Skip to main content

Membru CNA: AMENDA MAXIMĂ pentru posturile care vor mai trata subiectul Denisa Manelista

 
Membru CNA: AMENDA MAXIMĂ pentru posturile care vor mai trata subiectul Denisa Manelista

CNA se sesizeaza in cazul "Denisa Manelista". Monica Gubernat, membru CNA, a amenintat ca urmatorul post care va trata subiectul va fi propus pentru amenda maxima, adica 200.000 de lei.

Publicitate

Consiliul a trimis astazi un comunicat de presa catre toti radiodifuzorii in care le reaminteste obligatia de a respecta "drepturile si libertatile fundamentale ale omului, viata privata, onoarea si reputatia, precum si dreptul la propria imagine", pe fondul subiectului bolii de care sufera Denisa Emilia Raducu, cunoscuta drept "Denisa manelista", intens dezbatut pe TV in ultima perioada.

Decizia CNA vine dupa ce artista a notificat toti radiodifuzorii, dar si CNA, ca interzice orice discutii referitoare la starea ei de sanatate sau la viata privata.

Monica Gubernat:

"Avem o notificare de la o domnisoara Denisa Emilia Raducu. Este o tanara artista care este bolnava in stadiu terminal am inteles. Dansa a facut notificare catre toti radiodifuzorii de o saptamana si in atentia noastra, ca interzice orice subiect cu privire la starea ei de sanatate, la viata privata si asa mai departe. Am observat un dezmat pe TV.

Va anunt ca ma autosesizez, vreau monitorizare o saptamana pe acest subiect si daca, de astazi incolo mai vedem, o sa propun amenzi maxime.

Cu medici, cu fise, cu preoti, nu se poate, este un dezmat total, in conditiile in care acest om a facut o solicitare sa fie lasata in pace."

Monica Gubernat a declarat, pentru Paginademedia.ro, ca va cere monitorizare pe acest subiect dupa ce se va asigura ca fiecare radiodifuzor a primit comunicatul de presa trimis azi de CNA.

Posturile numite, in principal, de Monica Gubernat pentru monitorizare: Antena 1, Antena Stars, Pro TV, Kanal D.

Comunicatul de presa puncteaza articolele din Codul Audiovizualului referitoare la subiectul in cauza:

Articolul 32

(1) Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor.

(2) Nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut, iar simpla invocare a dreptului la informare nu poate justifica încălcarea dreptului la demnitate, la propria imagine şi la respectarea vieţii private, aşa cum acestea sunt recunoscute şi ocrotite de Codul civil; simpla invocare a acordului prealabil al persoanei nu poate justifica încălcarea drepturilor şi libertăţilor altor persoane, ordinea publică sau bunele moravuri şi nici nu poate înlătura răspunderea furnizorului de servicii media audiovizuale pentru conţinutul programului, prevăzută la art. 3 al Legii audiovizualului.

Articolul 33

(3) Este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni în viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia.

Articolul 46

(1) Difuzarea informaţiilor şi/sau imaginilor persoanelor aflate sub tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate este permisă numai cu acordul persoanei sau, în cazul în care persoana este fără discernământ ori decedată, cu acordul familiei sau al aparţinătorilor.

Comunicatul trimis astazi de CNA, cu mentiunea ca articolul 33 nu este stipulat , acesta fiind ulterior introdus:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Faliș Adrian Ștefan Faliș Adrian Ștefan
    ***
  • pepe pepe
    ARD Denisa a facut plangere la CNA. CIteste articolul apoi vorbeste.
  • ileana ileana
    Sa fie amendati si cei care posteaza bazaconii si minciuni despre ea pe facebook
  • gigi gigi
    Exista o vorba la romani: "daca te bagi in troaca, te mananca porcii", in cazul de fata, Antena 1, Antena Stars, Pro TV, Kanal D. Iar cine se hraneste cu dejectiile oferite zi de zi de aceste 4 posturi tv, este si mai de plans.
  • gt gt
    nu cred ca conteaza daca familia sau apropiati dau interviuri la tv, daca persoana despre care se vorbeste a transmis notificari catre televiziuni.. imaginati-va cat de urat e sa fie pe o prapastie, iar unii sa iti zica, gata o sa cazi, gata o sa cazi, altii iti intind mana dar nu sunt atenti si te imping si mai aproape de cadere... bunul simt ar fi trebuit ca in goana dupa senzational sa nu faca si mai mult rau... uitati-va si in publicatiile online ce titluri dau despre acest caz, saraca fata si daca nu e pe sfarsit, probabil citeste ziare, vede la tv ce se discuta, si i se intipareste ca este in ultima faza, se demoralizeaza total... haideti sa fim decenti, chiar daca e vorba de Denisa Manelista, sau Denisa Raducu o cantareata romanca de bun simt, despre care nu am auzit ceva urat ...
  • geo geo
    Au luat-o razna.
    Acum nu știu cum stă treaba cu difuzarea de informatii / imagini/ inregistrari fara acordul familiei sau al aparţinătorilor...de vreme ce pe posturile TV apar interviuri sau declaratii ale mamei, tatalui, unchiului, varului sau nu mai stiu cui din familia manelistei...Cu alte cuvinte chiar familia tolereaza / incurajeaza aceasta ”dezbatere” televizată.
  • ARD ARD
    CNA o omoara pe Denisa. Singurele sanse de a se mai salva ajungeau la televiziuni si erau transmise mai departe familiei.

Trimite un comentariu

sus