Skip to main content

VIDEO. Proiect special. De ce să alegi o cafea prăjită artizanal? Cum poate avea arome de la vanilie la migdale fără nimic adăugat

 

VIDEO. Proiect special. Ce diferenţă este între o cafea prăjită artizanal şi una industrială? Ce are în plus cafeaua artizanal prăjită? Cum se face? Unde o puteţi comanda?

Publicitate

Cafea din boabe de origine, uşor aspră, cu note de vanilie şi fructe negre, are un bitter mediu cu iz de ciocolată amăruie şi o aciditate de zeamă de limeta proaspăt stoarsă.

Este doar o variantă – La punta de Honduras preparată de prăjitoria artizanală Dog & Gentleman.

Altele au note de scorţişoară sau florale. Sau de alune şi migdale.

Cum se pot obţine astfel de note dintr-o cafea prăjită artizanal, fără nicio aroma adăugată?

În acest prim material, despre ce înseamnă o cafea artizanală?

“O cafea artizanală are, o cafea industrială n-are”, explică simplificat Cătălin Velea, fondatorul prăjitoriei artizanale Dog & Gentleman, din Bucureşti.

Adică?

“Substanţa din bobul de cafea, în cazul prăjitorilor artizanali, este păstrată, pe când substanţa din boabele de cafea ale prăjitorilor industriali nu mai există. Ea trebuie arsă cu totul la prăjitorii industriali, pentru că, fiind un aliment, cafeaua are un termen de valabilitate foarte scurt, în mod normal”.

La Dog & Gentleman se prăjeşte artizanal cafea din ţări ca Etiopia, Kenya, Costa Rica, Nicaragua, Brazilia, Columbia, Salvador.

Se prăjeşte şi se livrează doar la comandă, iar clienţii îşi pot alege tipul de cafea, zona din care provine, tipul de prăjire şi de măcinare (pentru espresso, ibric, cafetieră sau boabe).

Cum sunt fiecare, explică Laurenţiu Dumitru, Barista şi master roaster:

“Cafelele din Africa sunt cafele dulci, cu note fructate, arome pregnante, note florale în mare parte.

America, Brasilia, Columbia duc spre notele de migdală, alune, fructe de pădure, bitter de ciocolată. Aciditate medie, corpolenţă mai fină şi o textură mai mătăsoasă. Nu este aşa de aspră ca un expresso dintr-o cafea prăjită mai intens sau o cafea robustă, spre exemplu. “

Vă puteţi alege şi personaliza tipul de cafea dorit, pe contul de Facebook Dog & Gentleman

VIDEO. Ce are special cafeaua artizanală?

Cât costă un pachet de cafea artizanală?

Termenul de valabilitate al cafelei prăjite artizanal este mai mic decât al celei industriale.

Cătălin Velea, Dog&Gentleman:

"Termenul de valabilitate este simplu de explicat. De ce e diferit: cafeaua este un aliment. Este o plantă, un fruct. În momentul în care prăjim cafea, practice ardem substanţa din bobul de cafea.

Companiile mari, cele care prăjesc industrial, au nevoie să ardă toată substanţa din bobul de cafea, pentru ca termenul de valabilitate să fie mai mare."

De aici şi ambalajele mai mici pentru cafeaua artizanală:

“Intenţia noastră este nu de a crea volume cu clienţii noştri, ci de a le oferi pe măsura consumului, pentru a avea întotdeauna un produs proaspăt în ceaşca de cafea”, spune Cătălin Velea.

Vă puteţi alege, comanda şi personaliza tipul de cafea dorit, pe contul de Facebook Dog & Gentleman

Optaţi după tipul de cafea şi zona de origine (fiecare cu aromele ei), dar şi gradul de măcinare: pentru ibric, pentru espresso, pentru ibric sau boabe.

Costul unui pachet de 250 de grame: între 25 şi 40 de lei.

ÎN MATERIALELE URMĂTOARE:

VIDEO. Ce are special cafeaua artizanală faţă de cafeaua industrială

Proiect special sponsorizat de Dog & Gentleman, prăjitorie artizanală

Citeşte şi:

Autor: Sectiune speciala redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus