Skip to main content

Festival de arte vizuale în Vamă: vor fi seri de teatru, concerte, proiecții de film pe plajă și târg de echipamente foto

 
Festival de arte vizuale în Vamă: vor fi seri de teatru, concerte, proiecții de film pe plajă și târg de echipamente foto

Vama sub Lumini de Oscar (VSLO), festival de arte vizuale, a ajuns la ediția a 8-a și se va desfășura, la Vama Veche, în perioada 18-27 august 2017. „Înscrierile au început, iar pasionații de fotografie și film pot participa cu o condiție de bază: să facă o faptă bună”, spun reprezentanții evenimentului.

Cum? „VSLO reînnoiește astfel tradiția începută anul trecut și le solicită celor care vor să participe la cursurile, workshopurile și seminariile gratuite din cadrul festivalului să plătească „biletul de acces” făcând o faptă bună, în campania „Primește și dă mai departe”. În ce constă această campanie? E simplu și chiar plăcut: dăruiește o carte, oferă-i o jucărie unui copil nevoiaș, ajută un bătrân să facă piața, donează sânge, îndeplinește visul cuiva... Scrie-ne povestea pe scurt pe adresa de email a festivalului, trimite formularele de înscriere și ai șansa să participi la cursurile pe care ți le dorești. Gratuit!”

Publicitate

În perioada 18 - 27 august, în Vamă vor fi seri de teatru, concerte, proiecții gratuite de film pe plajă (atât în Vama Veche cât și în 2 Mai), expoziții de fotografie inedite și târg de echipamente foto.

Detalii despre eveniment și program, pe site-ul VSLO și pe pagina de Facebook.

În ediția a 8-a vor avea loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4x4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie de produs, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retușare a imaginilor în Photoshop.

Lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesioniști în lumea imaginii și a fotografiei. De la Marian Sterea și Nicolae Coșniceru la Vali Bărbulescu sau Cristian Crisbășan, de la Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia), Tim Hahne (Germania) la americanul Chris Suspect, lectorii de anul acesta se vor strădui ca pe parcursul workshopurilor pe care le susțin să îi îndrume pe cei înscriși în așa fel încât să învețe bazele unora dintre cele mai sensibile, complicate sau impresionante stiluri fotografice.

De asemenea, după fiecare curs vor avea loc întâlniri, proiecții și analize de portofoliu cu imaginile realizate la partea practică a workshopurilor.

La această ediție VSLO se vor organiza cursuri gratuite de film, teatru, pictură și modelaj tradițional, cu lectori specializați care vor prezenta rezultatul muncii lor sub forma unor vernisaje, scurtmetraje sau momente de teatru.

VSLO 2017 este organizat de Asociația Visual Art, cu sprijinul Olympus, Canon, Wacom, Pegas, Dedolight, Mini Cooper, Epson, Acer, 4K Broadcast Solutions, British Council, ClujShorts.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Agerpres, 24Fun, B365, Partyseria, Filmsi

Locaţiile festivalului: Acolo Bar, Papa La Sanyi, Famagusta (Vama Veche) și LaCopaCabana (2Mai)

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu