Skip to main content

VIDEO. Povestea prăjitoriei artizanale Dog & Gentleman: “Mirosul de cafea m-a atras mereu”

 

VIDEO. Proiect special. “Am fost întotdeauna atras de mirosul de cafea proaspătă, deși nu sunt un băutor de cafea”, își începe povestea Cătălin Velea. “Pasiunea pentru cafea a venit din copilărie, de când simțeam cafeaua proaspăt râjnită dimineața de părinți”, continuă el.

Publicitate

Din noiembrie anul trecut, a deschis o prăjitorie artizanală – Dog & Gentleman, după zeci de ani de experiență în hoteluri, restaurante și hoteluri din țară, dar și din Oslo și New York.

Tipuri de cafea din toată lumea – Africa, America de Sud, America Centrală - India sunt aduse și prăjite la București.

De ce cafea artizanală?

Eu îmi doresc să aduc în fața publicului un produs artizanal, un produs proaspăt, un produs pe care să nu îl comparăm cu brandurile industriale.”

Produce în cantități mici și chiar dacă ar avea cereri foarte mari, tot artizanal ar produce. “Lucrăm numai pe comandă. Când primim comenzile, cumpărăm cafeaua, o prăjim și o livrăm”.

Preferăm să livrăm pe pungi mai mici – 250 de grame, cât să ajungă pentru o lună, să zicem. Dar clientul va avea întotdeauna un produs proaspăt în ceașca de cafea.”

De ce Dog & Gentlemen?

Dacă pasiunea pentru cafea vine din copilărie, și numele tot de atunci e inspirat.

Cătălin Velea:

"Este o poveste veche, din copilărie. Prietenii, în cartier, îmi spuneau câine, iar aspirațiile mele au fost întotdeauna să ajung un gentlemen. Și de aici am făcut o combinație care să nu aibă nicio legătură cu cafeaua și mi-a ieșit ce vedeți acum.

Se miră în continuare toți cei care văd logoul, dar, undeva îmi aduce și profit, pentru că toată lumea vine și întreabă. Lumea nu face asocierea cu niciun alt produs având o astfel de denumire și atunci întreabă, sunt curioși, plăcut impresionați. Pentru mine e un câștig."

Prima cafea prăjită artizanal la Dog & Gentleman a fost livrată unui birou de avocați. Lumea a început să descopere produsul, iar acum are clienți casnici, dar și mici afaceri și chiar hoteluri. “Produsul ne-a ajutat. Oamenii au venit, au degustat, au descoperit cafeaua noastră și au rămas clienți fideli”

De 30 de ani în industrie. Am început ca picol. A doua cafenea din București

Cătălin Velea este de 30 de ani în industria alimentară. “Am început de jos, de la picol”, povestește.

A lucrat la Athenee Palace, a fost pe vase de croazieră, a avut chiar o cafenea, la începuturile domeniului în București.

Cafeneaua mea se numea Café Latte. A fost a doua cafenea din București, după Nova Brasilia, povestește Cătălin Velea.

Șapte ani la New York

S-a perfecționat în domeniu: a urmat cursuri de specializare în management hotelier, la Oslo, iar după specializarea în Norvegia, a trecut Atlanticul și a stat șapte ani în New York, activând în managementul restaurantelor.

În 2007, motive personale îl fac să revină în România. Și-a deschis un restaurant – Museum, din Cotroceni, apoi o companie de Catering – The Left Hand. A vândut ambele afaceri și a intrat în consultanță. De anul trecut, a lansat prăjitoria artizanală de cafea.

"Niciodată nu o să o fac prăjire industrială", spune Velea.

"Dacă va crește cererea, tot artizanal vom lucra, eventual mai luăm un prăjitor, dar tot la fel".

VIDEO. Povestea prăjitoriei artizanale Dog&Gentleman

Vă puteți alege, comanda și personaliza tipul de cafea dorit, pe contul de Facebook Dog&Gentleman

Optați după tipul de cafea și zona de origine (fiecare cu aromele ei), dar și gradul de măcinare: pentru ibric, pentru espresso, pentru ibric sau boabe.

Costul unui pachet de 250 de grame: între 25 și 40 de lei.

Proiect special sponsorizat de Dog & Gentleman, prăjitorie artizanală de cafea

Citește și:
 

 

Autor: Sectiune speciala redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu