Skip to main content

Tolontan: Restructurări la Digi24. Conducerea ia în calcul şi închiderea canalului

 
Tolontan: Restructurări la Digi24. Conducerea ia în calcul şi închiderea canalului

Mai mulţi oameni de la redacţiile teritoriale au fost anunţaţi că nu li se mai reînnoiesc contractele, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blogul său, despre Digi24, postul de ştiri al RCS&RDS, lansat în martie 2012.

Publicitate

Tolontan, despre situaţia de la Digi:

„Conform unor informaţii din interior, există un plan al conducerii care ia în calcul şi închiderea canalului Digi 24”

Cum s-a ajuns aici? „Cel mai mult cântăreşte, potrivit propriilor afirmaţii făcute de Teszari către apropiaţi, cântăresc calculele şi ”datoria faţă de acţionari de a nu continua ceva ce pierde constant bani fără o perspectivă clară de refacere”.

În plus, ca mulţi alţi patroni de presă, Teszari şi ceilalţi din RCS cred că ”suntem făcuţi responsabili pentru prestaţia impopulară şi care nu serveşte publicului pe cât ar trebui, deşi am făcut eforturi şi investiţii uriaşe”.

În acest moment, decizia închiderii canalului de ştiri nu poate fi preschimbată decât în cea a unei restructurări masive.

”Ce e clar e că lucrurile la Digi 24 nu vor rămâne ca acum”, spune un om din conducere.

Textul integral, pe Tolo.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • john cel mai brav john cel mai brav
    @johhny bravo - si acel milion nu cumpara bere? Detergent, sapun, etc? Sau doar cei 100.000 ar trebui sa voteze si sa existe in tara asta? Asa mentalitate avea si hitler si ai lui. Tu din pacate nu ai nici creier si nici bani de cheltuit!
  • Cristi Cristi
    ar fi mai bine sa inchida Digi24 cele regionale care nu le vad sensul !
  • Sorin Sorin
    O analiza pe anul in curs a vizionarii TV din punctul de vedere al compozitiei socio-demografice a audientei arata urmatoarele cifre pentru telespectatorii cu studii inalte: A3 - 29%, D24 - 46% (indicator TgSat%). De asemenea, indicatorul TgAfin% (care indica intensitatea vizionarii comparativ cu media audientei, unde media = 100) indica: A3 - 155, D24 - 248. Ambii indicatori sunt calitativi, si arata ca publicul Digi24 este mult mai educat decat cel al antena3. In termeni absoluti, audienta totala la nivel national A3 (1.3% rating) este de 4 ori mai mare decat cea a Digi24 (0.3% rating), si totusi audienta pe studii inalte este doar de aproape 3 ori mai mare (2% vs. 0.7%). Asa ca, e adevarat ca in termeni absoluti, vizionarea celor cu studii inalte este mai mare de trei ori la A3, fata de D24. Si totusi, din ounct de vedere calitativ, componenta publicului celor doua statii difera dramatic, pe criteriul studii inalte: A3 are doar aproape o treime din totalul telespectatorilor, in timp ce D24 are aproape jumatate din telespectatori. In plus, intensitatea vizionarii fata de medie este mai mare la Digi24 (de 2.5 ori media) decat la a3 (de 1.5 ori media). In concluzie, dv aratati doar o parte din adevar, restul il omiteti - cu buna stiinta, evident, altfel riscam sa va consideram diletant in comentarea datelor de audienta TV, ceea ce nu pare a fi cazul...
  • Catalin Rasca Catalin Rasca
    NA CE SA VEZI DIGI 24 NU SE INCHIDE, CA VORBESTE TOLO IDIOTENII II ALTA TREABA
    DIGI24 NU SE INCHIDE CHIAR DACA UNII VOR ASTA
    TOLO SA-SI MAI VADA DE ALE LUI SA NU MAI VISEZE LA CAI VERZI PE GARDURI
    URMARITI IN CONTINUARE DIGI24 SE VOR VEDEA SI PESTE ALTI 5 ANI SI TOT NU VA FI INVITAT TOLO LA DIGI CA NU ARE CE FACE ACOLO, CA LA DIGI NU SE DAU VISE PE POST
  • Radu Radu
    vad ca Digi 24 are cresteri de audienta ....eu nu cred ce zice acest ATOTSTIUTOR DE Tolontan, oare dc nu vb si de Romania Tv !?
  • aniela aniela
    @alex... Da, ai dreptate. E stiut de mult acest aspect, inclusiv in statiile Digi24. Am folosit termenul "dusman", cu ghilimele", in ideea in care Prelipceanu a distrus cu o ura aproape viscerala tot ce avea legatura cu Orban in Digi. Unii spun ca ar fi avut chiar ceva personal cu el, dar ma abtin de la speculatii.
  • alex alex
    @aniela, statiile locale au fost facute de orbean si cristina popescu. orbean este "dusmanul lui prelipceanu"? :))) Iti propun sa te duci (sa pui pe cineva) si sa strigi ORBEAN langa prelipceanu, ca sa vezi din reactia lui cosmin cam cum se raporta la Orbean. Nu, prelipceanu a ajuns adjunct ( e adevarat, asta este si in ziua de azi pe locul doi, dupa ce a ramas singur pe plantatie!!!) prin manevrele lui Emil Hurezeanu, care avea nevoie de o paiata. mandatul lui prelipceanu a fost sa inlocuiasca toata echipa care a lansat Digi cu oamenii de la realitatea, gata instruiti pentru servirea intereselor... Si totul a fost posibil prin prostirea arogantului ALex Oprea ("Domnul O"), cu largul concurs al pajului Radu Ionita. Asa s-a scris istoria
  • zece zece
    si uite asa, rcsrds s-a intors la propria creatie - 10tv. pe mana unor *** de meserie. Radu Ionita (cu printzesa matinala din dotare), prelipceanu, lembrau, cristimarin,madalina radulescu, turturica si toata drojdia pe care au daunt-o acolo in ultimii ani. Sa nu uitam ca la lansare digi24 aves rating de 0,2 - 0,3 desi era difuzat doar in reteaua 10 tv. Brigada de distrugatori de la realitatea tv a facut praf reteaua Digi Statii locale (care mergea brici!) exact cum a bagat in faliment cele opt state realitatea tv, facute, culmea, cam de aceeasi echipa - Orbean, Cristina Popescu, Laura Serban, George Pop, Andrei Stefanescu. Sa nu uitam ca dupa preluarea puterii de catre prelipceanu, statiile locale au fost date pe mana Printzesei Carmen, care a decretat rapid ca toti sunt niste prosti. Si au facut zob bucata cu bucata tot ce se construise. Cohorta asta de gropari este deja la a patra statie -dupa Pro, Antene, Realitatea si RTV (unii). Peste tot au venit ca termityele, la masa pusa si au lasat in urma doar ruine. Felicitari, Alex Oprea, felicitari Zoly Teszari!
  • aniela aniela
    @sny ... Statiile locale au fost deschise de "dusmanul" lui Prelipceanu. Erau gandite pentru a furniza si informatie locala, nu doar subiecte "pentru Bucuresti". Initial aveau multe jurnale regionale, aveau vreo 4 emisiuni locale plus oamenii care sa acopere cum trebuie regiunile. Cand a venit Prelipceanu a promis "eficientizare". A dat afara toata echipa fostului sef si a taiat toate proiectele incepute de acesta, fara sa verifice daca sunt sau nu bune. Statiile locale au fost obligate sa retransmita emisia Bucurestiului, s-a redus numarul de oameni la jumatate si au ramas cu un jurnal si o emisiune chinuita. Li s-a promis ca vor putea da publicitate locala,ca sa produca ceva banuti, dar a ramas si asta la nivel de vorbe. In schimb, li se cere sa furnizeze aceeasi cantitate si calitate a materialelor ca si cand toate astea nu s-au intamplat...
  • Cornel Cornel
    @johhny bravo
    https://www.paginademedia.ro/2017/07/premiera-kanal-d-a-trecut-peste-antena-1-si-pe-publicul-comercial-in-prime-time-in-luna-iunie
    A3=38000>UM24=26000(public comercial prime time)
    In plus , producatorii de Prostamol sau Corega platesc exact pt publicul trecut de 49 de ani .
  • Laura Laura
    Domnu Teszari nu va mai chinuiti domnule postul e inchis demult doar ca dumneavoastra nu ati aflat, Digi24 nu exista sa fim seriosi sunt siigur ca aveti si dumneavoastra cifrele care va spun acest lucru
  • John John
    Avem prea multe televiziuni de stiri. De mult ele nu se pot auto-sustine (poate cu cateva exaceptii), dar sa bagi ani de zile milioane si milioane si sa aduci toti trepadusii (pe bani multi) de pe ziare falimentare .. parca este prea mult. Este posibil sa aibe soarta lui 10 (a lu' Nasu', daca isi mai aduce cineva aminte). Hai la curatenie! ... Cat este inca racoare afara. :)
  • sny sny
    statiile locale ar trebui inchise, de la inceput era clar ca nu isi au rostul. Cine a gandit asa ceva a fost un prost
  • Magda Magda
    Ce bucurie !!! Postul estd "inchis " de mult la ce audienta are !
  • johhny bravo johhny bravo
    Eu nu inteleg chestia asta cu audientele. Deci daca comparam un post la care se uita sa zicem 1 milion de oameni care n-au bani sa treaca strada si la altul 100.000 care au creier in cap si bani de cheltuit, atunci care post e mai valoros? Ia zi, Emile? Si Teszari ce sa faca cu tehnica de milioane de euro dupa ce inchide postul? Le vinde pe ***? sau cum?

Trimite un comentariu

sus