Skip to main content

Trei proiecte românești câștigătoare în cea mai recentă rundă de finanțare Digital News Initiative: HotNews și Ringier, printre câștigători

 
Trei proiecte românești câștigătoare în cea mai recentă rundă de finanțare Digital News Initiative: HotNews și Ringier, printre câștigători

428.000 de euro de la Google pentru trei proiecte românești de presă. Google anunță proiectele selectate în a treia rundă de finanțare a proiectului Digital News Initiative: 107 de proiecte din 27 de țări europene vor primi finanțare în valoare de aproape 22 milioane de euro.

Prin fondul de inovare al Digital News Initiative, Google s-a angajat să acorde finanțări în valoare de 150 milioane de euro, timp de trei ani, pentru a sprijini sectorul media din Europa și a oferi organizațiilor posibilitatea să încerce lucruri noi, să experimenteze și să inoveze în mediul digital.

Publicitate

Din România au primit finanțare trei proiecte, în valoare totală de 428.000 euro.

Blue Insight - Fact Scan
Cu o finanțare de 50.000 euro, Fact Scan va oferi o soluție de verificare în timp real a informațiilor apărute în mass-media, fie ele materiale scrise, audio sau video. Fact Scan va utiliza o gamă largă de instrumente de inteligență artificială pentru înțelegerea limbajului scris, recunoașterea vorbirii în materiale audio și video și a textului în poze. Obiectivul este să transforme procesul de verificare a informațiilor dintr-unul dificil și lent într-unul eficient și rapid.

Hotnews.ro - The Newsroom Democracy Radar
Acesta va fi un produs de sondare a opiniei publice, cu un grad de răspuns mai mare decât al soluțiilor clasice, care oferă un grad de complexitate suplimentar și permite analize de tip big data. Instrumentul va putea fi utilizat de publicații și jurnaliști, oferind statistici relevante prin agregarea și eșantionarea datelor. Valoarea finanțării este de 168.000 euro, iar soluția va fi dezvoltată în parteneriat cu compania Opinary.

Ringier Romania - stiricurate.ro
Stiricurate.ro va funcționa ca o platformă unde oamenii vor citi conținut jurnalistic de calitate, agregat și selectat de editorii Ringier. De asemenea, platforma va fi și un sistem digital de verificare a știrilor, unde utilizatorii pot căuta și verifica informațiile apărute în presă. Valoarea finanțării obținute este de 210.000 euro.

Fondul de inovare al Digital News Initiative s-a lansat în octombrie 2015, când s-au depus primele proiecte în runda inițială de finanțare. Detalii complete despre proiectele câștigătoare din cea de a treia rundă de finanțare a Digital News Initiative pot fi găsite AICI.

Următoarea rundă de finanțare, cea de a patra, se va deschide la începutul lui septembrie. Organizațiile interesate vor avea 30 de zile la dispoziție pentru depunerea proiectelor.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu