Skip to main content

VIDEO. Am fost la spălătoria auto care a ajuns în AdWeek. Povestea

 

VIDEO. Ce au în comun o spălătorie auto din Bucureştii Noi şi o agenţie de publicitate cu birouri în trei ţări? Cum e să te trezeşti la uşă cu un Mini Cooper plin cu tot ce îţi trebuie pentru branding? Bannere, logo-uri pentru personalizat biroul, agende, tricouri, şepci, steaguri. Totul cadou! Inclusiv maşina!

Publicitate

„Am crezut că e o glumă, la început”, spune Iulian Soroş despre ce s-a întâmplat. „Nici când am primit mailul că noi am câştigat nu mi-a venit să cred”.

Toate materialele de identitate ale unei agenţii din Norvegia au ajuns la spălătoria auto pe care o are în Bucureştii Noi. Până şi covorul agenţiei nordice este acum aşezat în mica spălătorie de cartier.

Spălătoria lui, care nu avea niciun nume, are acum numele agenţiei nordice JCP – Just Cruize Production.

Aşa a decis agenţia nordică JCP să îşi schimbe identitatea: a dat prin concurs tot ce purta vechile însemne grafice, inclusiv maşina. A câştigat spălătoria din România. A scris şi cunoscuta publicaţie internaţională de advertising AdWeek.

Paginademedia.ro a mers la spălătoria din Bucureştii Noi. Povestea:

Iulian Soroş este absolvent de SNSPA, dar nu a lucrat niciodată în comunicare. Are o legătură cu lumea publicităţii: deţine o mică firmă de producţie publicitară.

A deschis spălătoria auto pentru „diversitate”. „Nu ştii niciodată când poate veni o criză”. Este pasionat de motoare şi a alergat la curse şapte ani, iar acum activează ca arbitru oficial al Federaţiei de Motociclism.

A găsit din întâmplare, pe internet, anunţul agenţiei nordice, care îşi scotea la concurs tot ce purta însemnele de brand ale agenţiei JCP, pentru că urmau să se rebranduiască.

S-a înscris în joacă: „am spus că suntem o mică spălătorie de cartier, că, în general, clienţii noştri sunt vecinii, oameni care ne cunosc, am scris pe scurt ce vrem să facem”. Au câştigat.

„Nu ne-a venit să credem când ne-am trezit cu maşina la poartă. Şi cu şeful agenţiei, în persoană”, povesteşte Soroş. „Până şi bannerele le-au refăcut ei. Au venit direct scrise în limba română JCP – Spălătorie auto & Vulcanizare”.

Rebrandingul-cadou le-a prins bine. „Am început să avem mai mulţi clienţi. Lumea din cartier a fost curioasă”.

Maşina primită nu mai poartă însemnele JCP. Momentan. A fost decolantată, pentru înmatriculare. O va reface însă.

VIDEO. Spălătoria din Bucureştii Noi şi rebdrandingul cadou. Povestea:

Citeşte şi: VIDEO. O agenţie de publicitate scandinavă şi-a donat logoul unei afaceri româneşti

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus