Skip to main content

Doina Gradea, şef interimar TVR: „Sunt emisiuni care au rating aproape zero. Ele nu pot ramane pe post”

 
Doina Gradea, Foto: Business Magazin
Doina Gradea, Foto: Business Magazin

„Avem un buget substantial, comparabil cu bugetele pe care le au grupurile de televiziune private, cele mai mari grupuri de televiziune din privat de televiziune, ProTV si Antena TV si cred ca trebuie sa intoarcem toate aceste venituri pe care le avem prin calitatea programelor catre cei care platesc, contribuie, in fiecare an la bugetul Societatii Romane de Televiziune”, a spus Doina Gradea, şefa interimară a TVR, în faţa membrilor Comisiei de Cultură şi Media, citată de HotNews.

Publicitate

„Sunt emisiuni care au rating aproape zero. Ele nu pot ramane pe post. Inseamna ca nu se uita nimeni la ele. Nu trebuie sa dam neaparat de lucru cuiva din Televiziunea Romana. Poate ca acei oameni care fac rating zero sau aproape de zero, pot fi mult mai utili in alte zone, in alte directii. Isi pot aduce aportul sub alta forma Sunt extrem de multi specialisti, profesionisti in TVR, ma bucur ca i-am cunoscut si in Bucuresti si in studiourile teritoriale de care nu vreau sa uit, vreau sa le amintesc pentru ca au o contributie enorma", a afirmat Gradea.

Intrebata de Gigel Stirbu, presedintele comisiei de cultura din Camera Deputatilor, ce masuri va lua pentru stoparea cheltuielilor si acumularea de datorii de catre TVR, Gradea a spus ca trebuie mai intai sa vada care este sursa acestora.

„Trebuie sa vad care este sursa acestor datorii, pe fiecare capitol in parte pentru ca noua formula de finantare de la bugetul statului prevede linii separate pentru fiecare cheltuiala si trebuie sa vedem exact unde s-a intamplat si ce s-a intamplat, sa corectam si sa incercam sa asiguram resursele pentru buna functionare pana la sfarsitul anului. Este o perioada de bugetare pentru noul an. Daca vom identifica sursa, si trebuie sa o identificam, se poate rezolva", a spus ea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Enachescu Piticu Enachescu Piticu
    Hai sa ne revenim un pic...TVR pierde glorios in 2016 Euro fotbal cu Romania calificata, in favoarea DolceTV...Nu maraie nimeni decat usoare ismeneli...Tipul cu mustata din Kiseleff practic proprietarul postului public , nu are vreo reactie...Apare in 2017 oportunitatea achizitiei unui pachet consistent cu acoperire pana in 2020 plus doua olimpiade si se naste enormitatea TVR SPORT HD !!! Toata piata sare in aer !!! Digi cu problemele legate de Laura CK, Telekomul fara cascaval dupa jaful de la euro 2016 si hap...se alege praful ! Cine castiga ? Cumva ProTV ? Guarda e vinci !!! Pai ... cum asa ? Adica tvr a fost iepure...si pe turnanta primeste un mare spitz in cur ...si iese pe locul 2 ! Morala ? Cine e cartita care face cea mai buna cafea ? Hai sa-l intrebam pe Costi Mocanu...sau pe Sarbu.
  • Paul Paul
    Ideea cu TVR1 post axat pe dezbateri si informatie nu a fost tocmai rea numai ca nu a dus la efectul scontat. Ungurii au facut-o inaintea noastra cu vreo cativa ani si a cam vuit mass-media cand M1 a schimbat macazul pe stiri. Bun, nici macar nu le putem compara. Diferentele sunt putin spus colosale, de la continut, studiouri, grafica si pana la imagine, brand. Si vorbim de Ungaria, vecina noastra, nu de UK sau Franta.

