Skip to main content

EXCLUSIV. Remus Cernea va avea emisiune la TV. „Telespectatorii vor rămâne pe gânduri și-și vor pune ei înșiși probleme”

 
EXCLUSIV. Remus Cernea va avea emisiune la TV. „Telespectatorii vor rămâne pe gânduri și-și vor pune ei înșiși probleme”
Sursa foto: EVZ

Remus Cernea intră în televiziune. Fostul politician va realiza din această săptămână o emisiune de dezbateri. Remus Cernea va realiza emisiunea Puterea ideilor, începând din 17 iunie, sâmbăta și duminica, de la ora 14.00, la 15.00.

O să fie o emisiune despre valori, despre idei care schimbă lumea, despre valori care sunt necesare unei societăți democratice și civilizate”, a declarat Remus Cernea într-un scurt interviu pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Postul care va difuza emisiunea: B1 TV. 

„Vor fi subiecte foarte variate, de la politică, la valori, la teme de mediu, de drepturile omului, protecția animalelor, subiecte științifice, ce țin de societate, de teme sociale, varietatea va fi foarte largă”, a mai spus Cernea pentru Paginademedia.ro. 

Va fi o emisiune de pe urma căreia telespectatorii vor rămâne pe gânduri și-și vor pune ei înșiși probleme”, a mai adăugat el. 

Paginademedia: Cine ți-a propus să prezinți o emisiune la B1 TV?

Remus Cernea: Am fost sunat de cei de la B1 TV, care m-au întrebat dacă aș fi de acord să avem o colaboare în sensul de a realiza o emisiune. Mi-au spus că m-au urmărit în evoluția mea publică de ani de zile. De altfel, am fost invitat adesea la B1 TV, dar și la alte posturi, și mi-au spus că ar dori să realizez o emisiune în cadrul postului.

Paginademedia: Ai experiență în zona de media?

Remus Cernea: Până acum, am o vastă experiență de invitat la emisiuni. Primele mele locuri de muncă, acum 25 de ani au fost tot în presă. În 1991 am lucrat la un ziar, al cărui nume nu mi-l mai amintesc, ca documentarist. Citeam presa zilei sau arhivele de presă și extrăgeam informații despre diverși politicieni și făceam un fel de rezumat pe diverse evenimente sau diverși politicieni, pentru ca jurnaliștii care scriau articole să aibă la îndemână aceste sinteze. Atunci nu exista calculator, se lucra cu pixul și carnetul.

Apoi, în 1994 am dat examen ca să fiu angajat la Jurnalul Național. Eram vreo 15 – 20 de tineri în sala de examen, iar unul dintre jurnaliștii seniori de acolo pur și simplu s-a așezat lângă o tânără și-i dicta pur și simplu răspunsurile la întrebări. Iar eu am făcut o relatare despre asta, cum un domn care s-a așezat în banca unui candidat și-i spunea răspunsurile. Pentru asta m-au admis. Am lucrat câteva luni la Jurnalul Național, apoi am trecut la Jurnalul SF, pentru că la vremea aceea eram pasionat de literatura SF.

În 2000, am condus pentru scurt timp Q Academia, o revistă cu profil economic despre cultura calității. Așadar, primele mele joburi sunt legate de presă. După aceea m-am implicat în activități civice.

Paginademedia: Spune-ne despre emisiune. Despre ce va fi?

Remus Cernea: O să fie o emisiune despre valori, despre idei care schimbă lumea, despre valori care sunt necesare unei societăți democratice și civilizate. Va fi și despre știință. Va fi o rubrică de promovare a științei, promovării gândirii critice și promovării unui standard ridicat de civilitate publică.

Voi încerca să mențin un nivel ridicat al discuțiilor, de decență și de soliditate a ideilor. Vor fi și invitați uneori, sau de multe ori vori fi și invitați.

Paginademedia: Deci nu e o regulă că va fi o emisiune cu invitați.  
 
Remus Cernea: Nu, nu este o regulă. Încă sunt elemente la care lucrăm, încă sunt elemente pe care le discutăm și multe lucruri vor apărea pe parcurs. Va fi o emisiune de pe urma căreia telespectatorii vor rămâne pe gânduri și-și vor pune ei înșiși probleme. 

Paginademedia: Ce fel de subiecte veți aborda?

Remus Cernea: Vor fi subiecte foarte variate, de la politică, la valori, la teme de mediu, de drepturile omului, protecția animalelor, subiecte științifice, ce țin de societate, de teme sociale, varietatea va fi foarte largă.

Paginademedia: Ai candidat la primărie, la președinție, ai fost independet, dar ai intrat în USL ca să ajungi în parlament. Nu afectează asta credibilitatea unui moderator?

Remus Cernea: Eu mă consider în primul rând a fi un cetățean, indiferent că am ocupat poziții publice sau că am activat în organizații neguvernamentale. M-am considerat totdeauana un cetățean care dorește o democrație cât mai solidă în țara lui. Lucrurile pe care le-am spus și îniante să încep să fac politică și când eram în politică dar și acum sunt am aceleași. Adică, nu s-a schimbat nimic în optica mea și în felul de a privi lucrurile.

Foarte mulți oameni sunt de acord cu ceea ce afirm, sunt și oameni care au idei diferite, cum este și normal într-o soicetate diversă. Dar cred că până la urmă credibilitatea cuiva se construiește, în primul rând, pe baza seriozității sale și a sale în a promova o cauză sau alta. Acum, sigur că sunt oameni care mă detestă, sunt și persoane care apreciază ceea ce spun sau ceea ce fac. Asta este, mergem înainte.

Chiar ieri am avut un mare succes la parlament. O lege pe care am propus-o acum trei ani, pentru a nu mai chinui animale sălbatice la circ. După trei ani de eforturi, în sfârșit legea aceea a fost votată de Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Paginademedia: Cum crezi că o să-ți convingi invitații să participe la emisiune?

Remus Cernea: Voi invita persoane publice și persoane mai puțin cunoscute care își asumă cauze. Așadar, vor fi oameni care au convingeri puternice și care știu să le argumenteze. Îmi doresc ca emisiunea să fie un spațiu al ideilor și al controverselor bune pentru societate, pentru că o dezbatere sau o controversă evident că nu trebuie inițiată doar de dragul controversei.

Dar o controversă îi poate face pe oameni să gândească asupra unui subiect pe care îl cunoașteau mai puțin sau poate îl ignorau sau era vorba despre un subiect față de care au o imagine confuză.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Nu ma mai mira nimic! De timp bun in societatea romaneasca nu se mai face distinrie dintre valorile reale si caraghiosii astia care mesteca cateva idei si pe care daca ii intrerui nu stiusa continue pentru ca au invatat doar pe de rost. vai de mama ei de tara cu astfel de "modele"
 • Ce cauta incultul si frustratul ala Satanist la B1?? Cernea in loc sa isi ia licenta ,apara animalele bipede inferioare-LGBT si ataca crestinismul.
 • sa radem cu Remus Cernea! singura preocupare din ultimii ani a imberbului pletos a fost sa-si plimbe pisica pe scara blocului, de sus pana jos, apoi de jos pana sus. cam atat stie sa faca. Presupun ca asta il califica sa prezinte emisiuni, nu credeti? aaa, si ar mai fi ceva: invita femei la spectacole, apoi le pune sa plateasca biletul si pentru el, ca doar nu a lucrat in viata lui... de unde sa aiba el bani de bilet. Si, pentru ca seara sa se termine sublim, le roaga pe partenerele de spectacol sa il conduca acasa cu masina, ca el nu are, ca doar nu a lucrat in viata lui. Concluzia: prefer pe una ca Daniela Crudu sa prezinte orice, macar ea a muncit ceva pentru a fi pe sticla...
 • Un nenorocit care nu poate sa doarma linistit *** nu isi pot face placerile diavolesti acasa fara sa ii doara capul pe cineva...nu domle le trebuiesc lege si drepturi...in ce hal am ajuns mai rau ca animalele si hop poc si-a gasit si nichipercea asta sa ii apere...auzi la el emisiune de valori...Ce valori....scursuri ale societatii...
 • Domnu Cernea, minutul de emisiune la B 1 TV costă vreo 200 de euro.
  Veți plăti factura la începutul emisiunii, ca la ... ?
 • Paginademedia, offtopic - sunteți amabili să scoateți de pe site reclamele cu sunet care pornesc automat?
 • GT ai dreptate știm de Tudor barbu.si Lazarus care a fost la OTV dar nu suntem obligați să ne uităm la mizeriile astea.evitam când sunt pe post.
 • pai UmbertoTomasy , astia erau prezentatori de la OTV, Tudor Barbu era si la partidul PP-DD, senator PPDD la Gorj, nu vorbim neaparat de subiectele abordate senzational, ci de angajati...
 • A fost o data ca n povesti,a fost ca niciodată, un post TV, pe nume B1,creată din rudele împărătești ale pupincuristului Boby Păunescu. Dacă legionari anul Cernea vine la salata de cruditati numit B1,e clar cu audienta,probabil fani lui madam Clothilde,cu la vie en rose, se mai uita.
 • B1 devine Otv, a zis cineva ca devine Televiziunea Poporului...Tudor Barbu, Lazarus, acum Cernea...

Trimite un comentariu