Skip to main content

CNA a prelungit licenţa TVR 3 cu încă nouă ani. De la programe regionale, postul a ajuns la cultural-educative

 
CNA a prelungit licenţa TVR 3 cu încă nouă ani. De la programe regionale, postul a ajuns la cultural-educative

Se împlinesc nouă ani de la lansarea TVR 3. Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat in sedinta de astazi prelungirea cu încă nouă ani a valabilităţii licenţei TVR 3.

Publicitate
Postul a fost lansat în 2008 ca o televiziune ce reuneşte producţiile studiourilor teritoriale. În 2013, de la sigla mov, TVR 3 a trecut la verde şi şi-a schimbat profilul în programe cu tematică rurală. În 2016, TVR 3 a „cotit” spre zona cultural-educativă, lăsată liberă de defunctul TVR Cultural.

Mircea Neacşa, reprezentantul TVR în faţa CNA:

„Canalul TVR 3 funcţionează în conformitate cu decizia Consiliului de Administraţie al TVR din 21 iulie 2016. TVR 3 are constant o grilă cultural-educativă de dimineaţă şi până la ora 18.00, iar după 18.00 avem jurnale regionale, respectiv, Jurnalul Moldova, emisiuni magazin cultural. Ca elemente strategice, viziunea noastră este ca acest canal să fie un diferenţiator puternic în portofoliul de programe ale serviciului public de televiziune. TVR 3 este dedicat într-o măsură semnificativă educaţiei şi culturii, dar de la aspecte locale si regionale pana la cele europene si mondiale. Misiunea este pastrarea traditiilor si culturii romanesti, pe de o parte, şi reflectarea evoluţiei culturale internaţionale, pe de altă parte.”

Citeşte şi:

GRILA de toamnă 2017 a TVR 3, lansată sub un nou slogan „Avem dreptul la cultură!”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus