Skip to main content

„Au intrat cu picioarele în viața lui”. A lui Pomohaci. Curiozitățile care i-au adus o amendă Antenei Stars

 
„Au intrat cu picioarele în viața lui”. A lui Pomohaci. Curiozitățile care i-au adus o amendă Antenei Stars

Postul Antena Stars a fost amendat de CNA pentru că, în loc să dezbată acuzațiile de pedofilie aduse fostului preot Cristian Pomohaci, a avut curiozități despre viața intimă de familie a acestuia. Postul Antenei Group a fost amendat cu 10.000 de lei pentru imixtiuni în viața privată. 

Cam așa era, pe scurt, nivelul discuțiilor: „Simțeați că este înnnebunit după dumneavoastră, când vă atingea, tremura, era excitat așa cum ar trebui să fie orice bărbat când își atinge soția sau îl lăsați rece, din toate punctele de vedere?”, a fost una dintre multele întrebări indiscrete adresate de realizatorii emisiunii Agenția VIP, fostei soții a lui Cristian Pomohaci.  

Publicitate

Cum s-a apărat postul. Norina Ionescu, reprezentanta Antenei Group, despre caz: „

"Am văzut că reclamațiile sunt luate la pachet cu cele de la Antena 1. Aș face o diferențiere pentru că e o altă oră, un alt tip de televiziune, care se caracteriezeaza printr-o atmosferă mai spumoasă, mai jucăușă. (...) Au fost persoane care au avut posibilitatea să-l susțină pe parintele Pomohaci. Au fost foarte multe încercări de a-l contacta telefonic pe domnul Pomohaci. (...) „Hai să vizionăm și părțile în care moderatorii își fac treaba, în care cer argumente, cer amenzi. (...)Hai sa vorbim si despre respectarea legii, nu doar despre încălcarea legii.”

Au fost propuse două sancțiuni, una de 15.000 de lei - de către Radu Herjeu - și o alta de 10.000 de lei, la propunerea Monicăi Gubernat. Ambele pentru încălcarea dreptului la viața privată, articolul 33, alineat 3 din Codul de Reglementare în Audiovizual. În final, a trecut varianta de 10.000 de lei. 

Radu Herjeu – „Problema cea mai mare aici e că discuțiile s-au purtat în altă direcție decât interesul public. (...) Dacă dânsul își îndeplinea sau nu datoria de bărbat față de soție nu cred că e treaba nimănui din țara asta.”

Radu Călin Cristea, membru CNA – „E un tip de emisiune care îți provoacă lehamite. Pe de alta parte, cred ca ar trebui să acceptăm dacă ne gandim la diversitatea publicului din România că există si un public care se reflecta în audiențe care gustă acest tip de emisiuni. Aș fi mai indulgent.”

La rândul său, Radu Herjeu, i-a răspuns lui Cristea: „Nu e un caz izolat. Eu aș vrea ca așa ceva să existe din ce în ce mai puțin pe TV. Nu pot să sancționez prostul gust și nici mizeria asta de discuție. Daca ei nu intrau cu picioarele în viața lui, nu aveam ce să mai discutăm. Toate lucrurile astea sunt niște imixtiuni în viața privată a unor oameni.”

Din monitorizarea de 70 de pagini a CNA: 

Cristian Brancu: (...) El spunea, Cristian Pomohaci, despre dumneavoastră, citez: (...) ”întotdeauna mi-am dorit un copil cu Ileana”. Păi, și-a dorit sau nu și-a dorit, că...?
Ileana Matus: Domnul Brancu, este una să-ți dorești și alta să obții sau să faci.
 
Cristian Brancu: Aa. În principiu, el și-a dorit, dar...
Ileana Matus: Dacă Dumnezeu Sfântul nu mi-a dat și n-am rămas însărcinată, acuma cine e de vină?!
 
Cristian Brancu: În același timp, trei ani de zile...
Adriana Bahmuțeanu: Nu s-a consumat căsătoria.
 
Cristian Brancu: Nu s-a consumat căsătoria, da.
Adriana Bahmuțeanu: Cum puteai să rămâi însărcinată? Cu un bob de mazăre, cu un bob de piper?
Ileana Matus: Doamna Bahmuțeanu, eu nu spun că nu s-a consumat căsătoria. Eu am spus că nu discut despre problemele personale ale mele. Viața intimă nu o discut pe post. (...)
 
Rocsana Marcu: (...) Doamnă, vă dați seama că toată țara așteaptă acum un răspuns din partea dumneavoastră. L-ați bănuit vreodată pe fostul soț de homosexualitate sau pedofilie?
Ileana Matus: Mie, personal, nu mi-a arătat niciodată că are asemenea... cum să vă spun eu, înclinații.
 
Rocsana Marcu: Simțeați că este înnnebunit după dumneavoastră, când vă atingea, tremura, era excitat așa cum ar trebui să fie orice bărbat când își atinge soția sau îl lăsați rece, din toate punctele de vedere?
 
Ileana Matus: Doamnă, față de mine a fost bărbat. Dacă vreți să mă înțelegeți, dacă nu... asta e. 
Rocsana Marcu: Vreau să vă înțeleg, numai să ne spuneți. (...)
 
Rocsana Marcu: (...) V-a propus vreodată să... nu știu, să aduceți pe cineva în relație?
Ileana Matus: Niciodată.
Rocsana Marcu: O a treia persoană?
Ileana Matus: Niciodată. (...)
 
Adriana Bahmuțeanu:(...) Dar ți-a fost vreodată frică de el, în timpul căsătoriei sau după, ai simțit o frică așa?
Ileana Matus: Nu. Mie nu mi-a fost frică pentru că niciodată nu mi-a demon... nu mi-a arătat că ar trebui să-mi fie frică de el. (...)

