16. Putna: 92,3 - 9 dosare - Câştigător: Smart FM
  17. Roman: 91 FM - 15 dosare - Câştigător: Radio Guerrilla
  18. Râmnicu Vâlcea: 96,9 - 13 dosare Câştigător: Radio Eveniment, votat în unanimitate
  19. Râşnov: 88,5 - 9 dosare - Câştigător: City Radio
  20. Sebeş: 90,1 - 12 dosare - Câştigător: Radio Star - votat în unanimitate
  21. Sibiu: 98,3 - 19 dosare - Câştigător: Jazz Radio
  22. Sighetu Marmaţiei: 93,8 - 11 dosare - Nu se acordă. Votul va fi reluat în următoarea şedinţă. Radio Maria şi Radio Tisa FM.
  23. Slobozia: 92,9 - 8 dosare - Câştigător: Focus FM, societatea Medika Broadcast.
  24. Suceava: 90,4 - 18 dosare - Câştigător: Naţional FM
  25. Suceava: 95,3 - 17 dosare - Câştigător: Radio Zu
  26. Topliţa: 94,4 - 11 dosare - Câştigător: Maria Radio, post religios
  27. Târgu Neamţ: 97,6 - 11 dosare Câştigător: Impact FM, operat de Impact FM Suceava
  28. Vaslui: 107,2 - 13 dosare - Câştigător: Radio ZU
  29. Vatra Dornei: 93,9 - 12 dosare - Câştigător: Radio Guerrilla
  30. Vatra Dornei: 98,2 - 11 dosare - Câştigător: Digi FM

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Parascuta Cristian Parascuta
    In Iasi nici pana azi nu a inceput transmisia Romantic FM. Au trecut peste 6 luni si nimic.
  • Roby Roby
    La Hunedoara : BIG FM ar fi preferat ca TRINITAS are deja acoperire in Hateg iar frecventa de la Deva (BIG FM) este foarte foarte slab iar Trinitas are foarte multe stati iar in Hunedoara au 2-3 posturi religioase ce sa mai emita si trinitas in Hunedoara sa aiba inca o frecventa degeaba sa n-o asculte aproape nimeni sa fie doar asa pe frecvente.
  • Paul Paul
    La Orșova și la Hunedoara cine a câștigat până la urmă?
  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    @Popa Petre
    Nu, tot CNA.
    Trebuie arătat că nu apar suprapuneri cu alte radiouri sau cu frecvențe FM rezervate de MApN și trebuie subliniat că oferta radio adresată județului Hunedoara nu este bogată.
    Prin urmare rugăm CNA să suplimenteze numărul de licențe alocate județului Hunedoara permițând instalarea de emițătoare suplimentare în Deva, Hunedoara, Hațeg pentru radourile care au deja o licență în aceste localități.
  • Popa Petre Popa Petre
    @ cristian popescu: ai precizat în textul postat ca radioul local din Deva - BIG FM ar avea nevoie "de permisiunea de a avea un emițător suplimentar și în Hunedoara, tot pe 92,6Mhz (+/- 0,1Mhz)" ... Exista astfel de situații, unde si cine da astfel de autorizații? Ancom?
  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    Am revăzut licențele radio din Hunedoara și am observat că BigFM are deja o licență în Deva, emite pe 92,6 Mhz.

    În cazul lor nu cred că este nevoie de licență pe o altă frecvență, ci de permisiunea de a avea un emițător suplimentar și în Hunedoara, tot pe 92,6Mhz (+/- 0,1Mhz).

    Același lucru este valabil și pentru Radio Trinitas care are frevența 100,2Mhz în Hațeg, sper că aceasta poate fi extinsă și pentru municipiile Deva și Hunedoara.

    Pentru noua frecvență se poate găsi un alt câștigător.
  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    @Iulia,
    Mă abțin să calific comentariul tău,
    În Comănești, Bacău din 19568 de locuitori, Creștini-Ortodocși sunt 16671, asta conform recensământului din 2011-2012.
  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    @Petre Popa
    Ai dreptate, e de preferat postul local în Hunedoara. Sper totuși că va avea un alt nume, spre exemplu HD Radio.
  • Petre Popa Petre Popa
    Radio Trinitas se aude in Hunedoara datorita faptului ca emit din Hateg, se receptioneaza chiar si in Deva. Municipiul Hunedoara are in acest memoent 3 posturi de radio religioase. Ce este interesant e faptul ca in Hunedoara nu exista nici un post de radio local din 2015, intrebarea este ... va fi sau nu in Hunedoara radio local sau va exista inca un post religios, respectiv Trinitas.
  • Vali P. Vali P.
    În legătură cu frecvența de la Comănești atribuită Trinitas.... La numai 5 km, la Moinești, Trinitasul emite pe 99.8. În plus, în județul Bacău, mai are două frecvențe (96.8 Bacău și 88.4 Onești) putând fi recepționat acceptabil (chiar pe câte două frecvențe) în majoritatea zonelor.
  • K K
    Ce panaramă de concurs. Trecem pe internet in tara. In FM raman taximetristii pe zu.
  • Iulia Iulia
    Este urlator la cer sa dai frecventa de Comanesti ortodocsilor unde majoritari sunt romano-catolici
  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    Pronostic:
    Alba - Jazz
    Orșova - Digi
    Hunedoara - Trinitas,
    Sighetu Marmației - Radio Maria (Tisa se aude oricum de peste graniță),
  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    Sunt mulțumit de rezultatul concursului pentru licența din Craiova, îmi pare bine că a câștigat radioul din Cluj Napoca.
    (Și Virgin Radio era o opțiune bună, dar și Radio Impuls).
  • Adi Chirila din Neamt Adi Chirila din Neamt
    Commentariul lui Heracles de ce nu a fost moderat ca contine cuvinte jignictoare????!!!
    Auzi Heracles domnu htag rezist Radio Zu e radioul nr 2 pe tara, are cel mai ascultat matinal

Trimite un comentariu

sus