Skip to main content

Pagina Times New Roman, victimă colaterală în ofensiva Facebook anti-fake news: zero reach

 
Pagina Times New Roman, victimă colaterală în ofensiva Facebook anti-fake news: zero reach

Rețeaua Facebook a început ofensiva contra paginilor ce promovează știri false și în România. Care este „pedeapsa”? Scade la zero reach-ul știrilor postate. 

O primă victimă colaterală a acestei măsuri este site-ul de satiră Times New Roman, care a fost considerat de Facebook drep „fake news”.

Publicitate

Anunțul a fost făcut de Alex Dona, managing partner la Times New Roman, pe pagina sa de Facebook. „TNR a fost considerat de Facebook ca fiind fake news. Știu că de multe ori noi doar prezicem viitorul dar totuși...”, a scris Dona, managing partner TNR și responsabilul cu vânzările.

El a explicat la comentarii că pagina cu peste 500.000 de fani a avut postări cu reach zero. El a precizat, tot în comentarii, că se lucrează la rezolvarea problemei. 

Pe pagina de Facebook Times New Roman, cele mai recente postări au doar câteva like-uri, în timp ce postări de acum câteva zile adunau sute sau chiar mii de like-uri, share-uri sau comentarii. 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Times New Roman chiar prezinta stiri false, nu toata lumea intelege ca e vorba de satira, iar uneori chiar nu stai sa citesti intreg articolul sa vezi e o gluma, vezi un titlu bombastic si il retii ca un adevar... asa multe din pseudo-stirile de pe facebook.. in multe scrie vremea va fi oribila, cutremur, soc soc soc... acum cand se intampla ceva in realitate nu mai credem caci ne-am obisnuit ca majoritatea titlurilor sunt la misto
  • fb devine din ce in ce mai strict.
    acu tin cont si daca cineva reclama un decolteu
    o sa ramana doar habotnicele acolo

Trimite un comentariu