În direct, prin telefon, a intervenit Naomi, pentru a aduce comentarii suplimentare pe marginea acestui subiect.
 
Adriana Bahmuțeanu: Ce fel de orientare sexuală are preotul Pomohaci?
Naomi: Vă spun tot ce vreți, dar nu-l mai discreditați. Cristi Pomohaci îl cunosc din 1995. Este homosexual.  Eu sunt cea care vă spun direct cum stau lucrurile, așa cum l-am sacrificat și pe Paul Surugiu în 2008, l-am sacrificat și pe el cu un scandal în Cancan. Atunci trăia cu Doru Iuga.    
 
Cristi Brancu: Ai dovezi?
Adriana Bahmuțeanu: Ai dovezi?
Naomi: Cristi Pomohaci, îl cunosc, ca Dumnezeu să mă ierte, și dacă cumva greșesc, ne-am văzut prima oară la festivalul de muzică ușoară și populară, La corabia de Aur, și pe urmă ne-am mai văzut prin Florentina Satmari, marea doamnă a televiziunii române, care are grijă ca folclorul să continue frumos și parcă, cumva pe a Cerbul de Aur, numai țin minte, 2005.
 
Adriana Bahmuțeanu: Ai dovezi că este homosexual?
Naomi: Și ne-am mai văzut și pe la Opera Română. Asta este problema voastră? Ne-am dus și am luat câte un microfon în gură.  
Cristi Brancu: Te rog frumos să reformulezi.  
Rocsana Marcu: Ciocan, ca să fie același limbaj!
Naomi: Microfon, nu ciocan. Să nu se interpreteze greșit.
 
Adriana Bahmuțeanu: Ați avut parte de experiențe erotice împreună?
Naomi: Asta pentru că, oameni buni, în 2017 în România, dacă spui că ești un homosexual, o lesbiană sau un transsexual, societatea privește urât. Haide să vă spun două lucruri. Cristi Pomohaci, în momentul aceste, văzându-se atât de discreditat îi este rușine, cum îl cunosc eu. Nu am mai vorbit de peste 15 ani. Cum îl cunoșteam eu atunci, îmi dau seama că lupa și el pentru o carieră frumoasă în societate, un loc al lui. Iată că a combinat muzica cu preoția, îi doresc în continuare acest lucru foarte frumos din partea lui, însă vă asigur de un lucru. Pedofil nu este.
Adriana Bahmuțeanu: Ai spus că ai fost împreună în parcul operei, sau la operă, ați trăit împreună? Ați avut o relație? Ați avut o experiență erotică…?
Naomi: Nu dragă, am luat și noi o floare de asta masculină în gură ca la casa de cultură.
 
Adriana Bahmuțeanu: Cum se întâmpla asta?
Naomi: Atunci pe vremea aia îți dai seama să spui, ori pe vremea lui Ceaușescu, ori în acești ani postdecembriști până în 2000 nu era ușor să te duci în opera română și să-ți culegi câte o floare masculină. Cine putea pe bani, cine nu…Un lucru vă atrag atenția că nimeni nu vrea să vorbească despre lucrul revers. (…)
 
Cristi Brancu: Naomi, este preot!!
Naomi: Da iubirea mea dragă, să fie și sunt de acord cu tine. Și eu condamn așa ceva. Uite așa cum mă ști tu, domnișoara pe roz, condamn așa ceva, pentru că nu sunt de acord în ruptul capului. Dacă cred în Dumnezeu și spun o rugăciune în fiecare noapte, îți dau cuvântul meu de onoare că eu nu susțin așa ceva. Sunt de acord cu voi, în totalitate.   
 
Adriana Bahmuțeanu: Naomi dar e foarte grav ce spui că  preotul Pomohaci împreună cu  tine se ducea în parcul operei și  agăța bărbați sau băieți.
Naomi: Dar nu numai cu mine și cu Daniela Silivaș, și cu cine vreți dumneavoastră, eram mulți. Nu mă faceți să spun niște lucruri care nu ar trebuie spuse să iasă și alții la iveală.
 
Adriana Bahmuțeanu: Deci acolo el plătea băieți ca să aibă relații intime cu ei?
Naomi: Nu plătea, dragă. Că atunci nu prea se plătea. Atunci era cu vai ce frumos ești…Lucrurile depindeau de cum arătai.
Adriana Bahmuțeanu: Am înțeles.
 
Naomi: Atunci nu exista ideea de a plăti.
Adriana Bahmuțeanu: Vă duceați de plăcere.
Naomi: Dragă Adriana și dragă Cristi astăzi se întâmplă mult mai rău lucrurile. Sunt reversul de atunci. Copiii se duc, ba pe la Gara de Nord, ba pe la Opera Română, ba pe la facultățile  alea de la…
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • ma scuzati, acum citesc si eu dialogurile din emisiune... care e faza cu daniela silivas???? aia nu e femeie? se ducea daniela silivas in parcul operei sa agate homosexuali, ca nu inteleeeeg....?
  • Jalnic! Televiziune pentru mahala si pentru cei ce traiesc in ea. Asta- i ipocrizia romanului. Facem de toate dar ne e rusine sa ne recunoastem.
  • Pai si in cazul dezbatut zilnic de A1+Stars despre Maria Constantin ar trebui o amenda mai mare.
    Ei zic "pe surse" cum ca se culca cu toata lumea pentru castiguri, ca a fost "vanduta" de un primar, ca isi neglijeaza copilul, ca profita de infantilitatea lui Marcel care n-a mai lucrat din anii '90 (sau "Marsel" cum ii spun prietenii ca Mara Banica). O mizerie mai mare n-a facut A1 de multi ani. Sau Marsel asta a cumparat A1 si noi n-am stiut.

Trimite un comentariu