Skip to main content

Două posturi de radio au cerut anularea concursului de frecvenţe radio organizat de CNA. Ce decizie a luat Consiliul?

 
Două posturi de radio au cerut anularea concursului de frecvenţe radio organizat de CNA. Ce decizie a luat Consiliul?

Două posturi de radio au cerut anularea concursului de frecvenţe radio organizat de CNA în urmă cu aproape o lună. Din ce motiv? Ce decizie a luat Consiliul?

Publicitate

CNA a discutat ieri două notificări primite de la două posturi de radio care au participat la concursul de licenţe organizat de Consiliu la sfârşitul lunii iunie.

Este vorba de o plângere prealabilă venită din partea postului Radio Clasic, deţinut de fostul director de programe de la Televiziunea Română, Horia Romanescu, dar şi o contestaţie formulată de postul Radio România Plus, deţinut de la Asociaţia Unison din Buzău, care a încercat să obţină o licenţă pentru un radio dedicat persoanelor cu dizabilităţi.

Cele două posturi de radio au aplicat la concurs însă nu au primit nicio licenţă. Radio Clasic a solicitat 14 licenţe, iar Radio România Plus a solicitat toate cele 30 de frecvenţe scoase la concurs. Niciunul dintre posturile de radio nu deţine vreo licenţă audiovizuală de la CNA.

Ambele au solicitat anularea concursului desfăşurat de CNA la data de 27 iunie şi reluarea concursului, invocând chestiuni procedurale.

De menţionat că, reprezentanţii Radio Clasic au cerut şi în instanţă anularea concursului, într-o acţiune depusă la Curtea de Apel.

Ce a reclamat postul Radio Clasic?

"CNA nu a respectat propriile regulamente publicate în Monitorul Oficial cu privire la modalitatea de organizare şi desfăşurare a concursului şi a introdus un criteriu nou de atribuire a frecvenţelor bazat pe ordinea alfabetică", spune Radio Clasic în acţiunea formulată.

Consiliul a respins însă în unanimitate plângerea prealabilă. "Acel argument că erau în ordine alfabetică e caraghios", a spus ieri Radu Herjeu, membru CNA.

Radu Herjeu:

"Ţinând cont de faptul că, cel puţin cei de la Radio Classic, solicită anularea concursului, nu văd ce ar fi de discutat aici, am făcut un concurs, s-a votat, e un sistem de care, chiar dacă în ziua respectivă a fost uşor bulversantă discuţia probabil, dar dânşii cunoşteau din concursul din 2015, presupun că s-au interesat din momentul în care s-au înscris la concurs.

Acel argument că erau în ordine alfabetică e caraghios, au câştigat radiouri care erau la litera "S" sau la "M", sau la "T", nu are nicio legătură, nu au câştigat toate radiourile care începeau cu "A". Deci acolo în solicitarea lor nişte argumente absolut caraghioase, deci eu cred că, dacă ar fi fost la fel de preocupaţi să facă o prezentare mult mai bună şi care să merite, să fie la înălţimea radioului pe care îl fac, poate că acum nu ar mai fi avut nimic de comentat."

Membrul CNA Monica Gubernat, de aceeaşi părere cu Radu Herjeu. Aceasta a spus că argumentul lui Radu Herjeu trebuie adăugat la argumentele "pertinente" propuse deja de Serviciul Juridic în întâmpinarea care urmează să fie formulată în sensul respingerii plângerii prealabile.

Monica Gubernat:

"Argumenele Serviciului Juridic pe această plângere prealabilă sunt pertinente, se susţin categoric, rugămintea mea este să luaţi şi argumentele domnului Herjeu când faceţi întâmpinarea, pentru că trebuie să le demonstrăm că nu au câştigat toţi cei cu "A", au câştigat şi alţii."

Gabriel Tufeanu, membru CNA, a spus la rândul lui că, "din câte cunosc, e o procedură, indiferent unde este aplicată ea, în speţa noastră la un concurs, poate fi contestată înainte de a se întâmpla acţiunea respectivă, în speţa noastră, concursul. Altfel, nu. Nu poţi să aştepţi să se întâmple evenimentul sau chestiunea în speţă şi după aceea, dacă nu ai un rezultat favorabil, să conteşti procedura iniţială. Avem situaţii în care nu a câştigat nimeni, nici cu "A" nici cu altă literă."

De cealaltă parte, prin contestaţia formulată de Asociaţia Unison, care a participat la concurs cu postul Radio România Plus, s-a reclamat faptul că "nu au existat criterii transparente de punctare şi departajare care sa fie publicate in mod obligatoriu pe site, odată cu regulamentul pentru inscrieri", dar şi că "nu se face referire nicaieri in regulamentul postat pe site la modalitatea in care se pot depune contestatii", potrivit documentelor de la CNA.

Şi în acest caz, CNA a respins în unanimitate contestaţia. Au votat Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • camelia camelia
    Lasa ca a castigat radioul lui Voiculescu tot ce a cerut;) cadoul lui Herjeu si al CNA pt iesirea lui din inchisoare. la concursul trecut i au mai dat lui Voiculescu o licenta la care a renuntat apoi ca era radio de mizica clasica la Vaslui:)) dar daca a cerut...CNA a executat chit ca ala nu avea nevoie de ea. Sa faca Buzdugan si Morar o oda pt iesirea lui din puscarie pe versuri de dl Rima si dansata in ritm de zuza de Badea

Trimite un comentariu

sus