Skip to main content

Liviu Mihaiu revine pe post la Radio Guerrilla

 
Liviu Mihaiu
Liviu Mihaiu

Liviu Mihaiu se întoarce pe post la Radio Guerrilla, la aproape un an de când a fost suspendat, din cauza anchetei DNA în care apărea numele lui.

Publicitate

Anunţul a fost făcut în urmă cu câteva momente, în direct la Guerrilla, într-o intervenţie telefonică a lui Liviu Mihaiu, în emisiunea lui Mihai Dobrovolschi.

Când va avea prima emisiune?

Liviu Mihaiu intră pe post chiar de astăzi, de la ora 13.00.

În urmă cu două săptămâni, Mihai Dobrovolschi declara în faţa CNA, la concursul de licenţe, că Liviu Mihaiu s-a retras "ca să nu facă rău radioului" deşi "el nu are nicio calitate de învinuit" în dosar.

Dobro, în faţa CNA:

"Domnul Liviu Mihaiu a fost coleg cu noi, a fost membru fondator al Radio Guerrilla, de aceea a fost cu noi tot timpul, nu a avut calitate de acţionar.

În momentul în care a intrat în tulburarea aceea mediatică în primul rând cu urmărirea la DNA, de comun acord, şi a înţeles şi el, cum am văzut că se face, şi este cumva logic, în orice presă civilizată, am hotarât şi a hotărât să se retragă pe perioada în care planează asupra lui asemenea lucruri ca să nu facă rău radioului, legal nu avea niciun motiv să se retragă."

"Am hotărât de comun acord, şi a înţeles şi el, ca Liviu Mihaiu să se retragă pe perioada în care planează asupra lui asemenea lucruri. Deja are peste un an, din ce am înţeles, cercetarea şi el nu are nicio calitate de învinuit"

Suspendat din august

Anul trecut, numele lui Liviu Mihaiu, unul dintre fondatorii Radio Guerrilla, a apărut în dosarul în care Bogdan Olteanu, fost şef al Camerei Deputaţilor, este urmărit penal pentru trafic de influenţă. Olteanu ar fi primit mită de un milion de euro, de la Sorin Ovidiu Vîntu, pentru numirea, în 2008, a lui Mihaiu în funcţia de Guvernator al Deltei Dunării.

În primă fază, la 1 august anul trecut, Liviu Mihaiu a anunţat îşi ia concediu de la radio Guerrilla în contextul anchetei penale deschise de DNA în cazul numirii sale, din 2008, în funcţia de Guvernator al Deltei. Nu era în plan să-mi iau concediul ăsta. Dar se pare că e mai bine aşa. Îmi iau o mică pauză. Voi reveni.”, a spus Mihaiu în finalul emisiunii sale de astăzi

La câteva zile, pe 4 august, conducerea Radio Guerrilla a decis să suspende emisiunea lui Liviu Mihaiu, „Asta la Revista Mesei cu Liviu Mihaiu” până la „clarificarea dosarului penal al fostului Viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu”.

„Am fost întotdeauna guvernaţi doar de propriile noastre exigenţe de probitate morală şi profesională. Relansarea Radio Guerrilla este succesul unei echipe libere de orice constrângere sau presiune din exterior.”, au motivat atunci cei de la Guerrilla.

Anunţul celor de la Guerrilla venea la o zi după ce în presă au apărut noi detalii din dosarul de urmărire penală a lui Bogdan Olteanu, preluate din motivarea deciziei prin care judecătorii au decis ca Bogda Olteanu să stea în arest la domiciliu. Potrivit documentului, Mihaiu a recunoscut că ştia că Vîntu discutase „cu factorul politic” numirea sa, dar că nu şi-a dat seama „ce implică acest lucru”.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus