Skip to main content

Google, cel mai popular brand de pe Glob. Youtube, Facebook, dar şi Colgate sau Adidas, în top

 
Google, cel mai popular brand de pe Glob. Youtube, Facebook, dar şi Colgate sau Adidas, în top

Google este cel mai popular brand din lume. Al doilea cel mai popular brand de pe Glob este deţinut tot de gigantul digital. Facebook, de asemenea cu două branduri în top cinci.

Publicitate

Al doilea brand în topul preferinţelor la nivel global este platforma video Youtube, deţinută de asemenea de Google, potrivit unui studiu global realizat de compania britanică de cercetare YouGov, citat de publicaţia Campaign.

Şapte dintre cele mai populare zece branduri de pe Glob aparţin unor companii tehnologice. Topul primelor cinci branduri este completat de Facebook (#3), Samsung (#4) şi WatsApp (#5).

Celelalte trei branduri care au intrat în top sunt: brandul de maşini Toyota (#8), brandul de haine Adidas (#9) şi brandul de pastă de dinţi Colgate (#10).

Studiul, primul de acest fel realizat de YouGov, s-a desfăşurat în perioada 1 iulie 2016 - 30 iunie 2017 şi s-a bazat pe date adunate prin sondaje de opinie realizate în 32 de ţări de pe Glob, acoperind Statele Unite, Europa şi Asia.

"Popularitatea" brandurilor a fost stabilită după criterii precum percepţia consumatorilor asupra calităţii brandului, reputaţia brandului, impresia pe care o face brandul, valoarea brandului, gradul de satisfacţie în rândul clienţilor şi gradul în care brandul este recomandat de clienţi şi altora.

Topul celor mai populare branduri de pe Glob, potrivit studiului YouGov:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus