Skip to main content

CNA a prelungit licența TVR 3 cu încă nouă ani. De la programe regionale, postul a ajuns la cultural-educative

 
CNA a prelungit licența TVR 3 cu încă nouă ani. De la programe regionale, postul a ajuns la cultural-educative

Se împlinesc nouă ani de la lansarea TVR 3. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat in sedinta de astazi prelungirea cu încă nouă ani a valabilității licenței TVR 3. 

Postul a fost lansat în 2008 ca o televiziune ce reunește producțiile studiourilor teritoriale. În 2013, de la sigla mov, TVR 3 a trecut la verde și și-a schimbat profilul în programe cu tematică rurală. În 2016, TVR 3 a „cotit” spre zona cultural-educativă, lăsată liberă de defunctul TVR Cultural. 
Publicitate

Mircea Neacșa, reprezentantul TVR în fața CNA: 

„Canalul TVR 3 funcționează în conformitate cu decizia Consiliului de Administrație al TVR din 21 iulie 2016. TVR 3 are constant o grilă cultural-educativă de dimineață și până la ora 18.00, iar după 18.00 avem jurnale regionale, respectiv, Jurnalul Moldova, emisiuni magazin cultural. Ca elemente strategice, viziunea noastră este ca acest canal să fie un diferențiator puternic în portofoliul de programe ale serviciului public de televiziune.  TVR 3 este dedicat într-o măsură semnificativă educației și culturii, dar de la aspecte locale si regionale pana la cele europene si mondiale. Misiunea este pastrarea traditiilor si culturii romanesti, pe de o parte, și reflectarea evoluției culturale internaționale, pe de altă parte.”

Citește și: 

GRILA de toamnă 2017 a TVR 3, lansată sub un nou slogan „Avem dreptul la cultură!”

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu