Skip to main content

O companie Sony a preluat Httpool. Ce spune șeful operațiunilor din România

 
O companie Sony a preluat Httpool. Ce spune șeful operațiunilor din România

TRANZACȚIE. IMS Internet Media Services (IMS), subsidiară a Sony Pictures Television Network, a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al Httpool, reţea internaţională de publicitate online, cu prezenţă în Europa Centrală şi de Est şi Asia.

IMS este o companie de vânzări de publicitate online şi media-buying cu operațiuni în America Latină.

Publicitate

Httpool este pe piața românească din 2008, iar în 2011, a cumpărat și regia de publicitate Splendid Interactive (deținută, la vremea respectivă, de Radu Budeș și Cătălin Săndulache. Între timp, au ieșit din acționariat). Se ocupă, printre altele, de publicitatea pe canalele digitale a companiei Vodafone și reprezintă în România Twitter și Linkedin. Printre clienții din România mai sunt site-urile wetransfer și Cartoon Network.

Bianca Vlaston, Country Manager Httpool România:

"Parteneriatul cu IMS va conduce la îmbunătăţirea ofertei, la un schimb de bune practici şi soluţii internaţionale, o susţinere mai solidă şi un grad mai ridicat de inovare, de pe urma cărora vor beneficia toţi partenerii noştri internaţionali şi locali.

În etapa următoare, Httpool urmează să lanseze academii digitale în jurul principalelor platforme pe care le reprezintă: Twitter, LinkedIn, Spotify şi tehnologia proprie AdPlatform."

“Pe lângă aceasta, IMS a dezvoltat o platformă educativă extinsă destinată agenţiilor şi clienţilor de publicitate, pe care Httpool o va lansa şi în ariile sale geografice”, a mai spus Bianca Vlaston.

Cine sunt Httpool și IMS

În noua formulă, compania (IMS + Httpool) ar deservi peste 6.000 de agenţii şi branduri în întreaga lume, ar reprezenta Twitter, LinkedIn, Spotify şi alţi peste 5.000 de publisheri globali şi locali în mai mult de 30 de ţări din America Latina, Europa Centrală şi de Est şi din Asia.

Internet Media Services:

Cu sediul central în Miami, IMS are birouri şi în Brazilia, Mexic, Argentina, Columbia,  Chile, Panama, Peru, Ecuador şi Uruguay.

Httpool:

Cele 19 birouri ale Httpool includ India, Hong Kong, Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Grecia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Estonia, Letonia, Lituania, Ucraina şi Rusia.

Bianca Vlaston, declarațiile integral:

Cât de important este acest parteneriat pe plan internaţional?

Bianca Vlaston: Fuziunea acestor două grupuri are o mare însemnătate, întrucât dă naştere uneia dintre cele mai mari companii de comunicaţii digitale şi marketing din lume. De fapt, IMS şi Httpool derulează împreună mai mult de 25.000 de campanii anuale de publicitate şi reprezintă în exclusivitate Twitter, LinkedIn, Spotify, Snapchat şi alţi peste 5.000 de distribuitori globali şi locali de conţinut din 30 de ţări din America Latină, Europa Centrală şi de Est şi regiunea Asia-Pacific.

Care sunt beneficiile pentru piaţa locală?

Regiunea ECE depăşeşte cu mult cele mai dezvoltate pieţe digitale, iar ţara noastră se află pe locul 54 din 63 tari analizate din punctul de vedere al competitivităţii digitale (Conform raportului IMD World Digital Competitivness Ranking 2017).

Există trei componente principale care influenţează acest clasament: 1) cunoştinţele 2) tehnologia şi 3) gradul de pregătire pentru viitor.

Grupul nostru extins va permite adoptarea aceloraşi soluţii şi bune practici şi acelaşi nivel de acces pentru companiile locale, ajutându-i pe exportatori să pătrundă pe pieţele internaţionale. În etapa următoare, Httpool urmează să lanseze academii digitale în jurul principalelor platforme pe care le reprezintă: Twitter, LinkedIn, Spotify şi tehnologia proprie AdPlatform.

În fine, putem susţine agilitate afacerilor şi integrarea informatică prin educaţie şi îmbunătăţiri constante aduse ecosistemelor digitale. Astfel, Sony şi Httpool se angajează să investească în permanenţă în aceste domenii.

Parteneriatul cu IMS va conduce la îmbunătăţirea ofertei, la un schimb de bune practici şi soluţii internaţionale, o susţinere mai solidă şi un grad mai ridicat de inovare, de pe urma cărora vor beneficia toţi partenerii noştri internaţionali şi locali.

În plus, IMS cooperează strâns deja cu alţi distribuitori de conţinut majori din America Latină şi ne aşteptăm ca aceste parteneriate să se extindă pe pieţele din regiunile ECE, Germania-Austria-Elveţia şi Asia.

Pe lângă aceasta, IMS a dezvoltat o platformă educativă extinsă destinată agenţiilor şi clienţilor de publicitate, pe care Httpool o va lansa şi în ariile sale geografice. De asemenea, ca grup, vom putea oferi şi derula campanii cu adevărat globale, în peste 65 de ţări, dacă includem şi partenerii noştri favoriţi.

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu