Skip to main content

CTP, despre sentinţa din dosarul Antena - RCS: "Şantajul cu ameninţare nu sunt rare în presa noastră"

 
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

"Acest caz nu reprezintă decât prea puţin din ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă în presa românească", a spus Cristian Tudor Popescu, despre sentinţa dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Antena - RCS.

Publicitate

Jurnalistul a vorbit, într-o intervenţie telefonică la postul Digi24, preluat de Digi24.ro, despre faptul că "acest caz nu reprezintă decât prea puţin din ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă în presa românească" şi că "ar fi bine ca problemele pe care le are presa, modul în care arată acum, să fie, poate, rezolvate într-o măsură oarecare de justiţie."

Cristian Tudor Popescu:

„Acest caz nu reprezintă decât prea puţin din ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă în presa românească. Şantajul cu ameninţare nu sunt rare în presa noastră. E o vorbă veche, care continuă să funcţioneze: câştigi mai mult cu ce nu spui decât cu ce spui pe un post TV, pe net sau în ziar.

Cred că organele de anchetă abilitate şi-au îndreptat prea puţin atenţia asupra presei. Ar fi bine ca problemele pe care le are presa, modul în care arată acum, să fie, poate, rezolvate într-o măsură oarecare de justiţie, dacă nu a fost în stare presa, în atâţia ani de zile, să-şi mai autoreglementeze problemele prin organisme profesionale.”

CTP a vorbit şi despre faptul că s-a dovedit că dosarul nu a fost îndreptat împotriva fondatorului Grupului Intact, Dan Voiculescu, inculpat şi el în dosar şi achitat astazi de ÎCCJ.

„Cererea de închisoare cu executare a procurorilor, cât şi cererea instanţei inferioare au fost anulate de instanţa superioară, care l-a achitat pe Dan Voiculescu", a spus jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu:

"Din aceste sentinţe înţelegem că şantajul a fost constantat, au fost pronunţate condamnări cu suspedare şi executare şi constatăm că Dan Voiculescu a fost achitat de instanţa supremă. Iată că toate susţinerile părţii în cauză în legătură cu faptul că acest proces ar fi fost îndreptat împotriva lui Dan Voiculescu, că el era ţinta, de fapt, a procesului, iată că ele nu se dovedesc adevărate.”

Legat de condamnarea de 4 ani şi şase luni pentru fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu, CTP a spus că ar vrea ca afle care au fost acele fapte de corupţie cu care acesta l-a şantajat pe fostul administrator al RCS, Ioan Bendei.

Cristian Tudor Popescu:

"Înţeleg că Sorin Alexandrescu, condamnat la închisoare cu executare, l-a ameninţat pe domnul Bendei cu dezvăluirea unor fapte de corupţie, pentru ca acesta să semneze un contract de multe milioane de euro. Ar fi interesant acum şi care sunt acele fapte de corupţie, având în vedere că domnul Bendei e urmărit penal în acest moment.”

Citeşte şi:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ioan Ioan
    Ba ce a dracu logica are CTP: "Cererea de închisoare cu executare a procurorilor, cât şi cererea instanţei inferioare au fost anulate de instanţa superioară, care l-a achitat pe Dan Voiculescu". Adica procurorii au incercat sa il bage la inchisoare, dar daca in lipsa dovezilor judecatorii nu le-au confirmat decizia, inseamna ca "Iată că toate susţinerile părţii în cauză în legătură cu faptul că acest proces ar fi fost îndreptat împotriva lui Dan Voiculescu, că el era ţinta, de fapt, a procesului, iată că ele nu se dovedesc adevărate.”
    Adica eu iti pun o bomba sub masina, dar daca politia imi dejoaca planul si nu reusesc sa o detonez, inseamna ca acuzatiile la adresa mea sunt false.
    Urat imbatraneste CTP-ul asta. Cum o reusi sa se priveasca in oglinda?
  • aLex aLex
    mesaj pentru stafful care modereaza comentariile:sunteti mai rai ca comunistii din Coreea de Nord.
  • aLex aLex
    ***,cati bani a castigat digi din liga 1?Hai zi ca sunt curios!Iti zic eu ca au castigat mult mai putin decat cele 30 de milioane de euro pe care le dadea in fiecare an.Multi oameni din fotbal au zis bogdaproste ca digi tine liga 1 in viata cu banii pe care ii da.
  • mile mile
    corect , bendei e acuzat de coruptie , dar daca se intampla asta la termen ,nu putea fi santajat , asteptam condamnarea si a digi si sa nu mai aibe dreptul de a transmite liga 1 , asa e corect , au castigat multi bani prin aceste meciuri

Trimite un comentariu

sus