    Long story short: audientele sunt scazute, TVR practic nu exista in cele mai multe seri. Cu asa audiente scazute televiziunea nationala nu mai reprezinta un instrument de influenta, indiferent cine ar fi la putere. Stirile TVR care promoveaza un anumit partid politic nu mai ajuta pe nimeni la alegeri si nu schimba parerea electoratului.
    Daca le-ar intra in cap politicienilor ca in acest moment nu mai aude nimeni „vocea” TVR, poata ca ar lasa-o dracului sa se dezvolte putin si sa isi defineasca identitatea. Daca...
  • geo geo
    Cea mai mare prostie din mandatul Irinei Radu a fost transformarea TVR 1 intr-un post de dezbateri, filme documentare si informatii - cu rezultate dezastruoase in audiente - si trecerea tuturor programelor vizionabile - filme, divertisment - pe TVR 2 , un post non HD. Si s-a ajuns ca, in unele seri, TVR 2 sa aiba audiente mai mari decat cele ale TVR 1.
  • livia pila livia pila
    @Gogu. Da, ai dreptate. Sunt Doina Gradea. Ieri am fost ocupata cu audierea, astăzi ccu semnarea actelor de lichidare ale Irinei Radu. Multumit?))))
  • sarbul sarbul
    Nu stiu cate experienta are doina, dar va spun ca face cea mai buna cafea din lume.
  • alex2 alex2
    E bine cand noua directoare vrea sa faca din TVR un post pur comercial? Eu cred ca dupa declaratia asta trebuia concediata imediat. Atat timp cat nu intelegi ca un post national nu trebuie sa aiba programe dictate de ce e comercial, cum sa fii director?
    De ce n-a zis madam ca vrea sa faca un post cu programe de calitate, pentru toti, chiar daca nu sunt comerciale? N-a zis pentru ca doamna secretara din protv atat poate.
  • Mihail Mihail
    Deci, TVR 1 trebuie sa fie un canal generalist, asa e peste tot (a se vedea UK, Spania, Italia). Acolo televiziunea nationala este pe primele locuri in audienta, nu pe locul 17 in prime-time.

    Sa aduca inapoi emisiuni gen InTrecerea Anilor, sa faca si ei un talent show, dar nu doar cu muzica populara, sa faca si ei un serial politist (cum au avut bulgarii Undercover) etc.
  • Livia Pila Livia Pila
    Sper sa nu faca Gradea din TVR un protv 2 sau antena1 bis: dezinformari fara scrupule la jurnalele de stiri, jurnalism comercial, emisiuni copiate prost din occident cu vedete de mana a treia de o incultura crasa si cu un nivel intelectual scazut.
  • Afi Afi
    Cred că întâi ar trebui să treacă TVR 1 și TVR 2 în HD (TVR 3 opțional, dar nu strică), rezultând o licență audiovizuală eliberată, numai bună pentru televiziunea (HD) de sport pe care o voiau.
    @an: Împărțirea actuală a emisiunilor între posturi mi se pare OK.
  • maria maria
    oare cum va reusi sa scoata de pe post emisiunile cu rating zero (sau aproape zero) impuse de legea TVR - gen tronsonul de minoritati, spatiul alocat partidelor politice, samd...
  • Cyberblue Cyberblue
    @an Îmi place cum gândești doar că nu aș redenumi TVR1 cu un cuvânt din altă limbă (live, news) ci 24, Info sau Știri. Poate totuși mulți se așteaptă ca primul canal să fie generalist. Oamenii sunt foarte conservatori. Adeseori a ieșit cu scandal când o competiție a fost transmisă pe 2 sau pe 3, deși canalele erau disponibile în aceeași măsură ca și TVR 1, doar pe altă poziție pe telecomandă.
    @iuli Antena e o copie a Pro TV-ului. TVR trebuie să fie o alternativă.
  • Gogu Gogu
    Tacerea "liviei pila" se explica intr-un singur fel: ea este insasi doina gradea!! Si nu a putut da comentarii, pentru ca a fost ocupata cu audierea din comisii. Sa nu uitam cat de promovata a fost pe acest site, cu blogul ei. Deci, e o cititoare "activa" a site-ului astuia.
  • Dan Dan
    Hai sa facem pariu: starea natiei va zbura printre primele.
  • an an
    Mie imi place zona in care a ajuns Tvr1... Insa as schimba numele tvr1 in Tvr News sau Tvr Live... Bineinteles ca as baga stiri din ora in ora (pastram Poate nu stiai, Teleenciclopedia, Profesionistii, Garantat 100%, Comisarul Antonescu, Recurs la morala, Consumatorul, Dinescu caci sunt emisiuni din viata de zi cu zi... As pune craw-luri cu stiri relevante, cu link catre TvrPlus.ro ... Tvr 2 l-as redenumi in Tvr ... Aici as face emisiuni de divertisment si filme noi, si competitiile sportive cele mai relevante... As scoate definitiv stirile dr aici... Tvr3 l-as denumi Tvr Plus unde as transmite programele care nu isi au loc pe posturilele celelalte.. Exemplu daca astazi e un meci al Nationalei, programul care trebuia sa intre acolo l-as comuta pe Tvr Plus... Emisiunile culturale tot pe Tvr Plus... Pe Tvr HD as transmite cele mai interesante programe de pe celelalte 3 posturi, nu neaparat dublat vreunul din posturi ca si continut (deci cam ce se intampla si acum) ... Asa vad eu televiziunile din grupul Tvr
  • heinz heinz
    Are mare dreptate, imi place cum gandeste!
    Afara cu Chiotea cel cult si Sarmaluta (Ionut Cristache). Emisiunile pentru minoritati sa le mute pe TVR3 sau regionale (TVR Targu Mures).

Trimite un comentariu

sus