Skip to main content

Concediat de la Adevărul. Secția în care lucra Mircea Barbu a fost desființată

 
Concediat de la Adevărul. Secția în care lucra Mircea Barbu a fost desființată
Mircea Barbu și consultantul Roger Stone - Sursa foto: Adevarul

Jurnalistul Adevărul Mircea Barbu a fost dat afară de la Adevărul după ce s-a opus scoaterii unor întrebări dintr-un interviu și apoi a vorbit public despre presiunile în acest caz. 

După ce ieri dimineață a ajuns la redacție și s-a trezit că nu mai are calculatorul la care să lucreze, jurnalistul a fost informat, printr-o hârtie, că secția Reporteri speciali, din care acesta făcea parte, va fi desființată și, implicit și postul pe care Mircea Barbu îl deținea. Motivul? „Datorită problemelor economico-financiare înregistrate de către SC Adevărul Holding SRL”

Publicitate

„Vă infromăm că, în cadrul societății nu există locuri (posturi) vacante compatibile cu pregătirea profesională și capacitatea dumneavoastră de muncă”, se mai menționează în hârtia primită de jurnalist.

Totul a început săptămâna trecută, când redactorul-șef al ziarului Adevărul, Dan Marinescu, l-a sunat pe Mircea Barbu cerându-i să scoată două întrebări din interviul cu Roger Stone, fostul consilier de campanie al lui Donald Trump și consultant de imagine, care a venit recent la București.

„Deci sunt două chestii pe care omul ăla ne roagă să le scoți din interviu. Aia cu grabbing pussy și aia cu swingerii”, i-a spus Dan Marinescu, redactor-șef la Adevărul, la telefon jurnalistului Mircea Barbu (conversația telefonică, AICI). Jurnalistul a  povesti episodul și pentru Paginademedia.ro. 

Luni, când s-a dus la redacție, Mircea Barbu a povestit totul într-o postare chiar pe blogurile Adevărul. Textul intitulat „Urât e să fii slugă” a stat cel mult 15 minute pe site, iar apoi a fost șters (integral, AICI). 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu va mirati, asa s-a intamplat si la alte publicatii, evz cand i-au facut pe baietii aia sa plece, dolce sport cand l-au haituit pe nourescu pana n-a mai rezistat etc. Mereu sunt sefi educati pe maidane care isi bat joc de oamenii valorosi ca sa ramana ei si pilele (prietenii lor).
  • Mircea, tata, e urat sa fii ***, dar e si mai naspa sa fii somer. Sigur ca dreptatea e de partea ta, fara indoiala, dar pana la urma cu ce te-ai ales? Colegii din jur te aplauda pe furis, dar cand Marinescu si Nicolescu trec pe langa ei isi baga capetele prin calculatoare.
    Bravo pt verticalitate, felicitari pt cunostinte, dar sa stii ca nimeni nu vrea, de fapt, oameni valorosi, competenti si verticali, Cu atat mai putin un mogul care juca in filmulete cu traic de copii.

Trimite un comentariu