Skip to main content

„Au intrat cu picioarele în viaţa lui”. A lui Pomohaci. Curiozităţile care i-au adus o amendă Antenei Stars

 
„Au intrat cu picioarele în viaţa lui”. A lui Pomohaci. Curiozităţile care i-au adus o amendă Antenei Stars

Postul Antena Stars a fost amendat de CNA pentru că, în loc să dezbată acuzaţiile de pedofilie aduse fostului preot Cristian Pomohaci, a avut curiozităţi despre viaţa intimă de familie a acestuia. Postul Antenei Group a fost amendat cu 10.000 de lei pentru imixtiuni în viaţa privată.

Publicitate

Cam aşa era, pe scurt, nivelul discuţiilor: „Simţeaţi că este înnnebunit după dumneavoastră, când vă atingea, tremura, era excitat aşa cum ar trebui să fie orice bărbat când îşi atinge soţia sau îl lăsaţi rece, din toate punctele de vedere?”, a fost una dintre multele întrebări indiscrete adresate de realizatorii emisiunii Agenţia VIP, fostei soţii a lui Cristian Pomohaci.

Cum s-a apărat postul. Norina Ionescu, reprezentanta Antenei Group, despre caz: „

"Am văzut că reclamaţiile sunt luate la pachet cu cele de la Antena 1. Aş face o diferenţiere pentru că e o altă oră, un alt tip de televiziune, care se caracteriezeaza printr-o atmosferă mai spumoasă, mai jucăuşă. (...) Au fost persoane care au avut posibilitatea să-l susţină pe parintele Pomohaci. Au fost foarte multe încercări de a-l contacta telefonic pe domnul Pomohaci. (...) „Hai să vizionăm şi părţile în care moderatorii îşi fac treaba, în care cer argumente, cer amenzi. (...)Hai sa vorbim si despre respectarea legii, nu doar despre încălcarea legii.”

Au fost propuse două sancţiuni, una de 15.000 de lei - de către Radu Herjeu - şi o alta de 10.000 de lei, la propunerea Monicăi Gubernat. Ambele pentru încălcarea dreptului la viaţa privată, articolul 33, alineat 3 din Codul de Reglementare în Audiovizual. În final, a trecut varianta de 10.000 de lei.

Radu Herjeu – „Problema cea mai mare aici e că discuţiile s-au purtat în altă direcţie decât interesul public. (...) Dacă dânsul îşi îndeplinea sau nu datoria de bărbat faţă de soţie nu cred că e treaba nimănui din ţara asta.”

Radu Călin Cristea, membru CNA – „E un tip de emisiune care îţi provoacă lehamite. Pe de alta parte, cred ca ar trebui să acceptăm dacă ne gandim la diversitatea publicului din România că există si un public care se reflecta în audienţe care gustă acest tip de emisiuni. Aş fi mai indulgent.”

La rândul său, Radu Herjeu, i-a răspuns lui Cristea: „Nu e un caz izolat. Eu aş vrea ca aşa ceva să existe din ce în ce mai puţin pe TV. Nu pot să sancţionez prostul gust şi nici mizeria asta de discuţie. Daca ei nu intrau cu picioarele în viaţa lui, nu aveam ce să mai discutăm. Toate lucrurile astea sunt nişte imixtiuni în viaţa privată a unor oameni.”

Din monitorizarea de 70 de pagini a CNA:

Cristian Brancu: (...) El spunea, Cristian Pomohaci, despre dumneavoastră, citez: (...) ”întotdeauna mi-am dorit un copil cu Ileana”. Păi, şi-a dorit sau nu şi-a dorit, că...?
Ileana Matus: Domnul Brancu, este una să-ţi doreşti şi alta să obţii sau să faci.
Cristian Brancu: Aa. În principiu, el şi-a dorit, dar...
Ileana Matus: Dacă Dumnezeu Sfântul nu mi-a dat şi n-am rămas însărcinată, acuma cine e de vină?!
Cristian Brancu: În acelaşi timp, trei ani de zile...
Adriana Bahmuţeanu: Nu s-a consumat căsătoria.
Cristian Brancu: Nu s-a consumat căsătoria, da.
Adriana Bahmuţeanu: Cum puteai să rămâi însărcinată? Cu un bob de mazăre, cu un bob de piper?
Ileana Matus: Doamna Bahmuţeanu, eu nu spun că nu s-a consumat căsătoria. Eu am spus că nu discut despre problemele personale ale mele. Viaţa intimă nu o discut pe post. (...)
Rocsana Marcu: (...) Doamnă, vă daţi seama că toată ţara aşteaptă acum un răspuns din partea dumneavoastră. L-aţi bănuit vreodată pe fostul soţ de homosexualitate sau pedofilie?
Ileana Matus: Mie, personal, nu mi-a arătat niciodată că are asemenea... cum să vă spun eu, înclinaţii.
Rocsana Marcu: Simţeaţi că este înnnebunit după dumneavoastră, când vă atingea, tremura, era excitat aşa cum ar trebui să fie orice bărbat când îşi atinge soţia sau îl lăsaţi rece, din toate punctele de vedere?
Ileana Matus: Doamnă, faţă de mine a fost bărbat. Dacă vreţi să mă înţelegeţi, dacă nu... asta e.
Rocsana Marcu: Vreau să vă înţeleg, numai să ne spuneţi. (...)
Rocsana Marcu: (...) V-a propus vreodată să... nu ştiu, să aduceţi pe cineva în relaţie?
Ileana Matus: Niciodată.
Rocsana Marcu: O a treia persoană?
Ileana Matus: Niciodată. (...)
Adriana Bahmuţeanu:(...) Dar ţi-a fost vreodată frică de el, în timpul căsătoriei sau după, ai simţit o frică aşa?
Ileana Matus: Nu. Mie nu mi-a fost frică pentru că niciodată nu mi-a demon... nu mi-a arătat că ar trebui să-mi fie frică de el. (...)

În direct, prin telefon, a intervenit Naomi, pentru a aduce comentarii suplimentare pe marginea acestui subiect.
Adriana Bahmuţeanu: Ce fel de orientare sexuală are preotul Pomohaci?
Naomi: Vă spun tot ce vreţi, dar nu-l mai discreditaţi. Cristi Pomohaci îl cunosc din 1995. Este homosexual. Eu sunt cea care vă spun direct cum stau lucrurile, aşa cum l-am sacrificat şi pe Paul Surugiu în 2008, l-am sacrificat şi pe el cu un scandal în Cancan. Atunci trăia cu Doru Iuga.
Cristi Brancu: Ai dovezi?
Adriana Bahmuţeanu: Ai dovezi?
Naomi: Cristi Pomohaci, îl cunosc, ca Dumnezeu să mă ierte, şi dacă cumva greşesc, ne-am văzut prima oară la festivalul de muzică uşoară şi populară, La corabia de Aur, şi pe urmă ne-am mai văzut prin Florentina Satmari, marea doamnă a televiziunii române, care are grijă ca folclorul să continue frumos şi parcă, cumva pe a Cerbul de Aur, numai ţin minte, 2005.
Adriana Bahmuţeanu: Ai dovezi că este homosexual?
Naomi: Şi ne-am mai văzut şi pe la Opera Română. Asta este problema voastră? Ne-am dus şi am luat câte un microfon în gură.
Cristi Brancu: Te rog frumos să reformulezi.
Rocsana Marcu: Ciocan, ca să fie acelaşi limbaj!
Naomi: Microfon, nu ciocan. Să nu se interpreteze greşit.
Adriana Bahmuţeanu: Aţi avut parte de experienţe erotice împreună?
Naomi: Asta pentru că, oameni buni, în 2017 în România, dacă spui că eşti un homosexual, o lesbiană sau un transsexual, societatea priveşte urât. Haide să vă spun două lucruri. Cristi Pomohaci, în momentul aceste, văzându-se atât de discreditat îi este ruşine, cum îl cunosc eu. Nu am mai vorbit de peste 15 ani. Cum îl cunoşteam eu atunci, îmi dau seama că lupa şi el pentru o carieră frumoasă în societate, un loc al lui. Iată că a combinat muzica cu preoţia, îi doresc în continuare acest lucru foarte frumos din partea lui, însă vă asigur de un lucru. Pedofil nu este.
Adriana Bahmuţeanu: Ai spus că ai fost împreună în parcul operei, sau la operă, aţi trăit împreună? Aţi avut o relaţie? Aţi avut o experienţă erotică…?
Naomi: Nu dragă, am luat şi noi o floare de asta masculină în gură ca la casa de cultură.
Adriana Bahmuţeanu: Cum se întâmpla asta?
Naomi: Atunci pe vremea aia îţi dai seama să spui, ori pe vremea lui Ceauşescu, ori în aceşti ani postdecembrişti până în 2000 nu era uşor să te duci în opera română şi să-ţi culegi câte o floare masculină. Cine putea pe bani, cine nu…Un lucru vă atrag atenţia că nimeni nu vrea să vorbească despre lucrul revers. (…)
Cristi Brancu: Naomi, este preot!!
Naomi: Da iubirea mea dragă, să fie şi sunt de acord cu tine. Şi eu condamn aşa ceva. Uite aşa cum mă şti tu, domnişoara pe roz, condamn aşa ceva, pentru că nu sunt de acord în ruptul capului. Dacă cred în Dumnezeu şi spun o rugăciune în fiecare noapte, îţi dau cuvântul meu de onoare că eu nu susţin aşa ceva. Sunt de acord cu voi, în totalitate.
Adriana Bahmuţeanu: Naomi dar e foarte grav ce spui că preotul Pomohaci împreună cu tine se ducea în parcul operei şi agăţa bărbaţi sau băieţi.
Naomi: Dar nu numai cu mine şi cu Daniela Silivaş, şi cu cine vreţi dumneavoastră, eram mulţi. Nu mă faceţi să spun nişte lucruri care nu ar trebuie spuse să iasă şi alţii la iveală.
Adriana Bahmuţeanu: Deci acolo el plătea băieţi ca să aibă relaţii intime cu ei?
Naomi: Nu plătea, dragă. Că atunci nu prea se plătea. Atunci era cu vai ce frumos eşti…Lucrurile depindeau de cum arătai.
Adriana Bahmuţeanu: Am înţeles.
Naomi: Atunci nu exista ideea de a plăti.
Adriana Bahmuţeanu: Vă duceaţi de plăcere.
Naomi: Dragă Adriana şi dragă Cristi astăzi se întâmplă mult mai rău lucrurile. Sunt reversul de atunci. Copiii se duc, ba pe la Gara de Nord, ba pe la Opera Română, ba pe la facultăţile alea de la…
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    ma scuzati, acum citesc si eu dialogurile din emisiune... care e faza cu daniela silivas???? aia nu e femeie? se ducea daniela silivas in parcul operei sa agate homosexuali, ca nu inteleeeeg....?
  • Radu Radu
    asa mica amenda !! pff sa inteleg ca urmeaza la Acces Direct o amenda mai mare !? sau CNA doarme !?
  • Ady Ady
    Jalnic! Televiziune pentru mahala si pentru cei ce traiesc in ea. Asta- i ipocrizia romanului. Facem de toate dar ne e rusine sa ne recunoastem.
  • mile mile
    de ce trebuie protejati ***
  • Florin Florin
    Iata de ce apare canalul asta tot mai des in top 5.
  • Gogu Pintenogu Gogu Pintenogu
    Gadea este o ***
  • alex2 alex2
    Pai si in cazul dezbatut zilnic de A1+Stars despre Maria Constantin ar trebui o amenda mai mare.
    Ei zic "pe surse" cum ca se culca cu toata lumea pentru castiguri, ca a fost "vanduta" de un primar, ca isi neglijeaza copilul, ca profita de infantilitatea lui Marcel care n-a mai lucrat din anii '90 (sau "Marsel" cum ii spun prietenii ca Mara Banica). O mizerie mai mare n-a facut A1 de multi ani. Sau Marsel asta a cumparat A1 si noi n-am stiut.

Trimite un comentariu

sus