Skip to main content

DNA cere pedepse mai mari pentru inculpaţii din dosarul şantajării RCS&RDS

 
Sorin Alexandrescu
Sorin Alexandrescu

Procurorul DNA a cerut, vineri, la ultimul termen de judecată de la instanţa supremă, majorarea tuturor pedepselor primite în prima instanţa de inculpaţii din dosarul şantajului la RCS&RDS, solicitând pentru Camelia Voiculescu, Dan Voiculescu, Şerban Pop, Daniel Matiescu şi Sorin Alexandrescu pedepse la închisoare cu executare, iar în cazul Antena Group, Antena3 şi Intact Publishing, condamnarea acestora la plata unor amenzi penale, scrie News.ro.

Publicitate

Procurorul DNA a arătat, la debutul şedinţei, că firma Intact Publishing, cea care edita Jurnalul Naţional, a fost achitată fără motiv de instanţa de fond în dosarul de şantaj şi a cerut o amendă penală pentru această societate.

În cazul Antena 3, DNA a solicitat o soluţie identică, adică amendă penală pentru şantaj şi obligarea postului de televiziune la difuzarea hotărârii de condamnare.

"Solicităm să dispuneţi condamnarea Antena 3 SA la o pedeapsă cu amendă penală şi să aveţi în vedere conduita inculpatei pe durata procesului penal, când a publicat înregistrări din dosar care constituie probe, a făcut emisiuni în care a acuzat abuzuri ale Ministerului Public. Vă rog să îi obligaţi să difuzeze hotărârea de condamnare", a mai arătat procurorul.

El a cerut o pedeapsă cu închisoarea, orientată spre medie, pentru George Daniel Matiescu, fostul director al Intact Publishing şi doi ani de închisoare cu executare pentru fostul şef al ANAF Şerban Pop.

„Pop a urmărit sprijin politic din partea lui Sorin Alexandrescu care era prieten cu Dan Voiculescu”, a mai arătat procurorul de şedinţă.

În cazul lui Sorin Alexandrescu, DNA a cerut judecătorilor să fie condamnat la o pedeapsă medie orientată spre limita maximă stabilită de lege.

Pentru societatea Antena Group, DNA a cerut amendarea firmei cu 500.000 de lei, iar în cazul Cameliei Voiculescu, acţionar principal în cadrul acestei societăţi, o pedeapsă cu închisoare cu executare deoarece „a încercat să influenţeze în declaraţii un martor”.

În cazul lui Dan Voiculescu, procurorul a cerut o pedeapsă medie între limitele stabilite de lege.

În 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi Intact Publishing au fost achitate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus