Skip to main content

Unele fake news-uri nu mor niciodată. Sirena se întoarce

 
Unele fake news-uri nu mor niciodată. Sirena se întoarce

În ianuarie 2016, Evz prezenta pe site o știre despre o „sirenă adevărată” descoperită pe o plajă din Egipt. Așa-zisa sirenă adevărată era însă doar un manechin creat pentru filmul Pirații din Caraibe, iar știrea, doar un click-bait pentru afișări. 

Un an și jumătate mai târziu „sirena fake” rezistă și e din nou subiect de știre. Tot fake, tot pentru afișări. Pe site-ul România TV. Pentru a doua oară. 

Publicitate

„O sirenă adevărată a fost descoperită moartă pe plajă! Vezi cum arată creatura”, titrează romaniatv.net, într-o știre apărută pe site cu câteva zile în urmă. Pentru un plus de autenticitate, textul vine și cu citarea sursei „Bewoman.ro”, care a publicat fake-ul, cu doi ani în urmă, pe 31 iulie 2015 (!). „Știrea” este promovată și pe pagina de Facebook a tabloidului Click. 

În ciudat titlului care ne informează că a fost descoperită „o sirenă adevărată”, din text aflăm că „Aceste imagini sunt cu adevarat uimitoare, insa multa lume nu stie exact daca aceasta frumusete este reala sau nu?!”

Dar știrea nu este la prima difuzare pe site-ul România TV. A mai apărut și în noiembrie 2014, cu titlul „Sirenele EXISTĂ: O creatură ciudată, jumătate femeie, jumătate pește, găsită pe o plajă din Hawaii” 

Știrea de pe site ul România TV de acum câteva zile: 

Știrea de pe site-ul România TV de acum doi ani: 

„Știrea”, promovată și pe pagina de Facebook a tabloidului Click: 

 

Iată cum a fost creată "sirena adevărată":

 
 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • De la Romania TV te poti astepta la orice. Cum sa publici asa ceva ? Ma gandesc care este publicul lor tinta pentru asemenea articole. PENIBIL!
  • Despre derapajale celor de la RTV ati mai scris si aici https://www.paginademedia.ro/2013/07/titlu-marca-rtv-cu-o-mana-a-inotat-iar-cu-cealalta-a-dat-din-picioare Poate aflati daca aceasta ”Alina Cristache” chiar exista sau este un nume generalist...pentru ca mi se pare o MARE PROSTIE sa reiei stiri fake deja aparute, cu ani in urma...

Trimite un comentariu