Skip to main content

Cristi Dimitriu, director general News.ro, a plecat din agenție. Și din presă. Unde?

 
Cristi Dimitriu, director general News.ro, a plecat din agenție. Și din presă. Unde?

Plecare de la vârful agenției de știri News.ro. Cristi Dimitriu, director general, a renunțat la poziția pe care a deținut-o de la înființarea companiei.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Cristi Dimitriu și-a anunțat echipa de decizia pe care a luat-o. El renunță la News.ro, dar și la presă.

Cristi Dimitriu este unul dintre cei mai vechi oameni de agenție din România. A intrat în Mediafax, în anii de început ai companiei fondate de Adrian Sârbu.

Publicitate

Plecarea lui Cristi Dimitriu vine după o perioadă dificilă pentru News.ro. Agenția a trecut printr-o serie de probleme de finanțare, cu întârzieri de salarii (rezolvate în mare parte în ultimele săptămâni), care au dus la demisii din rândul jurnaliștilor. O plecare notabilă: Elvira Gheorghiță, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de pe sănătate, care s-a dus la Ringier, la Libertatea. Tot la Libertatea a plecat și Andreea Unturică, fostul șef al corespondenților.

Unul din acționari - Orlando Nicoară, declara în urmă cu două săptămâni că problemele sunt în curs se rezolvare și că urmează să fie anunțat în proiect un nou finanțator.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, cea mai mare parte a salariilor restante au fost plătite în ultimele două săptămâni.

Contactat de Paginademedia.ro, Cristi Dimitriu a confirmat plecarea, fără a detalia motivele și direcția către care se îndreaptă. Doar că nu va mai lucra în media. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Cristi Dimitriu a intrat în PR, în grupul GMP, deținut de Felix Tătaru.

După plecarea lui Cristi Dimitriu, atribuțiile de director general au fost preluate de Orlando Nicoară. Totodată, Irinel Bucur (project manager până acum) este director operațional. Conducerea editorială este asigurată de Dana Curcea (director editorial) și  Mona Hera (redactor-șef).

Orlando Nicoară:

"Plecarea lui Dimi e o pierdere nu doar pentru News.ro ci si pentru presa din .ro.

Îi urez mult succes in noua pozitie si ii multumesc pentru anii in care am lucrat impreuna."

Carte de vizită Cristi Dimitriu:

A intrat în presă în 1993, la ziarul Ora, deținut la acea vreme de Viorel Cataramă. Era coleg cu Indira Crasnea, Elvira Gheorghiță, Cristi Hostiuc, Victor Kapra, oameni cu care urma să lucreze la Mediafax.

În 1994, Viorel Cataramă a închis ziarul. Parte din echipă, inclusiv Cristian Dimitriu, a plecat la Mediafax (care avea sediul în aceeași clădire, fostul MICM de pe Calea Victoriei, demolat în prezent).

Dimitriu a fost, pe rând, reporter, şef al Departamentului Politic, redactor-şef adjunct şi, din decembrie 2004, redactor-şef al agenţiei. În 2007 el era director general al Mediafax, iar din 2011 a fost numit director editorial pe tot grupul Mediafax.

În urmă cu un an și jumătate, în ianuarie 2016, împreună cu cea mai mare parte a echipei Mediafax, a plecat pentru a fonda News.ro, agenție de presă avându-i ca acționari pe Orlando Nicoară, Liviu Frija (fost manager Henkel România, fondator TerraBisca), Marius Popovici (antreprenor) și Ovidiu Românașu.

Citește ce spunea Orlando Nicoară despre situația de la News.ro, aici.

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu